Epop

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Concertverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 688 woorden
  • 8 augustus 2001
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
5 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Algemene gegevens Bands: - Abrasive - Springfever - Daryll-Ann - !Zóster - Niek - De la dance dj team - SIS Gogo Dancers - DJ André P. - Stilettos - Travoltas

1 juli 2000 in het Loeffpark in Epe. Rock.

Het programma

· Abrasive · Springfever · Daryll-Ann · !Zóster · Niek · Stilettos · Travoltas

Tussen de acts door kwamen DJ André P. met het De la Dance dj team en de Gogo dancers. Ik heb Abrasive, Springfever en Daryll-Ann niet gezien.

De ambiance. Als je gewoon door Epe liep, hoorde je de muziek al. Toch was het niet té hard, dat kwam waarschijnlijk doordat het geluid niet weerkaatste op muren of zo, omdat het in de open lucht was. ’s Maandags stond er in de krant dat de mensen die in de buurt van het park woonden, hadden geklaagd. Maar het geluid was gemeten en was binnen de grenzen gebleven. Er waren maar weinig mensen, doordat het zo regende ’s middags en aan het begin van de avond, dus je kon alles goed zien. Het veld was wel een beetje modderig, doordat het zoveel had geregend. Ze hadden een groot podium opgezet, met grote boxen en allerlei apparatuur. Het podium stond speciaal naar de buurt die vorig jaar ook al had geklaagd, om zo het geluid de andere kant op te sturen. Toen er een dienst in de kerk plaats vond, lieten ze iemand in zijn eentje optreden, zodat de kerkgangers er niet zoveel last van zouden hebben. Het podium stond wat het park in, en aan de aan de beide zijden van het stuk dat je moest lopen om bij het podium te komen, stonden kraampjes, met o.a. spullen van de optredende bands, een bar, en een kapper. Zo hadden ze een grote ruimte voor alle bezoekers, maar zoveel kwamen er alleen niet.

De uitvoering Ik heb maar drie bandjes gezien, maar ik vond vooral de Stilettos héél erg goed. Hun zanger sloopt de standaard van de microfoon met zijn wilde bewegingen (‘de standaard werkt niet mee, dat is vandaag de standaard’), de drummer is helemaal leip, hij kan niet helemaal normaal praten, zo schijnt het (‘niet zo veel rook, graag’), de gitarist is iemand die wat betreft uiterlijk een beetje is blijven steken in de jaren ’70: lang haar, broek met wijde pijpen. Niek treedde in zijn eentje een half uurtje op, hij kon wel goed zingen, maar in zijn eentje was het eigenlijk niets. Ruben zou met hem optreden, maar hij was op vakantie geweest en ze hadden niet genoeg kunnen oefenen. Het was ook een gelegenheidsoptreden. De Travoltas zijn erg bekend, maar ik vond ze toch niet super fantastisch. Niet echt apart, of zo. Tussendoor kwam DJ André P. met het De La Danza DJ Team en de SIS Gogo Dancers, om de volgende band de gelegenheid te geven op te bouwen, en om het publiek op te zwepen. Wat mede door het slechte weer niet ècht lukte. De GoGo dancers dansten op twee podiumpjes naast het grote podium. Ze dansten op Trance muziek, die niet echt fantastisch was.

Het doel van het concert Het doel was, denk ik, de jeugd vermaken, en wat lokale bandjes de kans geven om op te treden. Ook konden de bandjes zo proberen om wat artikelen van hun band te verkopen. Bijv.: cd’s en t-shirts.

De boeiende werking Het was goed georganiseerd, maar het weer gooide echt roet in het eten. Daardoor hadden ze toch minder bezoekers dan ze hadden verwacht, en dat is toch jammer. Eigenlijk ook wel een beetje lullig voor de bandjes, want sommigen stonden toen het regende voor maar een stuk of 20 mensen te spelen. Wel slim dat ze de beste en bekendste bandjes ’s avonds hadden gedaan, zodat er nog wel wat mensen zouden wachten om hen te zien.

Recensie Ik zou het aanraden, het was echt leuk en goed. Alleen jammer dat DJ André P. met het De La Danza DJ Team en de SIS Gogo Dancers er steeds die trance muziek tussendoor kwam. Dat paste ook niet echt bij de rest van de muziek, en zo. Ondanks het weer was het toch erg leuk.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.