ADVERTENTIE
Schoolexamens

Wist je dat je de boeken Examenbundel, Examenidioom, Zeker Slagen! en Samengevat ook heel goed kunt gebruiken bij het voorbereiden voor je schoolexamens?! Ze zijn momenteel in de aanbieding bij o.a. Bol.com.

Nu bestellen

Gegevens:
Wat: film
Titel: Haar naam was Sarah
Officiële titel: Elle S’appelait Sarah
Naar: het boek van Tatiana de Rosnay
Duur: 113 minuten
Kijkwijzer: 12+ ,geweld, angst, discriminatie
Bioscoop: Hollywoud
Waar: Woudrichem
Datum: 21-11-2010
Tijd: 19.00 uur
Zaal: 2
Rij: 11
Prijs: €30,00(met 4 personen)
Met wie:Opa,Oma en mijn moeder.
Verslag aan de hand van Filmwijzer
1) het verhaal speelt zich voornamelijk af in Frankrijk
2) er waren 2 verhaallijnen in de eerste,die in het heden speelt zijn de personen ook als in deze tijd gekleed,niet heel bijzonder,gewoon dagelijkse kleding. In de tweede verhaallijn,die in de tweede wereldoorlog speelt komt de kleding daarmee overeen. Dat wil zeggen dat het ouderwets is,maar het is niet heel opvallend. Het enige wat echt typeert zijn de legeruniformen en de Jodensterren.
3) De kleding doet zo goed als niets voor de sfeer,de locatie is datgene wat de twee verhaallijnen met elkaar verbind en is dus heel belangrijk.
4) Volgens mij had muziek geen heel belangrijke rol,en was het vooral achtergrond. (Het kan zijn dat me het een en ander is ontgaan op dat punt)
5) Ik weet niet of de taal geld als geluidseffect,maar deze speelde wel een heel belangrijke rol in het sfeerbeeld. Het maakt een film realistischer als ze Frans spreken in Frankrijk,Engels in Amerika en Italiaans in Italië. Voor de rest is dit mij een beetje ontgaan en weet ik het nu niet meer zo goed
6) Door de twee verhaallijnen is het niet Chronologisch,er word steeds tussen gewisseld en in de verhaallijnen zelf komen ook nog flashbacks voor.
7) Er zijn twee scènes die me zijn bijgebleven. De eerste is in het atletiekstadion waar joden werden opgesloten wanneer zij kinderen van hun moeder werden gescheiden. Dit maakte indruk omdat de omstandigheden gewoon vreselijk waren,en het werd zo realistisch weergegeven dat het verschrikkelijk was om te zien. De camera was als over Sarah ’s schouder. Dat maakte alles nog eens erger. De tweede scene is de laatste,en dat komt eigenlijk alleen door één opmerking: “haar naam is Sarah” wat terugwijst naar de titel. Ik weet niet waarom,maar dat bleef me bij.
8) Ik weet niet waar deze film hoort. Het is Historisch en soort van Drama denk ik. Is Historisch Drama ook een filmgenre?
9) tijdens een razzia worden Sarah en haar moeder opgepakt,Sarah heeft echter haar broertje in de kast opgesloten. Zij zal er alles aan doen hem te redden. In de andere verhaallijn komt Julia door bizar toeval te weten van wat er is gebeurd in het huis wat al lang in bezit is van de familie van haar vriend,wat hetzelfde huis blijkt te zijn als waar Sarah voor de razzia woonde. Julia wil hoe dan ook weten wat er is gebeurd en gaat op onderzoek uit.
10) De film gaat voornamelijk de franse razzia,en specifiek over Sarah die haar broertje opsluit
11) De twee hoofdpersonen zijn Sarah en Julia. Ze hebben eigenlijk niets met elkaar,los van het feit dat ze in hetzelfde huis hebben gewoond. Sarah is onzeker,maar vastbesloten. Julia is nieuwsgierig, weet wat ze wil weten en zal niet rusten voor ze dat weet.
12) Sarah en Julia zijn allebei gewone mensen. Dat maakt het geheel zo aangrijpend. Sarah is wel eens waar joods,maar ook joden zijn gewone mensen,toch?
