Kerstconcert

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Concertverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 485 woorden
  • 6 maart 2002
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
5 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

1. Algemene gegevens

· Titel: Kerstconcert · Uitvoerenden: Mixed voices en hard, hoog en lelijk · Dirigent: Steven Rothman · Datum: v.a. 20.00 uur 19-12 2001 · Plaats: Hillegondakerk te Hillegersberg (Rotterdam) · Herkomst uitvoerenden: Nederland · Genre: Kerst

2. Het programma

· Opbouw: Het programma begint met een stukje muziek van Sabine. Daarna komt mixed voices op. Zij zingen acht nummers, sommige daarvan zijn begeleid maar de meeste zijn a capella. Na die acht nummer komt hard, hoog en lelijk. Zij zorgen ervoor dat mixed voices even pauze kan houden en zingen vier nummers. Als mixed voices weer opkomt zingen ze vier nummers en dan is het pauze. Na de pauze komt mixed voices weer op en zingen vijf nummers. Daarna krijg je weer een stukje van vier nummers gezongen door hard, hoog en lelijk. Als afsluiting komt mixed voices weer en ze zingen dan vijf nummers. Als toegift zijn er nog twee nummer aan het repertoire toegevoegd.

· Waarom deze keuze?: Ik vind de keuze van de opbouw heel logisch. Ik denk dat er niet echt bewust is gekozen voor het plaatsen van de nummers. Het zijn namelijk bijna allemaal kerstliedjes en die hebben niet een bepaalde volgorde nodig.

3. De ambiance

· Zaal: Ik vond het kerkje de perfecte plaats voor dit kerstconcert omdat het de juiste sfeer geeft. (Het is jammer dat het regende toen we de kerk uitkwamen in plaats van sneeuwen.) In de kerk hingen hele grote kroonluchters met allemaal kaarsen erin. Als er werd opgetreden werd het licht uitgedaan en was de kerk dus alleen nog verlicht door de kaarsen dat gaf een hele mooie sfeer. · Je hield je jas gewoon bij je en er was genoeg plek om te zitten.

4. De uitvoering

· De uitvoerenden: Ik vond ze als een geheel zingen. Er was niemand die slechter zong · De composities: Kerstnummers kent natuurlijk bijna iedereen maar er zaten er ook wel nummers tussen die ik nog nooit had gehoord. Ik ben hier vorig jaar ook al naartoe geweest en ik vond het toen ook al leuk. Maar ik denk dat ik dit keer het toch mooier vond. · Speciaal: Het koor was helemaal in het zwart gekleed, dat werd gedaan zodat je dan niet op kleding ging letten maar wel gewoon op de muziek.

5. Het doel van het concert

· Het doel van het concert was volgens mij om je in een kerstsfeer te brengen en om je te laten horen hoe goed mixed voices is.

6. De boeiende werking

· Het geluid was erg mooi. Er kwamen geen microfoons aan te pas en alles was goed hoorbaar. Maar dat kwam natuurlijk door de kerk. · Ik had het concert ook precies zo gedaan. Ik vond de sfeer heel goed.

7. recensie

· Ik vond het concert heel erg mooi. De sfeer was goed en er werd heel mooi gezongen. Als ik iemand anders mee zou willen krijgen zou dat niet zo moeilijk zijn en zou ik precies hetzelfde zeggen. Dit concert moet je een keer meemaken vind ik!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.