Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Australia (2008)

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 945 woorden
  • 23 februari 2009
  • 36 keer beoordeeld
Cijfer 7
36 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Check check, dubbelcheck!

Heb jij tweestapsverificatie al ingesteld op je accounts? Tweestapsverificatie is jouw tweede slot op de deur 🔐. Met tweestapsverificatie heb je 99,9 procent minder kans dat je account gehackt wordt. Check hoe jij je accounts beter kunt beveiligen!

Meer informatie
1:algemene gegevens

titel
Australia

Naam regisseur :
Baz Luhrmann

Jaartal:
2008

Land van herkomtst :
Verenigde Staten

Hoofdrolspelers :
Nicole Kidmann & Hugh Jackman

Waar gezien :
Bioscoop in Den-Helder

Grondgenre:
Verdriet,Oorlog

2: Plot

Een Engelse dame reist af naar Australië en wordt daar opgevangen door een ruwe paarden drijver. Ze gaat daar heen omdat haar man daar Faraway Downs bezit. Eenmaal aangekomen komt ze erachter dat haar man is overleden. Ze slaat met tegenzin de handen ineen met hem om het land te redden dat ze heeft geërfd. De politie is erg strikt en probeert de zwarte medewerkers op te pakken. Wanneer de moeder van Nula zich samen met Nula in de watertank verstopt sterft ze. Samen met ( Nullah,Kipling Flinn, the drover en Lady ashley ( Nicole Kiddman) proberen ze hun paarden ranch te redden van alle gevaren en proberen hun 2000 runderen honderden kilometers door het grote en mooie gebied te drijven. Om daar de paarden te kunnen verkopen. Eén van de hulpen (Neil Fletcher) blijkt echter niet echt mee te werken, en de boel te bedonderen. Uiteindelijk komen ze in Darwin terecht en winnen het van Neil Fletcher die de paarden van de buren drijft. De paarden van Faraway Down worden gekocht. Lady Ashley en de Drover worden verliefd, en gaan samen op faraway downs wonen. Samen met Nulla. Na een jaar wordt Darwin gebombardeerd door de Japanse strijdkrachten, en breekt een rel uit. Natuurlijk overleven ze het uiteindelijk met z’n drieen.

3: middelen

Het speelt zich af in Australie, op grote uitgestrekte gebieden met ranches. De stad waar het allemaal om draait heet Darwin. Verder wordt het verhaal voor het grootste gedeelde op de ranch faraway downs afgespeeld. Dat brengt een beetje de wild western sfeer met zich mee. De belichting is heel natuurlijk. Er worden vooral veel mooie shots van de natuur gemaakt. De hoofdrolspelers waren gekleed in de western stijl. Lady Aslee in de bekakte Engelse mode. Uiteindelijk kleed ze zich met strakke paardrijbroeken en blouses. De schmink is ook vrij neutraal, en een beetje western, met zwarte vegen in het gezicht etc. Er werd gebruik gemaakt van muziek die de momenten benadrukten, of het zielig, spannend of leuk was. Het was meer bedoeld als achtergrondmuziek. Er waren geen speciale geluidseffecten.


4: personages

Lady ashley : is een nette dame die haar man op komt zoeken in Australie.
Als ze daar aankomt verandert alles en komt erachter dat haar man dood is, Lady Ashley kreeg nooit echt de waarheid te horen. Lady Ashley word in de loop van de film verliefd op ‘The Drover ‘ en dat laten ze blijken ook.
The Drover : Is een vechtersbaas want de film begint al met een enorme ruzie bij de haven.
Hij is de leider op de ranch en word ‘The drover ‘ genoemd.
Je krijg informatie over hen doordat het verhaal zich verder vordert. Je kan aan het uiterlijk van de spelers al wel een beetje hun persoonlijkheid herkennen. De tijd werd goed door hen vertegenwoordigd d.m.v. de kleding

5: thematiek en interpretatie

Het thema van de film is romantiek, en avontuur.
De verhaallijn en de locaties voor de film Australia verschaffen indrukwekkende informatie over de
schoonheid en verscheidenheid van het land alsook over de geschiedenis van de immigranten uit
Europa en de oorspronkelijke bewoners de Aborigines. Het hele verhaal presenteert Australië als
een herscheppende, avontuurlijke en romantische bestemming.

6: boeiende werking

Ik vond het verhaal heel mooi en ook de personages werden goed gespeeld, verder vond ik dat minder leuke dingen in zaten bijvoorbeeld dat de donkere man niet het café in mocht vanwege zijn huidskleur. Er waren ook hele mooie momenten bijvoorbeeld het drijven van de dieren en Faraway downs. Dat vertelt natuurlijk wel iets over de cultuur en over de locaties. Dat sprak me wel aan. Er zijn mooie natuurshots gemaakt, en een romantisch, maar toch spannend verhaal. Ik vond het jammer aan de film dat er niet meer werd gesproken over King Carney, vond dat er weinig over zijn stuk van Australia werd vertelt


7:camerawerk en montage

De scènes van het drijven van de dieren en de scène in het begin van de film dat ze in de auto vanaf de haven op weg zijn naar Faraway Downs. Daar vind ik dat er mooi gebruik is gemaakt van de camerabeelden en vind dat het goed uitgevoerd is. De shots van het landschat waren fantastische.

8: Recensie

Dat vind ik zeker. Vind dat er mooi werk is geleverd en mooie beelden zijn gemaakt, vooral om australie als prachtig land neer te zetten, met mooie natuur. Het was zeker een geslaagde film. Sommige stukken in de film zijn minder geloofwaardig bijvoorbeeld King George dat hij het water naar zich toe kan zingen. Maar de meeste dingen in de film zijn zeker wel geloofwaardig. Sterke punten waren dat ze alles in de film lieten zien over de natuur en over de avonturen in Australie.De personages werden ook goed gespeeld en gewoon het gehele plaatje was goed. Het enige minpunt vind ik, dat de film wat traag op gang kwam. De kleding paste erg goed bij de personages, en grime was ook zoals je het verwacht in Australie. De acteurs waren echte natuurliefhebbers, en ik vond ook dat Nicole Kidman dé perfecte bekakte vrouw kan uithangen. Een zeer goede keuze voor deze film. Er kon niet veel gebruik van licht en effecten plaatsvinden. Omdat het een film was die dat absoluut niet nodig had. De muziek was als achtergrond goed gekozen, het was niet te overweldigend. In het totaal vind ik het wel een film die ik aan andere mensen aan zou raden doordat het een mooie film is met prachtige shots. Als je eenmaal in de film zit is het goed, maar in het begin vond ik het nogal slapjes allemaal.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.