Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Mr. & Mrs. Smith (2005)

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 765 woorden
  • 7 augustus 2005
  • 94 keer beoordeeld
  • Cijfer 5
  • 94 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!
John Smit en Jane Smith worden geïnterviewd door een verslaggever. Hij stelde een aantal vragen over hun huwelijk. Hoelang geleden zijn jullie bij elkaar bijvoorbeeld. John zei 5 jaar. Jane zei 6 jaar. Zij zijn dus niet gelijk van mening. Daarna kwam er een terugblik op hoe ze elkaar hebben ontmoet. Jane werd door politie onderzocht, zij moest haar paspoort tonen. Toen kwam ze een café binnen, waar op dat moment John zat. De politie vroeg aan haar of ze alleen was. Toen ze John zag, zei ze van niet. John zei toen dat ze bij hem hoort. Vanaf dat moment hebben ze elkaar leren kennen, daarna zijn ze getrouwd.
Een keer gingen ze naar de kermis. Jane ging schieten, maar eerst deed ze alsof ze niet zo goed kan schieten. Toen nam John het pistool en hij schoot heel veel raak. Jane wou nog een keer, toen schoot ze even goed als John. Dit vond John eigenlijk wel vreemd dat een vrouw dat kan (ze is dus geen gewone vrouw) . Het antwoord dat ze gaf is alleen eerste geluk. Daarna kwam tweede deel van de interview, “hoeveel vaak doen jullie aan sex?” werd er ook gevraagd. Beiden begrepen de vraag niet goed. John zei “geef je cijfers voor, een 1 is voor het minst, een 10 voor het meest?” Dus die vraag werd niet beantwoord.

Ze hebben beiden een geheim, die ze elkaar niet mogen laten weten. Ze werken namelijk beiden bij een verschillend huurmoordenaar bedrijf. Ze spreken altijd af om 7 uur ’s avonds te eten. Ieder gaat dan op moordjacht, met als smoes bijv. dat ze computersystemen moet repareren, of poker spelen.
Een keer kregen ze beiden dezelfde opdracht om Benjamin Diaz te vermoorden. Daar aangekomen is Jane al helemaal voorbereid. Ze heeft verrekijker, kanonnen, vuurwapens, laptop bij haar. Ze zat ergens hoog op de wacht. Toen kwam John helemaal bedekt met veiligheidsbril, pak, hoed en alles aan, dus je kon niet goed zien dat het hem was. Hij racete met een soort van tractor met harde muziek. Jane zag dat en wanneer hij uit stapte schoot ze hem in de buik. Hij daarop trok de kogel uit zijn buik en gooide daarna bom naar Jane. Daarna ging John naar de plek toe, trof alles puin aan. Hij nam de laptop mee ter onderzoek.
Ze hebben vanaf dat moment een vermoeden dat het elkaar zijn. Nu omdat ze weten dat er iemand hen plan dwarsboomt, moeten Jane en John elkaar uitschakelen binnen 48 uur. Dit hebben ze via onderzoek geweten dat het John en Jane was. Tijdens het diner, pakte John een mes en deed in zijn zak. John liet glas rode wijn vallen, Jane ving het. Daarna liet ze het vallen. Toen holde Jane weg. John pakte zijn handpistool en ging Jane achterna. Zij sprong in de auto en reed hard weg. John schoot haar. Zij reed hem aan (beiden leven nog altijd). Na die avond gingen ze beiden niet naar huis. Jane ging overnachten bij het huurmoordenaar bedrijf en John ging naar Edie om te slapen.
De volgende dag was Jane en haar collega’s voor John. Ze had alle benodigde spullen gepakt en ging weg met haar collega’s. Toen John aankwam waren ze allang pleiten. Ze gingen vanaf dat moment elkaar vermoorden op de gekste manieren (lift bombarderen, bom in John zak zetten). Maar allebei overleven ze het altijd. Een keer tijdens het dansen, probeerde ze elkaar al te vermoorden.
Daarna gingen ze vechten in het huis, eerst met vuurwapens. Heel de huis lag in puin. Op een gegeven moment richten ze beiden pistolen tegen hoofd. John kon haar gewoon niet neerschieten. En zij ook hem niet. Vanaf dat moment werd hun relatie weer hechter, maar de opdracht hebben ze niet voltooid binnen 48 uur. Tussendoor wanneer ze elkaar vermoorden, kun je horen dat ze toch nog wel van elkaar houden: “Baby, are you still alive?”, ze noemen elkaar dus met lieve woorden als baby, honey. Dat maakt het ook leuker.
Uiteindelijk vinden ze dat ze bij elkaar moeten blijven en de vijanden uitschakelen. Ze hebben Benjamin Diaz meegenomen naar huis. Met weinig geduld hebben ze hem gedwongen om de waarheid te vertellen. De huwelijk was als afdekmantel, Benjamin was de aas, met als uiteindelijke doel elkaar af te maken.

Met veel gevecht hebben ze uiteindelijk de strijd gewonnen.
Weer terug naar nu. Bij het gesprek vertelt Jane dat ze hun huis opnieuw hebben ingericht. John vroeg naar de vraag over sex. Dus de verslaggever ging opnieuw vragen, maar werd na het eerste woordje onderbroken door het handgebaar van John (hij liet 10 vingers zien).

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Z.

Z.

mooi!!

16 jaar geleden

Andere verslagen van "Mr. & Mrs. Smith (2005)"