Legally Blonde (2001)

Beoordeling 8.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1743 woorden
  • 10 december 2001
  • 65 keer beoordeeld
Cijfer 8.4
65 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

LEGALLY BLONDE

Algemene gegevens:


Titel: Legally Blonde
Naam regisseur: Robert Luketic
Jaartal: 2001
Land van herkomst: U.S
Hoofdrolspelers: Reese Witherspoon (Elle Woods), Luke Wilson Emmett), Selma Blair (Vivian), Matthew Davis (Warner Huntington II), Victor Garber (Prof. Callahan), Jennifer Coolidge (Paulette), (Prof. Stromwell), Ali Larter (Brooke Taylor-Windham), Alanna Ubach (Serena), Meredith Scott Lynn (Enid), Raquel Welch (Mrs. Windham-Vandermark), Kevin Cooney (Head of admissions at Harvard), Linda Cardellini (Chutney Windham), Allyce Beasley (CULA advisor)

Ik heb de film gekeken in CINESTAR in Enschede.

Genre: Komedie

Plot:

Elle Woods heeft alles. Ze is voorzitter van de studentenvereniging, ze is Miss Juni, en boven alles, ze is een blondje van natuur. Ze gaat uit met de leukste jongen van de campus en ze wil niets liever dan trouwen met haar vriendje Warner Huntington . Maar er is iets wat dat verhinderd. Warner vindt haar namelijk té blond. Volgens hem belemmerde ze zijn kans om een hele goede advocaat te worden, dus dumpt hij haar. Haar wereld stort totaal in.

Haar dagen verslijt ze nu alleen met haar hondje op d’r kamer, kijkend naar een soap met een grote doos bonbons. Totdat twee van haar beste vriendinnen besluiten dat ze opgevrolijkt moet worden. Met zijn drieën gaan ze een pedicure laten doen.
Bij de pedicure ziet Elle een foto van Warners broer in de krant. Samen met zijn verloofde. Ineens krijgt ze een idee. Als zij met Warner wil trouwen, moet ze rechten gaan studeren! Hiervoor hoort ze goed te scoren op een landelijke test en moet ze een essay van belang schrijven. Meteen gaat ze aan het werk. En het kon niet uitblijven: Elle wordt aangenomen op Harvard.

Elle maakt op Harvard veel mee, leert nieuwe mensen kennen die haar eerst niet mochten, maar waar ze later toch goede vrienden mee werd. Ze studeerde af als goede advocate en ondanks dat Warner haar terug wou, had ze een andere vriend gekregen.

Er is in de film sprake van meerdere conflicten, want in het begin ging het er gewoon om dat Warner haar te dom vond. Dus hij was toen de enige waar ze mee in conflict lag. Later in het verhaal kwamen er nog wel meerdere mensen die haar niet echt mochten, maar waar ze later toch geoede vrienden mee werd.

Middelen:

Het verhaal speelt zich af in het studentenhuis waar ze eerst zat met al haar vriendinnen, maar later dus op Harvard. Harvard was dan dus ook de belangrijkste plaats waar het verhaal zich afspeelde. Daar gebeurde het meest en werd ook een hoop duidelijk. Bijvoorbeeld dus dat Elle helemaal niet dom was, maar eigenlijk nog slimmer dan Warner zelf.
De sfeer is dus ook wel door die plaats bepaald, want door juist die ene 'plaats' kreeg je ook te zien dat Elle veel meer in zich had dan dat je op het eerste gezicht zou zeggen.
De belichting in de film was niet echt heel erg belangrijk, er waren namelijk niet echt romantische scenes waar kaarslicht bij is ofzo. Belichting speelde dus eigenlijk niet echt een rol.
Elle is dus een 'kakker' om het zo maar even te zeggen, ze is precies hetzelfde als haar vriendinnen. Die dragen dus allemaal ook dezelfde soort kleren: felle kleuren, sjaaltjes, en dus hele tuttige kleren. Bij haar vriendinnen viel ze daar dus niet mee op, maar als je haar bij Harvard zag aankomen stond iedereen haar wel heel erg aan te gapen. Ze kwam daar met heel erg veel koffers naar toe, met haar eigen chauffeur, en haar kleine hondje. Door deze verschijning had iedereen al wel een idee van haar, en gingen ze in het begin ook niet zo met haar om.
Ja er werd ook gebruik gemaakt van muziek, de soundtrack van deze film werd dus gewoon gebruikt. Die was dus speciaal voor deze film gemaakt. Er werd nog wel meer muziek gebruikt, maar deze was dus gewoon gebruikt voor de achtergrond, het had niet echt een betekenis.
Er was geloof ik ook niet echt sprake van speciale geluidseffecten, er was geen bepaald punt in die film die bijvoorbeeld belangrijk was of spannend waardoor er dus een speciaal geluid moest komen. Wat je dus wel hebt bij een thriller ofzo, maar dus niet bij deze film.

Personages:

Elle Woods: Zij is de belangrijkste speelster in de hele film. Elle is een meid die gewoon alles heeft: Blond, ziet er leuk uit, is miss June geweest. Ze is een aardige meid, mag iedereen en hoopt dat iedereen haar ook mag, heeft superveel vriendinnen die gewoon bijna hetzelfde zijn als haar.

