In Her Shoes (2005)

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 1219 woorden
  • 30 oktober 2006
  • 3 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.3
  • 3 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: In Her Shoes
Jaar van verschijnen: 01-12-2005
Regisseur: Curtis Hanson
Acteurs: Cameron Diaz, Toni Collette, Shirley Macláine, Candice Azzara, Richard Burgi, John Mastrangelo Sr., Emilio Mignucci, Anson Mount, Brooke Smith
Camera: Terry Stacey
Genre: Drama, Komedie
Lengte: 130 minuten

Het camerawerk is gedaan door Terry Stacey.In de film zie je veel Mediumshots hierbij zie je het lichaam tot de middel in beeld ook komen er een paar totaalshots in voor hierbij zie je de acteurs in hun omgeving.In de film kom je maar een paar keer een close-up tegen en er komt geen Extreme close-up in voor.Het camerastandpunt is op ooghoogte, een neutraal perspectief.

De montage is gedaan door Craig Kitson en Lisa Zeno Churgin de film is in een logische volgorde gemonteerd, geen flashbacks of flashforwards.


De muziek is gedaan door Mark Isham.In de film wordt de muziek gebruikt om je gevoelens te versterken bijvoorbeeld: op het moment dat de twee zussen ver van elkaar vandaan zijn.
Rose (Toni Collette) en Maggie (Cameron Diaz) zijn zussen die ongeveer niets gemeen hebben. Rose is een advocate die weinig geluk heeft met mannen. Ze is dan ook overdonderd als ze haar baas het bed in krijgt. Maggie is een werkeloos feestbeest dat geregeld de lakens deelt met verschillende mannen. Vanwege haar gedrag wordt ze op straat gezet door stiefmoeder Sydelle (Candice Azzara). Ze kan nergens naartoe en klopt aan bij Rose. De twee kunnen het al snel niet vinden met elkaar, vooral omdat Maggie de vriend van Rose verleidt. Dus moet ze weer vertrekken. Maggie gaat dan op zoek naar haar grootmoeder aan de andere kant van het land en maakt daar een nieuwe start als hulp in een verzorgingstehuis. Rose begint ook een ander leven met een opvang voor huisdieren. Terwijl ze ver van elkaar verwijderd zijn, leren de zussen meer over elkaar en hun gezamenlijke verleden dan in de jaren daarvoor.
Maggie (Cameron Diaz): Maggie is een echt feestbeest, zij heeft elke week een ander baantje en haar interesses gaan alleen maar uit naar make-up en de juiste accessoires. Zij fladdert maar een beetje rond in het leven en vindt dat haar grootste kwaliteit haar uiterlijk is.Ze heeft niks gemeen met haar oudere zus Rose Behalve dan hun liefde voor schoenen.

Rose (Toni Collette): Rose is een afgestudeerde advocate en heeft een baan bij een top kantoor. In haar prachtig gedecoreerde appartement vlucht zij van de buitenwereld. Rose is constant bezig met haar gewicht en haat haar zelfbeeld. Het enige waar zij troost in vindt zijn haar schoenen.

Ella (Shirley MacLaine): Ella is de grootmoeder van Rose en Maggie.In de film is Ella de reddende engel en brengt de twee zussen weer bijelkaar.

De nadruk van de film is dat de grote verschillen tussen familieleden kunnen zorgen voor verstoord contact. Soms brengen omstandigheden in het leven hen echter toch weer bij elkaar.

De film leert mij dat je familie heel belangrijk is in je leven en dat je na een ruzie de band niet moet verbreken maar juist moet uitpraten en versterken.

Mening:
Ik vond de film wel leuk maar het einde was wel een beetje voorspelbaar,Twee zussen krijgen ruzie ze gaan uit elkaar en aan het einde van de film zijn ze weer dikke maatjes.Het huwelijk dat erin zit had ik niet echt verwacht dat vond ik dan weer een pluspuntje.De rollen zijn goed gespeeld ik kon me wel een beetje voorstellen hoe ik me zou voelen als ik een van de zussen was.Wat ik alleen niet snapte was waarom Rose haar top baan opzij zetten om honden uit te gaan laten dat is niet echt een realistische oplossing voor haar probleem.Als ik de film een cijfer mocht geven had het een 6.5 geweest.


