Red Sorghum (1987)

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 571 woorden
  • 25 februari 2002
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 7
12 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

FILMVERSLAG: HET RODE KORENVELD

Titel: Het rode korenveld. Naam regisseur: Zhang Yimou
Jaartal: 1990
Land van herkomst: China
Hoofdrolspelers: Gong li

- We hebben de film tijdens een les ckv op school gekeken. - De film is onder te verdelen bij het genre melodrama.

Een meisje is uitgehuwelijkt aan de eigenaar van een wijnbrouwerij. Een rijke man. Maar vlak voordat ze zouden gaan trouwen sterft de eigenaar en toen werd zij de eigenaar van de brouwerij. Ze wordt gelijk aan het personeel door de nieuwe regels die ze maakt. Een van de mannen die bij haar werkt is verliefd op het haar en probeert op alle manieren haar aandacht te trekken en te zorgen dat zij ook op hem valt. Dit doet hij echter op zo´n onbeschofte manier dat hij ontslagen wordt. Later slaagt hij er toch in haar liefde te winnen en ze krijgen samen een zoon. Dan vallen de Japanners China binnen en ze verwoesten het hele korenveld waar de wijn van wordt gemaakt. De moeder loopt met de wijn over het pad en ze wordt geraakt door de Japanners. De andere personeelslieden komen om bij een explosie (wat wel hun eigen schuld was). Op het einde zijn alleen de vader en het zoontje over en dan is de film afgelopen.

- Het verhaal speelt zich voornamelijk af in de wijnbrouwerij en in het rode korenveld. - Er wordt veel rood licht gebruikt, vooral aan het einde van de film, rood staat voor gevaar, en dit wordt zo dan ook goed duidelijk gemaakt. De film opzich is trouwens alleen maar met vrij donkere kleuren. - De hoofdpersonen waren gekleed in arbeidskleding van die tijd; hieraan zag je goed welke stand ze hadden in de maatschappij en hoe rijk ze waren. - Er werd veel gebruik van muziek gemaakt. Op spannende momenten maar ook de filmspelers zongen vaker in hun rol. Bijvoorbeeld toen ze het meisje naar haar bruidegom brachten en bij het serveren van de wijn. - Speciale geluidseffecten werden niet echt gebruikt.

- De belangrijkste hoofdpersoon is het meisje die de wijnbrouwerij runt. - Door een stem werd er af en toe het een en ander over deze personen verteld.

- Het belangrijkste thema is het korenveld. - De regisseur verteld het verhaal van zijn grootouders.

- De scène waarin die man in de wijn gaat plassen. Dat was wel een leuk stuk. Alle anderen persooneelslieden stonden er zo omheen te kijken. later bleek de wijn zo veel beter te smaken. - De camera is extra op de details gericht, zodat het nog spannender is, zo zoomen ze bijvoorbeeld het gezicht in. Zo zie je de uitdrukkingen op hun gezicht beter en voel je de emoties.

Ik vond de film een beetje wazig, om het zo maar te noemen. Van de ene kant wel leuk, omdat er af en toe wel humor in zat, zoals een jongen die in de wijn plast en mannen die rare liedjes zingen, dat is wel komisch. Van de andere kant vond ik de film niet leuk, omdat het verhaal een beetje vreemd was, niet echt mijn soort film. Ik hou meer van spanning en niet dat langdraadige. Het was een beetje saai om naar te kijke, juist door dat er weinig kleur in zat, het lijkt dan ook een beetje eentonig vind ik. Het kon er dus net mee door om naar te kijken, maar zelf zou ik'm nooit vrijwillig kijken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.