The Pink Panther (2006)

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 940 woorden
  • 10 februari 2009
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
15 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Inleiding:
Voor het filmverslag van ckv heb ik gekozen voor de film Pink Panther. Die film heb ik gekozen omdat er heel veel droge grappen in voor komen. Dus de film leek me heel grappig. En dat was het ook. Daarnaast speelde Beyonce Knowles ook in de film. Voor de film uitkwam was er ook al een liedje voor gemaakt door haar gezongen: “Check On It”. Een heel mooi nummer, Beyonce is ook een heel goede artiest. Dus wilde de film graag zien. Daarom heb ik dus voor deze film gekozen.

Samenvatting over het verhaal van de film:
De film speelt zich af in Parijs waar een inspecteur is genaamd Dreyfus, hij is al 7 keer genomineerd geweest voor beste inspecteur, maar heeft nog nooit gewonnen. Daarom wil hij nu iemand oproepen als nieuwe inspecteur. Om te winnen heeft hij alleen wel een onnozele man nodig waarvan hij moeiteloos kan winnen. Hij kiest dan ook Clouseau.
Ondertussen is er een belangrijke voetbal wedstrijd gaande, Frankrijk-China. De coach van Frankrijk heeft de grootste en welbegeerde diamant van de wereld. De Pink Panther Ring. Ook heeft hij een vriendin Xania zij is een Internationale artiest. Voordat de wedstrijd begint geeft hij haar de ring, er is alleen niemand die dat weet, ook de kijker van de film niet. Na afloop waarbij Frankrijk heeft gewonnen krijgt de coach een pijltje met Chinees gif in zijn nek, hij is opslag dood. Iedereen denkt dat de dader ook de grote diamant meegenomen heeft. Yuri, een Russische man gaat nu het Franse team trainen.
Inspector Clouseau en Inspector Dreyfus gaan de zaak apart onderzoeken, tijdens de film zie je alleen hoe Clouseau zijn werk doet. Er gebeuren allerlei grappige dingen. Wanneer hij Xania gaat overhoren, zegt ze dat ze iets vaags moet doen in New York. Dat klinkt heel verdacht natuurlijk. Dus gaan Inspector Clouseau en zijn assistent Ponton haar volgen. Ze komen bij elkaar bij een diamanten slijperij. Xania verteld daar dat ze niet wilde zeggen dat ze hierheen ging omdat iedereen dan dacht dat zij de moordenaar was. Ze zegt dat ze een tasje met diamantjes heeft dat gerepareerd moet worden. Clouseau laat het daarbij want hij ziet daar geen kwaad in.
Inspector Clouseau en Xania gaan in hetzelfde vliegtuig weer terug naar Parijs.
Bij de douane wordt Clouseau zijn koffertje snel omgewisseld door een aanhanger van Inspector Dreyfus, want die begint langzamer hand door te krijgen dat Inspector Clouseau veel te goed met de zaak bezig is. Hij wordt dan ook bij de douane aangehouden en alle media zet hem op de foto. De media is namelijk ook op het vliegveld om de beroemde Xania te komen fotograferen. In Parijs wordt Clouseau van de zaak afgehaald en verteld Dreyfus dat hij hem erin had geluisd om een keer te kunnen winnen als beste inspecteur.
Thuis gaat Clouseau achter Internet de foto’s van het incident bij de douane bekijken. Als hij inzoomt, ziet hij op een schermpje de inhoud van het tasje van Xania, die net door een röntgenmachine rolt. In het tasje zit de grote roze Pink Panther Diamant. Hij belt direct Ponton op en zegt dat ze weer met de zaak gaan beginnen, en dat Xania vanavond in groot gevaar is.
Die avond wil ook Inspector Dreyfus zijn dader oppakken alleen, beschuldigd hij een Chinese dokter. Dat denkt hij omdat het gif van Chinese afkomst was en deze dokter in de Viproom zat, dichtbij dus. Uiteindelijk heeft Inspector Clouseau natuurlijk gelijk. De nieuwe coach Yuri was de uiteindelijke dader en Xania mag de diamant houden want ze had hem gekregen van haar vriend voor de wedstrijd begon, toen hij haar ten huwelijk vroeg. Ook wint Clouseau de prijs, Beste Inspecteur.

Informatie over de regisseur:
Shawn Levy de regisseur van “Pink Panther” zijn eerste geregisseerde film heette: “Pepper Dennis” waarin Rebecca Romijn een rol speelde, hij maakte deze film voor “WB network” als deel van zijn deal met televisie en film producer “20th Century Fox Television”.
Eerder begeleide Levy Shawn, Steve Martin die in “Pink Panther” de hoofdrol als Inspector Clouseau speelt, in de succesvolle kerstfilm “Cheaper by the Dozen”. Levy Shawn romantische film hit was de comedy “Just Married”, met spelers Aston Kutcher en Brittany Murphy, met deze film sleepten ze wereldwijd meer dan $100 miljoen binnen.
In 2002 begeleide Levy Shawn de succesvolle familiecomedy “Big Fat Liar” met acteurs als Frankie Muniz, Paul Giamatti en Amanda Bynes.
Levy Shawn was afgestudeerd op 20 jarige leeftijd van de “Drama Department of Yale Univeristy”. Later ging hij er nog filmen bij studeren aan de “Masters Film Production Program” aan de USC. Waar hij de korte film “Broken Record” produceerde en begeleide. Deze film won de “Gold Plaque” op het “Chicago’s Film Festival”, daarnaast werd hij ook genomineerd voor “Directors Guil of America”. Gevolgd door zijn goed ontvangen studentenfilms bij het publiek, besteedde Levy Shawn verscheidene jaren door met het begeleiden, het schrijven en het uitvoeren en maken van televisieseries. “The Famous Jett Jackson”, “So Weird”, “In a Heartbeat” waren allemaal voor “Disney Channel” en “Caitlin’s Way” was voor Nickelodeon.

Welke films heeft de regisseur nog meer geregisseerd?
-Pink Panther Get a Clue
-Just Married
-Night at the Museum
-Address Unknown
-Jett Jackson: The Movie
-Big Fat Liar
-Cheaper by the Dozen
-Cheaper by the Dozen 2

Eigen Mening:
Ik vond de film echt heel erg leuk!!!
Veel grappen dus veel lachen. In ieder geval is de speler Steve Martin heel erg goed. Hij speelt zo droog. Hij is onnozel maar zo zelfverzekerd, dus hij heeft zelf nooit door als hij iets stoms doet. Zeker nog een keer zien en een echte aanrader voor mensen die in stemmen voor een leuke grap.

REACTIES

J.

J.

welke idioot gaf dit een tien

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.