Pearl Harbor (2001)

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 824 woorden
  • 29 september 2001
  • 94 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.1
  • 94 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!
Verslag Pearl Harbor

Algemeen:

Productie: Jerry Bruckheimer Films, Touchstone Pictures/Michael Bay, Jerry Bruckheimer
Regie: Michael Bay
Scenario: Randall Wallace
Camera: John Schwartzman
Montage: Roger Barton, Mark Goldblatt, Chris Lebenzon, Steven Rosenblum
Muziek: Steve Jablonski, James S. Levine, Robert O. Ragland, John Williams, Geoff Zanelli, Hans Zimmer
Enscenering: Nigel Phelps

De belangrijkste acteurs zijn Ben Affleck, Kate Beckinsale en Josh Hartnett. Verder spelen er nog een aantal andere bekenden in mee zoals, Alec Baldwin, Cuba Gooding Jr.en Jon Voight.
Pearl Harbor is in 2001 in de Verenigde Staten gemaakt, duurt 183 minuten en is in Nederland te zien vanaf 28 juni.


De film heb ik bekeken in het Weijertheater in Boxmeer. Ik had gedacht dat de film alleen maar om het aanvallen van Pearl Harbor ging en dat de rest op de achtergrond zou blijven. Gelukkig was dat niet zo, er zat ook nog een verhaallijn in.

Kenmerken:
De genres van Pearl Harbor zijn actie, drama en oorlog. Het is dus een romantisch oorlogsdrama.
In deze film worden vaak close-ups gebruikt, op de gezichten van de hoofdpersonen. Ook worden er vaak overzichtsbeelden gebruikt van de hele omgeving. Er zijn ook vaak opnames dat de camera begint op een vliegtuig en gaat naar een torpedo die dan wordt afgeschoten. De camera volgt dan de bewegingen van de torpedo totdat die ontploft. Onder water wordt er ook veel gefilmd. Als er schepen zinken en ook als Rafe een ongeluk krijgt met zijn vliegtuig en in zee stort.

Tijdens de aanval op Pearl Harbor laten ze spannende en dreigende muziek horen. Harde muziek met veel tromgeroffel en harde tonen.
Tijdens de scènes waarin ze het aantal slachtoffers van de aanval laten zien, wordt een zachte muziek gebruikt met een ‘operastem’ er doorheen. De geluidseffecten passen precies bij alle scènes. Door de muziek worden de scènes versterkt.

De film begint in Amerika, Tennessee. Rafe en Danny zijn dan nog kleine kinderen. Maar het grootste gedeelte van de film speelt zich af op Hawaï, op Pearl Harbor. Ook speelt de film een stukje in Engeland waar Rafe naar toe gaat als vrijwilliger. Ook wordt er een klein stukje van Japan getoond, tijdens de voorbereidingen van de aanval op Pearl Harbor.

Korte beschrijving van de verhaallijn: Rafe McCawley en Danny Walker zijn in 1929 de beste vrienden van elkaar, een soort broers. Twaalf jaar later in 1941 zijn het jonge piloten die naar Pearl Harbor gaan. Ze groeien dan langzaam uit elkaar, vooral omdat Rafe dan een vriendin heeft, Evelyn Johnson. Als dan Rafe tijdens een aanval neerstort met zijn vliegtuig, vangt Danny Evelyn op en ze worden verliefd. Wanneer Rafe onverwachts terugkomt is hij woedend op Danny en wil Evelyn nooit meer zien. Toch maken ze het weer goed doordat Danny en Rafe samen in de aanval gaan tegen de Japanners. Dan vergeven ze elkaar en zijn ze weer de beste vrienden. Ook met Evelyn is het dan goedgemaakt.


Inhoud:
Pearl Harbor is een duidelijk gemaakte film. Alleen het gedeelte waarin de president van Amerika en zijn adviseurs bij elkaar komen is erg onduidelijk. Er wordt dan weinig uitgelegd wie wie is. Verder is de film goed opgebouwd zodat je alles goed kunt volgen. De camera laat je steeds duidelijk zien waar een nieuwe scène begint. Ze laten dan meestal een overzichtsbeeld zien.

Pearl Harbor gaat over de Japanse verrassingsaanval op de militaire haven in Hawaï. De jonge piloten Rafe McCawley en Danny Walker zijn van kinds af aan onafscheidelijke vrienden. Als Rafe wordt uitgezonden naar Engeland om te vechten tegen de Duitsers, gaat een droom in vervulling. Hij laat echter wel zijn geliefde Evelyn achter. Rafe komt in Europa in een gevecht terecht en zijn vliegtuig stort neer. Danny en Evelyn rouwen om het verlies van hun vriend. Ze groeien naar elkaar toe en worden verliefd op elkaar. Ineens komt Rafe terug. Terwijl president Roosevelt na het vernietigende bombardement op Pearl Harbor de oorlog heeft verklaard aan Japan, moeten de vroegere vrienden een eigen oorlog uitvechten.

Persoonlijke mening:
Ik had niet verwacht dat de film zo zou lopen, ik vond het echt de moeite waard. Het begin was heel mooi, hoe Rafe en Danny als kleine kinderen speelden in een oud vliegtuig van Rafe’s vader. Hun droom was toen al om piloot te worden.
De verhaallijn die er in zat vond ik mooi, anders ging de film alleen maar over de aanval.
Verder is de film reëel gefilmd. Alles komt wel geloofwaardig over, maar als de zoveelste torpedo is afgevuurd, wordt het wel een beetje saai. De dialogen die gevoerd worden zijn soms wat langdradig en overbodig.
Ik vind ook dat de film teveel van een kant is bekeken, in maar een heel klein stukje laten ze de Japanners zien tijdens de voorbereidingen van de aanval. Het is dan wel een Amerikaanse film, maar ik vond toch dat ze wat meer van de Japanners moesten laten zien.
Maar ondanks alles vond ik het een mooie film.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Z.

Z.

Ha Susan,
Leuk werkstuk over Pearl Harbor. Ik heb er veel aan gehad. thanxxx.

groetjes Zonnetje!

hahaha!
had je niet gedacht he?

20 jaar geleden

Andere verslagen van "Pearl Harbor (2001)"