Ik ook van jou (2001)

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 1021 woorden
  • 11 februari 2002
  • 51 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
51 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Vraag 1 Erik is met zijn vriend Fraser op vakantie in Frankrijk. Ze hebben allebei een vriendin ontmoet. Erik vertelt zijn vriendin over vroeger. D.m.v. Flashbacks zie je beelden van vroeger. Erik was een heel gewone jongen van 24. Hij had een leuke vriendin. Op seksgebied was hij nog onervaren. Dan ontmoet hij de mooie Reza. Zij leert hem even alle denkbare standjes en ze worden ook verliefd op elkaar. Hun hele leven draait om elkaar. Reza zorgt ervoor dat Erik stopt met z’n rechtenstudie en hij gaat een boek schrijven. Het boek gaat over z’n leven met Reza. Maar dan komt de donkere kant van Reza boven. Ze is erg jaloers en maakt overal problemen van. Soms gaat ze opeens huilen en ze snijdt zichzelf met messen. Erik beseft dat het zo niet langer gaat: Ze kunnen niet met, maar ook niet zonder elkaar leven. Erik gaat verder met z’n boek: hij heeft talent. Op een feestje wil Reza zelfmoord plegen. Daarna wordt ze opgenomen in de psychiatrische afdeling. Als ze er uit komt is ze nog steeds niet de oude. Erik weet dat ze nooit meer de Reza zal worden waar hij verliefd op was. Hij wil haar nu niet meer. Om haar te vergeten is hij met Fraser op vakantie gegaan. Dan wordt er gebeld dat Reza erg ziek is. Erik gaat er heen. Als hij aankomt is Reza dood. Maar eigenlijk was ‘zijn Reza’ dat toch al. Erik maakt z’n boek af. Het heet: IK OOK VAN JOU
Het is een fictiefilm; het is verzonnen.

Vraag 2 Montage. Soms zie je allemaal korte beelden snel achter elkaar gemonteerd. Dit is het geval als Erik in de auto naar Reza gaat, hij herinnert zich dan allemaal kleine dingetjes van haar. Camerastandpunten/gebruik. Subjective shot. Als Erik en Reza op vakantie gaan naar Parijs, zie je af en toe het beeld vanuit Erik’s ogen. Dan lijkt het echter. Maar het heeft ook wel een dromerig effect, want ze laten natuurlijk niet elk moment zien, maar steeds korte beelden. Daarom vind ik dat het net lijkt of hij droomt. En of hij het niet met z’n volle verstand meemaakt. Mise-en-scène. Reza is heel erg opgedoft, ze heeft in elke scène wel een ander kapsel, andere make-up en andere kleding. De studentenkamers vond ik ook wel erg mooi ingericht en beschilderd. Het maakt de film allemaal wel mooier om te bekijken.

Vraag 3 De flashbacks laten open plekken vallen en maken je nieuwsgierig en het verhaal spannender.

Vraag 4 We zaten met z’n allen in de bioscoop, je hoort dan wel iedereen’s reactie op bepaalde scènes.

Vraag 5 De muziek maakt dramatische stukken dramatischer en vrolijke stukken vrolijker. Soms heeft de tekst van de liedjes ook wel een boodschap over de scène. Bijvoorbeeld als Erik bij Reza’s graf zit.

Vraag 6 Het is een liefdesdrama. Het gaat over 2 geliefden die dramatische dingen meemaken.

Vraag 7 De nadruk ligt op de psychologische ontwikkeling van de personen. Erik was eerst een onschuldige onervaren rechtenstudent. Nadat hij Reza heeft leren kennen, stopt hij met z’n studie en gaat hij een boek schrijven. Reza laat hem heel anders tegen het leven aankijken. Erik is gelukkig. Maar dan ontdekt hij de ware Reza. In het begin gaat hij tegen haar in, als ze weer eens jaloers is. En hij verdedigt zich. Maar later laat hij haar maar doen; hij weet dat er tegenin gaan toch geen zin heeft. Ze hebben heel veel ruzie’s en Erik wordt er ongelukkig van. Maar als ze een poosje uit elkaar gaan, mist hij haar wel heel erg. Hij gaat naar haar feestje en als ze zelfmoord wil plegen helpt hij haar. Als Reza dan uit de psychiatrische afdeling komt, is hij verrast haar te zien. Hij ziet dat ze veranderd is en hij beseft dat dit niet meer ‘zijn Reza’ is. Hij wil dan ook niet meer met haar naar bed. Daarna gaat hij met Fraser op vakantie om Reza te vergeten. Op vakantie kan hij z’n verhaal kwijt bij een meisje. Hij gaat weer terug naar Reza. Als hij aankomt is ze al dood. Hij denkt dat het zo maar beter is en ‘zijn Reza’ was toch al dood. Dan maakt hij z’n boek af. Reza ondergaat niet echt een ontwikkeling, maar je leert haar steeds beter kennen. En dus merk je steeds meer eigenschappen van haar In het begin van de film lijkt Reza heel normaal. In de loop van de film merk je dat ze dat ze heel jaloers is en vreemde gedachten heeft: dat je niet leeft als je niet bloedt (zelfmutatie). Ze is onzeker over haar borsten. En ze denk dat Erik met iedereen vreemd gaat. Erik doet dat niet, maar zij op een gegeven moment wel. Als Erik en Reza een poosje uit elkaar gaan, gaat Reza toch weer naar Erik toe. Ze nodigt hem uit op haar verjaardagsfeestje. Hij komt, maar dan doet Reza een zelfmoordpoging en wordt ze naar de psychiatrische afdeling gebracht. Als ze daar uitkomt is ze wel heel erg verandert: ze kleedt zich heel anders en ze heeft haar borsten laten vergroten. Ze komt erachter dat ze maar in 1 ding echt goed is: seks.

Vraag 8 Het is een auteursfilm, omdat het een verfilming is van een boek. Een filmmaker kan dat op veel manieren doen. Dus is iedereen benieuwd naar hoe deze filmmaker het heeft gedaan. Het is ook een acteursfilm, want alle 3 de hoofdpersonen zijn al bekend. Voor Angela Schijf en Beau van Erven Dorens was het hun filmdebuut, dus dit trekt ook bezoekers.

Vraag 9 De boodschap van de film is iets in de trant van dat liefde niet zo mooi is als het soms lijkt. En dat liefde soms zo hevig kan zijn, dat het je ondergang wordt; ze houden niet alleen van elkaar, ze zijn ook van elkaar. Volgens mij is de film bedoeld als amusement. Ze doen er niet voor niets zoveel seksscènes in. De film roept ook emoties op, want je leeft vanzelf met Erik mee en je krijgt medelijden met hem.

Het filmverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Vraag 9 De boodschap van de film is iets in de trant van dat liefde niet zo mooi is als het soms lijkt. En dat liefde soms zo hevig kan zijn, dat het je ondergang wordt; ze houden niet alleen van elkaar, ze zijn ook van elkaar. Volgens mij is de film bedoeld als amusement. Ze doen er niet voor niets zoveel seksscènes in. De film roept ook emoties op, want je leeft vanzelf met Erik mee en je krijgt medelijden met hem.

REACTIES

A.

A.

Ik had een vraagje wat waren jouw vragen? want je beantwoord alles in vragen als je die zou willen mailen bedankt.

19 jaar geleden

N.

N.

goed verslag heeft me erg geholpen thxx

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Ik ook van jou (2001)"