Warner: is ook een belangrijke speler, door hem ging Elle naar Harvard. Warner is een stuk minder aardig dan Elle, hij denkt alleen aan zichzelf en het maakt hem niets uit als iemand om hem treurt ofzo, hij is niet zo'n jongen die met mensen mee leeft. Maar hij is wel erg populair, heel veel meiden willen wat met hem afspreken. (alleen om zijn uiterlijk dan.)
Je krijgt veel te weten over de spelers door te zien hoe anderen op ze reageren. En hoe zij op anderen reageren. Bijvoorbeeld bij Elle zie je meteen al dat ze 'anders' is dan iemand anders. Je kan door haar kleding ook heel erg goed zien dat ze een 'kakker' is, en door die kleding gingen haar mede-studenten anders op haar reageren dan haar vriendinnen. En vooral ook omdat ze BLOND is,kijken ze anders tegen haar aan.
Bij Warner is dat ook zo, alleen gaat het bij hem niet om zijn kleding maar bij hem gaat het om zijn uiterlijk. Vooral ook omdat hij erg geliefd is bij de meisjes. Door zijn uiterlijk gaan de meisjes veel met hem om, en vinden ze hem ook helemaal super. Door hoe hij Elle behandelde zag je erg goed hoe hij was, dat hij helemaal niet zo lief en aardig is als hij lijkt.
Ze spelen in een tijd die zich nu afspeelt, en alles is in die film zo ongeveer hetzelfde als nu. De tijd is dus hetzelfde, de omgeving niet. Daar speelt het op Harvard af, en dat heb je hier dus niet.

Thematiek en interpretatie:
Belangrijkste thema in deze film is liefde, het vooroordeel over blond zijn, en humor. De film is dus op deze 3 dingen gebaseerd volgens mij, waardoor het geheel erg leuk was om naar te kijken.
De regisseur had wel een bepaalde bedoeling met deze film, hij wilde geloof ik laten zien dat blond zijn echt niet hoeft te betekenen dat je dom bent. Maar dat dat dus echt een vooroordeel is, en helemaal niet waar hoeft te zijn.

Boeiende werking:

Ik vond het boeiend in deze film dat ze zo veel voor een jongen over had, dat was best wel leuk om naar te kijken. En wat ze dus dan ook allemaal meemaakte door die ene persoon. Doordat ze naar Harvard ging voor Warner, hield ze er op het eind een superleuke vriend aan over ( niet Warner dus) en een paar goede vriendinnen. Dat was wel boeiend om te zien. Ik vond eigenlijk de hele film wel boeiend om te zien, er zaten geen stukken in waar ik niet met plezier naar gekeken heb. Het was allemaal erg grappig en leuk, en ik volgde dus geboeid de hele film.

Camerawerk en montage:
De allerlaatste scene is me het meest bijgebleven, deze was erg mooi om te zien. Dat was wanneer Elle afgestudeerd was, en een 'speech' mocht houden, op de tribune zag je haar vriend ook heel erg trots kijken en al haar vrienden en vriendinnen die ze had leren kennen in haar studietijd. Dat was heel erg mooi om te zien, want ze had ergens naar gestreefd en dat was haar gelukt: laten zien dat blond niet dom is!
De cameravoering had daar wel een rol bij, want je zag steeds om de beurt ongeveer haar vrienden en dan weer dat zij bezig was met haar speech. Je zag dus dat haar vrienden ook heel erg trots naar haar keken, leuk om te zien!

Als je de film als geheel overziet valt er niet echt wat te vertellen over de cameravoering en montage. Er waren wel van die stukken in de film waar gefilmd werd zoals op het einde, dat was ook het enige, over montage valt niets te zeggen eigenlijk.

Recensie:
Ik vond deze film heel erg grappig, en dus ook een aanrader. Zaten echt stukken in waar ik helemaal dubbel lag, net zoals de rest van de bioscoopzaal ongeveer.

De regisseur is echt wel geslaagd in de uitwerking van het thema, je kon gewoon zien dat blondjes ook wel slim kunnen zijn, en dat er dus niets van waar is dat je altijd dom moet zijn.

Film was ook wel geloofwaardig, zoiets kon dan ook echt gebeurd zijn. Je kon je ook heel erg goed inleven in deze film. Ik vond de hele film goed, er zaten geen zwakke punten in. Maar als je een film erg grappig vind dan let je ook niet op de minder leuke dingen, ik zag er tenminste geen zwakkere punten in.

De rol van de spelers paste ook goed bij de persoon zelf, als je bijvoorbeeld naar Elle kijkt, dan kijk je gewoon tegen een blond kakkertje aan, en ik vond dan ook dat ze haar rol erg goed speelde, net als de rest van de spelers. De kleding paste dan ook erg goed bij deze personen, vooral die van Elle, want dat was dan ook eigenlijk het eerste waar je naar keek. Elke scene vroeg je je weer af wat voor een kleren ze nu weer eens aan had. En elke keer was het weer een verrassing wat ze aan had, was echt heel erg leuk om naar te kijken!

Het gebruik van de speciale effecten en muziek vond ik goed, ik vind het niet echt belangrijk als er veel muziek in zit, of speciale lichtvallen. Dat is wel mooi bij films die daar echt geschikt voor zijn, maar deze film was zo goed zoals hij was. Niet veel speciale effecten enzo dus, maar dat was dan ook niet belangrijk bij deze film.

Mijn eindoordeel is dat ik deze film heel erg mooi vind, lag vaak dubbel om verschillende scenes. Kleding paste ook precies bij deze film, was ook de bedoeling om van Elle zo'n kakkertje te maken, dus ik vond het een erg mooie film. Zaten echt totaal geen saaie stukken in deze film, je werd gewoon steeds weer geboeid door een grappige opmerking of actie wat iemand meemaakte.

REACTIES

J.

J.

THANKS dit had ik echt ff nodig!!!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Judith

21 jaar geleden

M.

M.

En bedankt he!!

Veel liefs xxx marijn

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Legally Blonde (2001)"