13) Ik heb het meest meegeleefd met Sarah,dat komt waarschijnlijk grotendeels door de meer overeenkomende leeftijd dan tussen mij en Julia. Ook zijn de gebeurtenissen rond Sarah schokkender,wat een groter gevoel van medeleven oproept
14) De film geeft informatie over wat er is gebeurd in WO2 in Frankrijk
15) De regisseur heeft volgens mij vooral het verhaal voor zichzelf laten spreken. Met het camerastandpunt en kleur en belichting in de film zelf brengt hij dat vooral naar voren. Één specifiek ding viel mij wel op. Julia stond ergens naar te kijken en toen draaide de camera naar waar ze naar keek. Het bleek enkel lege muur. Toch trok dit zeker aandacht.
Nog even kort:
Het is een film
Met als titel “Haar naam was Sarah”
Het is naar het gelijknamige boek
Geschreven door Tatiana de Rosnay
Tatiana woont in Parijs maar heeft een Engelse nationaliteit
Het boek is uitgekomen in 2007
De film is uitgekomen in 2010.
Hij is geregistreerd Gilles Paquet-Brenner
Hij is Frans
De film duurt 113 minuten
ik heb de film gezien in Woudrichem op 21-11-2010
3 belangrijke mensen in de cast zijn:
Naam Kristin Scott Thomas
Nationaliteit Engels
Leeftijd 50
Naam Niels Arestrup
Nationaliteit Frans
Leeftijd 61
Naam Michel Duchaussoy
Nationaliteit Frans
Leeftijd 71
Eigen mening
1) ik verwachte de film niet leuk te vinden. Omdat het niet het soort film zou zijn wat ik leuk vind. Achteraf bleek dit een vooroordeel
2) ik weet niet wat het belangrijkste is. Volgens mij is het een samenspel van alle eigenschappen die een film mooi maken
3) Plezier-1- het wat gebeurde was niet plezierig om naar te kijken
Verveling-1-de film greep me genoeg om me niet te vervelen
Ontroering-3- het was echt heel zielig,wat er gebeurde. Ik heb mijn vinger er half afgebeten.
Verwondering-2- weet ik niet goed
eenzaamhijd-1- ik zat tussen mijn moeder en opa in geklemd,met mijn moeders arm om me heen,niet eenzaam dus
medelijden-4- zie ontroering
afschuw-3- voor wat de fransen met joden deden
rust-1-zie verveling
bewondering-2- voor Julia ’s doorzettingsvermogen
4)+5)het is (natuurlijk) niet de eerste keer dat ik een film bezoek. Wel zijn er wat vooroordelen over een oorlogsfilm opgehelderd,en ik zou gerust nog eens naar dit genre film gaan
6) Ik vond het heel mooi,omdat het verhaal heel erg voor zichzelf sprak. Wel was het in het begin wat lastig,met veel namen en twee verhaallijnen.
7) ik wil het boek lezen,maar verder hoef ik niet specifiek nog iets van deze regisseur te zien. Ik zal zijn werk hoogstwaarschijnlijk toch niet herkennen. Het boek lijkt me echt heel mooi,gezien een film vaak een (slap) aftreksel is van het boek, dit boek moet dus wel heel mooi zijn,of het verhaal moet echt afwijken 


Bijlagen.
Omdat ze bij de bioscoop geen folders of andere dingen hadden. Kan ik helaas niets anders bijvoegen dan mijn entreebewijs.

Om toch nog het een en ander extra te geven is de trailer te vinden onder de volgende link.
http://www.youtube.com/watch?v=HM9j88Zu9b4
en hieronder vind u een pagina uit het boek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

Goed zeg!

9 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Y.

Y.

Supergoed verslag !

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

R.

R.

hoi ,
Wat is de naam van de filmmaatschappij van de film "haar naam was Sarah.
bedankt alvast Ronald

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast