Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Busted

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Concertverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 639 woorden
  • 5 februari 2009
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
5 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

Het concert van Busted


Op donderdag 3 november 2005 kregen we op school een concert te zien van de Rock&Roll band Busted. Ze speelden enkele singles als "We want more", "Blah blah blah" en "Just not the same". Allemaal zelf geschreven nummers.

Titel: We want more
Genre: Rock&Roll met andere invloeden van bijvoorbeeld een mix van Engels en Amerikaanse stijlen uit de vorige eeuw met een sterke knipoog richting de jaren 60 en 70. Bandleden vinden Busted alles behalve retrospectief, eigentijds, eerlijk, eigenwijs, “breed” en karakteristiek.
Locatie: Het concert vond plaats in de grote aula van het Maaswaal college in Wijchen. De ruimte was wel geschikt omdat er een goede geluidsinstallatie is en de ruimte erg groot is waardoor de kwaliteit van het geluid verbeterd.


Bandleden

Bart Kiers (leadzanger en pianist)
Rolf Wolters (gitarist en zanger)
Christian Wieggers (bassist en zanger)
Benno Spieker (drummer en zanger)


Over de band

Busted is opgericht in 1995 door Bart Kiers, Rolf Wolters, Cristian Wieggers en Benno Spieker. De muziek is een mix van Engels en Amerikaanse stijlen uit de vorige eeuw met een beetje jaren 60 en 70 stijl erin. De muziek is eigentijds, eerlijk, eigenwijs, 'breed', karakteristiek en door zijn simpelheid uiterst geschikt voor een groot publiek van alle leeftijden. Busted is over het algemeen een festivalband.
In 2003 wordt de single-cd Blah Blah Blah! uitgebracht, die bij vele landelijke en regionale radiostations te horen is. De band wordt gesteund door Radio 3 FM.
Busted wordt door een aantal Radio-DJ's omschreven als de ontdekking van 2003. Ook op TV wordt Busted steeds bekender. Na het succes van de derde single “We Want More!” bracht de band een album uit.
In 2004 legde ze contact met het impresariaat “Uitdekunst” in het onderwijs. Busted begon aan een succesvolle reeks educatieve concerten, die tot op de dag van vandaag nog steeds leiden tot gekte en chaos op scholen in zowel het voortgezet, als het basisonderwijs.
2005 werd het jaar van nieuwe nummers, touren in buitenland en afstuderen van twee leden van de band. Dit betekende een nieuwe weg voor de band: een wat alternatievere sound, met nog steeds veel lol en energie.

Vanaf september 2005 tourt Busted een jaar lang langs vele podiums en scholen, om hun 10-jarig jubileum te vieren met iedereen die zin heeft in een feestje.

Bedoeling


De bedoeling van de educatieve concerten die Busted geeft op scholen is de leerlingen iets leren over onder andere muziek. Busted probeert de leerlingen enthousiast te maken voor muziek, want leren begint bij enthousiast worden. "De indruk kan gewekt worden dat ons educatieve concert vooral feest is met weinig inhoud. Toch steken de leerlingen ontzettend veel op. Wat dat betreft is een schoolconcert van Busted een waarlijk Paard van Troje. Met onze lesbrief kunt u met uw docenten en leerlingen de mogelijkheden hiervan optimaal benutten."

Eigen mening


Ik vond de voorstelling erg leuk gepresenteerd door Busted. Ze maakten er meer een voorstelling dan een concert van. Zo ging de zanger bijvoorbeeld door de zaal heen lopen en liedjes aan leerlingen opdragen. Je mocht ook vragen stellen en als je de beste vraag had kreeg je hun single "We want more". Ik vond het wel een beetje leerzaam, door de vragen die er gesteld werden. Zo wist ik bijvoorbeeld niet waarvoor het scherm om de drummer heen diende, dat bleek dus te zijn omdat er anders teveel volume vanaf kwam en nu ging het geluid gewoon door de speakers en was het volume regelbaar.
De 'special effects' waren wel leuk gedaan, zoals bijvoorbeeld de zang door de telefoon. Hierdoor werd het stemgeluid van de zanger veranderd.
Mijn verwachtingen van de band werden tijdens het concert overtroffen, want ik had verwacht dat het vrij rustig en saai zou zijn maar dat was het totaal niet. Het was niet helemaal mijn muzieksmaak, maar het was wel leuk om naar te luisteren. Sowieso is een live-band altijd leuker dan een clipje op televisie.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.