Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Harry Potter and the goblet of fire (2005)

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 787 woorden
  • 4 april 2006
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
18 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
FILM: Harry Potter and the goblet of fire. REGISSEUR: Mike Newell
LAND: Groot Brittanië JAAR: 2005
ACTEURS: o.a. Daniel Radcliff, Emma Watson, Rupert Grint, Stanislav Ianevski, Robert Pattinson, Robbie Coltrane. Verhaal Vraag 1: beschrijf zo kort mogelijk waar de film over gaat. Harry Potter wordt midden in het begin van de vakantie opgehaald door de broers “Wemel”. Ze gaan naar het WK Zwerkbal waar dooddoeners verschijnen. Als ze op Zweinstein aankomen blijkt dat dit jaar het toverschool toernooi gehouden wordt. Op mysterieuze word Harry gekozen als tweede kandidaat van Zweinstein.In de eerste wedstrijd moeten ze proberen een gouden draken-ei te bemachtigen, na enige moeite lukt dit. Dan is het kerst en wordt er een kerstbal gehouden. De tweede opdracht is je waardevolle schat uit het meer redden, maar Harry krijgt extra punten omdat hij twee personen heeft gered. Bij de laatste opdracht moeten ze in een doolhof de toverschool trofee zien te vinden. Als Carlo en Harry de trofee aanraken komen ze via de viavia op een kerkhof terecht waar Voldemort wordt herboren. Carlo wordt gedood en Harry wint een duel van Voldemort. Hij wint de toverschool trofee, alleen blijft er een nare gedachte bij. Vraag 2: probeer aan te geven waardoor het verhaal moeilijker wordt. Je ziet wat flashbacks van Voldemort als hij op het kerkhof staat. Hij ziet dan een herinnering aan het moment dat hij Harry wou vermoorden en werd beschermd door zijn ouders.
Acteurs Vraag 3: welk personage uit de film vond je het meest overtuigend overkomen en welke niet? De meest overtuigende personage vind ik Harry en Voldemort, omdat zei heel erg lijken op de persoon die je je voorstelt als je het boek leest. Ook spelen ze erg sterk want als ze zeggen dat ze pijn hebben zie je het ook aan hun gezicht en dat voel je soms zelfs. De minst sterke personage vond ik Draco Malfidus, omdat hij in de loop der jaren erg oud is geworden en dus eigenlijk te oud is voor deze film. Ook speelde hij niet erg overtuigend, omdat je je niet goed kan zien hoe hij zich voeld. Vraag 4: als er in de film bekende acteurs spelen leg dan uit hoe deze rol verschilt van hun andere rollen. In deze film spelen niet echt bekende acteurs. Alle acteurs die erin spelen zijn óf net ontdekt of ze zijn bekend van de Harry Potter films. Lokatie/set-dressing
Vraag 5: sluit de locatie en setdressing aan bij het verhaal van de film? Geef 3 voorbeelden.
Ja: 1. Het verhaal speelt zich af in een school dat zit in een kasteel, bij aankomst zie je een enorm kasteel. 2. De 1e wedstrijd wordt gespeeld in een groot stadion, als je de wedstrijd ziet wordt er soms uitgezoomd en dan zie je het grote stadion. 3. Het verhaal heeft een beetje mysterieuze sfeer, het kasteel wat Zweinstein wordt genoemd ligt in een bergachtige mistige omgeving. Vraag 6: geef aan hoe de locatie of setdressing beter zou kunnen worden. Ze zouden het grote kasteel wat vaker in beeld kunnen brengen om de mysterieuze sfeer nog iets te verduidelijken. Ook zouden ze wat vaker scènes in een klaslokaal spelen om meer duidelijk te maken dat het verhaal zich in een school afspeelt. Camera
Vraag 7: hoe zou je het camera gebruik in de film typeren?
Het is erg rustig maar op sommige moment ook wel erg druk, het ligt een beetje aan het moment dat gefilmd wordt, als het spannend is gaat het snel, als het bijv. Romantisch is (kerstbal) dan gaat de camera langzamer. Vraag 8: probeer een scène aan te wijzen waarin de camera afwijkt van de rest van de film. Bij de eerste wedstrijd gaat de camera erg snel, de camera flitst steeds heen en weer tussen Harry, de draak, het ei, malfidus en Harry zijn vrienden. Geluid
Vraag 9: geef een voorbeeld van zowel tegensprekende als versterkende muziek in de film.
Als je de wedstrijd ziet tussen Harry en de draak dan hoor je hele dreigende muziek waardoor alles nog spannender lijkt. Maar als Voldemort wordt herboren hoor je erg rustige muziek waardoor je een beetje in rust blijft maar tegelijkertijd ook het gevoel opwekt dat er iets staat te gebeuren.
Montage
Vraag 10: hoe zou je de montage in de film beschrijven?
Meestal is de montage netjes gedaan, maar op sommige stukken gaan ze wel heel snel over naar een ander onderwerp en dat wordt dan lastig te volgen. Maar vaak is het erg onopvallend gedaan. Vraag 11: probeer kort uit te leggen wat voor effect dit heeft. Als ze snel veranderen van onderwerp is het soms wel erg moeilijk te volgen. Maar als ze het op een rustige manier doen geeft dat een mooi effect omdat dat een soort rust in je naar boven haalt.

REACTIES

N.

N.

deze vragen heb ik ook erg handig

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the goblet of fire (2005)"