Recensie van Astrid
De band tussen twee zussen schijnt enorm sterk te zijn. Daar komt niemand tussen. Zussen helpen elkaar uit vervelende situaties, weten alles van elkaar en staan ook altijd voor elkaar klaar. Nu geldt dat soms voor de ene zus wat meer dan voor de ander. En waar ligt de grens van het toelaatbare. Wat zou jij doen als je je zus in bed betrapt met de man waarmee jij al over een toekomst fantaseerde...

Zussen en ruzie
Maggie (Diaz) en Rose (Collette) zijn zulke zussen. Rose is de serieuze van de twee met een succesvolle carriere terwijl Maggie al 30 jaar aan het flierefluiten is. Hoewel Rose een hoop van Maggie pikt, gaat Maggie een stap te ver wanneer ze met een love-interest van Rose slaapt. Rose gooit Maggie het huis uit en wil haar niet meer zien. Om de een of andere reden is dit een besluit dat zowel Rose als Maggie ten goede komt. Maggie ontdekt een verloren oma (MacLaine) die Maggie een echte toekomst weet te geven. En Rose ontmoet de liefde van haar leven met een huwelijk in het vooruitzicht. Maar of deze zussen echt zonder elkaar kunnen is nog maar de vraag. En kunnen de problemen tussen hen nog wel worden opgelost?

Geen typische chickflick
In Her Shoes heeft alle ingrediënten om een typische chickflick te worden. Ruzie, drama, humor en geneuzel over schoenen. Het is dan ook prettig dat wanneer je In Her Shoes aan het kijken bent, de film eigenlijk helemaal geen typische chickflick is. De ingrediënten zijn weliswaar allemaal aanwezig, maar de reacties van de personages zijn voor de verandering eens logisch. Er worden zoveel films gemaakt waarmee je met het schaamrood op de kaken zit te kijken hoeveel erger iemand een situatie kan maken. In In Her Shoes weten de schrijver de reacties realistisch te houden. Er wordt ruzie gemaakt, maar er is ook een tijd van bezinning. Zelfs de veranderingen in het karakter van Maggie wordt subtiel doorgevoerd. Je gelooft ook echt dat ze het licht heeft gezien en op een bepaalde manier rust in haar leven heeft gevonden.

Overtuigend
Nu kan een script nog zo geloofwaardig zijn, de acteurs moeten dit toch nog weten over te brengen op de kijker. En de drie dames die in deze film centraal staan, Cameron Diaz, Toni Collette en Shirley MacLaine, doen dit alledrie op overtuigende wijze. Het is prettig kijken naar een film waar iedereen de subtiliteiten goed weet over te brengen en zonder te overdrijven. Cameron Diaz is goed gecast als Maggie die langzaam aan te oud begint te worden voor het geflierefluit, want wie goed kijkt zal zien dat Diaz zelf ook niet meer het jonge meisje uit The Mask is. Toni Collette is een prima tegenhanger als serieuzere zus. En Shirley MacLaine mag dan aldecennia lang acteren, ze is in ieder geval nog niet overgegaan op de automatische piloot. En dat is wel zo gelukkig.

Conclusie
In Her Shoes is misschien niet de briljantste film uit het genre, maar in ieder geval wel onderhoudend. Het is een film waarbij je een keer het idee hebt dat de gevoelens die om de hoek komen kijken realistisch zijn. Frustraties omdat je zus voor de zoveelste keer dronken van een feestje gehaald moet worden en boosheid omdat ze met je love-interest slaapt. Met In Her Shoes kun je eigenlijk gewoon achterover gaan zitten en de film lekker over je heen laten komen. De film vermaakt prima en daar is In Her Shoes ook voor bedoeld. Niets meer niets minder.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "In Her Shoes (2005)"