Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Gladiator (2000)

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 377 woorden
  • 2 augustus 2005
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 6
30 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
· Samenvatting De hoofdpersoon in ‘Gladiator’ Maximus (Russell Crowe) is een Romeinse generaal die na de dood van keizer Marcus Aurelius (Richard Harris) tot troonopvolger wordt aangewezen. Wanneer Commodus (Joaquin Phoenix) het plan van zijn vader hoort ontbrand hij in woede en vermoord hij zijn vader. Als Maximus hierna weigert om Commodus te geeft Commodus het bevel Maximus en zijn handlangers om te brengen. Maar Maximus ontsnapt aan de dood en wordt verkocht als slaaf om uiteindelijk als een gladiator opgeleid te worden. Deze groep Gladiatoren staat onder leiding van Proximo (Oliver Reed). Na tal van bloederige gevechten in een Afrikaanse arena heeft Maximus zich zodanig onderscheiden dat hij naar het Colloseum in Rome wordt gestuurd. Vastbesloten zich te wreken keert hij terug naar Rome. · De fouten in de film 1. De mensen die op de tribune zaten, waren gemengd en dat klopt niet want de vrouwen mochten niet naast de mannen zitten. Er was ook geen verschil tussen de armen en rijken, ze zitten allemaal door elkaar, alleen de Senaat en de keizer waren van het gewone volk gescheiden. 2. Tijdens het oefenen in zwaardvechten, gebruikten ze in de film echte zwaarden en in het echt gebruikten ze houten zwaarden. 3. Toen het in de film sneeuwde zag je geen ‘ademwolkjes’ die je normaal ziet wanneer het buiten erg koud is of vriest. 4. Een vrouw mocht eigenlijk niet in de Senaat komen, maar de zus van Commodus was daar wel aanwezig. 5. Er waren mensen met gel in hun haar en er bestond vroeger geen gel. 6. Bij een stukje in de film als er iemand vermoord wordt, zie je duidelijk dat het zwaard langs het lichaam gaat en toch is de persoon dood. 7. Als er iemand ‘dood’ is, knippert hij nog duidelijk met zijn ogen.
· De elementen 1. Veel slaven werden gekocht om ze te trainen tot gladiatoren. 2. Arena
3. Fresco
4. De keizer beslist hoe een wedstrijd afloopt
5. Coleseum · Mening Ik heb erg genoten van de film, ondanks wat kleine schoonheidsfoutjes. Normaal gesproken let ik ook niet zo op deze dingen, tenzij de fout overduidelijk is. De acteurs kwamen erg geloofwaardig over, ook de dialogen waren erg goed en er waren mooie special effects. Gladiator kreeg 12 oscarnominaties waarvan er 5 verzilverd werden waaronder die voor beste film en beste mannelijke hoofdrol voor Russell Crowe.

REACTIES

L.

L.

wat deed commodus in de film?

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Gladiator (2000)"