The Discovery of Heaven (2001)

Beoordeling 3.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 922 woorden
  • 23 november 2003
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 3.6
5 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

KORTE INHOUD God heeft het helemaal gehad met de mensen op Aarde. Hij wil de 10 geboden die hij aan Mozes had gegeven terug. Hij geeft een engel de opdracht een mens te maken die de 10 geboden terug kan brengen naar de hemel. Er worden 3 mensen bij eklaar gebracht. 2 mannen en een vrouw. Door het toedoen van de engelen krijgen ze met z'n drieen een kind, maar als ze op de avond door het bos rijden valt er een boom op hun auto. De vrouw raakt hierdoor bewusteloos. Een keizersnee zorgt ervoor dat het kind geboren wordt. De moeder overleeft het niet en wordt een geest. Ze noemen het kind Quinten en als hij ouder wordt ziet hij dat hij anders is dan andere mensen en ziet hij de geest van zijn moeder. 1 van de vaders gaat weg omdat zijn nieuwe vriendin vermoord is. Hij vertelt zijn zoon Quinten dat hij hem niet moet volgen want hij zal hem nooit vinden. Quinten groeit op bij zijn andere vader en zijn oma. Zijn andere vader, Max, is astronoom van beroep die de hemel wil ontdekken. Wanneer Max hem ontdekt heeft wordt hij geraakt door een komeet. Hierdoor beslist Quinten zijn vader te gaan zoeken. Hij trekt naar Rome en daar ontmoet hij hem. Hij komt er ook achter dat de 10 geboden in Rome liggen in het Sancta Sanctorum waar hij die samen met zijn vader steelt. Zij braken daar in. Dan vlucht hij samen met zijn vader naar Israel en vindt hij de plaats waar de 10 geboden horen te liggen. Op een avond gaat hij daar naar toe en de 10 geboden en Quinten vertrekken naar de hemel.

EIGEN ERVARING Het is een heel mooi moment als Max Ada ziet in de boekenwinkel, want er springt meteen een vonk over. Dat is wel bijzonder, omdat je dat niet vaak ziet gebeuren. Een treurig moment vind ik bijvoorbeeld als de boom op de auto valt en Ada in coma raakt. Een ander bijzonder moment is als Quinten opstijgt naar de hemel, want dat is echt heel apart. Het was het doel van de opdracht en het is mooi dat dat bereikt is. De montage is ook best snel gedaan. De belichting is heel fraai. Steeds zorgen de lichten voor een extra sfeer en steeds als Quinten zag dat iemand sterft zag je een lichtflits. Er was ook nog steeds een hard geluid als Quinten dat zag.

MENING Het verhaal ging soms een beetje warrig en vaag en soms raakte ik echt de draad kwijt. Aan het eind begon het pas opnieuw te boeien net als in het begin als God de 10 geboden terug wilt hebben. Het is nogal spannend als er in wordt gebroken in het Sancta Sactorum. Het middenstuk is grotendeels saai en langdradig. Soms wordt de film te ingewikkeld door het gedoe rond God. Dus zoals ik al gezegd had viel de film best wel tegen. De film vormt wel een goed geheel, maar lopen niet goed in eklaar op. Zo zijn ze ineens in Cuba, terwijl ze de uitnodiging pas net ontvangen hebben.

VERKLARING EIGEN ERVARING Dat ik de film niet goed vond lag grotendeels aan mij, want ik houd niet zo van science-fiction films, maar meer realistischere films. Zo is het wel realistisch als Max Ada in de boekenwinkel tegenkomt en dat vind ik daarom ook veel mooier. Realistisch was ook dat auto-ongeluk, maar daarna vond ik de film gewoon niet meer zo mooi, omdat ik weinig verstand van zaken ten aanzien van wat ik heb gezien en dat ik vaak de draad kwijt raakte. Soms liep de spanning weer op, maar dat kwam alleen maar omdat het dan een beetje realistisch was. Wat dat betreft had ik beter een andere film kunnen kijken.

EXTRA

FILMFEITEN Regisseur: Jeroen Krabbe
Gemaakt in: 2001
Er is gebruikt gemaakt van 4 verschillende locaties. Nederland natuurlijk en dan in Amsterdam en Drenthe bij kamp Westerbork. Bij Westerbork staat de telescoop van Max. Cuba: op een vakantie waar Quinten is verwekt. Rome: plek waar vader Onno naartoe is. De 10 geboden die ze wilden stelen lagen hier. Israel: 10 geboden worden teruggegeven aan God.

BELANGRIJKSTE PERSONAGES Quinten: Hij krijgt van God de opdracht om de 10 geboden terug te brengen naar de Aarde. Hij ziet geesten en dat zie je zelf ook want het is gewoon en dat zie je zelf ook want het is gewoon in de film verwekrt. Informatie over hem krijg je door te zien hoe andere personen op hem reageren. Onno: Een archeoloog van beroep die een Griekse plaat wil ontcijferen. Hij is 1 van de vader van Quinten en een goede vriend van Max. Ook over hem krijg je grotendeels informatie van hoe andere personen op hem reageren. Hij is de zoon van een ex-minister-president, maar leeft veel minder chique dan zijn familie. Max: Hij ontdekt de hemel (hij is astronoom en heeft maar 1 doel: de hemel ontdekken). En als hij dat doet komt hij aan zijn einde door een komeet. Hij is een rustige man en de andere vader van Quinten. Ada: Moeder van Quinten. Helaas krijgt ze een ongeluk en raakt in coma, waar ze nooit meer uit zal ontwaken. Doordat Quinten geesten ziet kan hij ook de geest van zijn moeder zien.

THEMA God wil de 10 geboden terug, want hij is ontevreden met de mensheid. De schrijver (Harry Mulisch) en de regisseur Jeroen Krabbe willen beiden duidelijk maken dat we beter moeten oppassen met de Aarde en anders gaat het echt mis. Hoewel Krabbe zich duidelijk soms van Mulisch' standpunten in de film heeft teruggetrokken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Discovery of Heaven (2001)"