Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Maanmeisje door Kjersti Scheen

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Maanmeisje
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 452 woorden
  • 31 december 2001
  • 84 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
84 keer beoordeeld

Boekcover Maanmeisje
Shadow
Maanmeisje door Kjersti Scheen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
*TITEL* Maanmeisje *ALGEMENE GEGEVENS* auteur: Kjersti Scheen
vertaald uit het Noors door Emmy Weelhuizen-Dulder
uitgeverij: Lemniscaat *ONDERWERP* Anorexia en verliefdheid *KORTE INHOUD* Cindy is heel erg verliefd op Helge en op een dag vraagt hij haar uit. Maar ze krijgen een heel erg rare en vage relatie. Op een dag is Helge plotesling vertrokken naar Oslo. Cindy is heel erg verdrietig ; door Helge en door problemen thuis. Ze begint te denken dat het aan haar ligt allemaal, dat Helge haar niet goed genoeg vond. Cindy begint zichzelf lelijk en dik te vinden. Daarom begint ze veel te sporten en minder te eten. Maar dat minder eten loopt uit tot niks meer eten en Cindy krijgt anorexia. Dan komt Helge opeens weer terug en ze krijgen een betere relatie. Ook gaat Cindy naar een psychologe die haar heel erg helpt. *PERSONAGES* Cindy is de hoofdpersoon van het boek. Ze is veertien jaar. Cindy heeft het erg moeijkijk thuis. Haar ouders hebben vaak ruzie en geven haar bijna geen aandacht. Door het plotselinge vertrek van Helge denkt ze dat het allemaal aan haar ligt. Daardoor ging ze heel erg veranderen. Ze was heel spontaan, vrolijk, populair en knap qua uiterlijk maar van binnen was ze heel somber. Na Helge's vertrek en tijdens al haar verdriet ging ze er van buiten net zo uitzien zoals ze zich van binnen voelde en ook haar karakter veranderde. Door de anorexia ging ze heel erg afvallen en werd heel mager maar ze bleef zichzelf dik vinden. Toen Helge weer terug kwam werd hun relatie veel beter. Hij hielp haar ook wel een beetje met haar ziekte en de psychologe ook. Een belangrijke bijfiguur is Helge. Zijn relatie met Cindy was eerst een beetje vaag voor een liefdesrelatie, maar toen hij weer terugkwam uit Oslo ging het veel beter.
*TIJD EN RUIMTE* Dit verhaal speelt zich af in Noorwegen, in de buurt van Sorland en Fjellvang. Het verhaal kan echt gebeurd zijn. Het speelt zich af in het heden. *BEOORDELING* Ik vind dit een heel mooi boek. Het is best zielig en het zet je aan het denken. Je wil de hele tijd doorlezen. Ik vind dat het heel goed is verteld hoe Cindy anorexia kreeg. In de meeste boeken begint het meestal met meisjes die zichzelf te dik vinden en beginnen af te vallen maar daar niet mee kunnen stoppen. In dit boek krijgt ze het omdat ze veel problemen heeft en de schuld daarvan op zichzelf neemt. Ik vind het in ieder geval beter begonnen dan in andere boeken. Wat ik minder goed geschreven vind is de periode tijdens haar ziekte. Die vind ik juist slechter vertelt dan in andere boeken. Maar het is zeker een aanrader.

REACTIES

D.

D.

ik ben het met je eens
ik moest even kijken hoe ik dirt boek moewst samenvatten en het is best goed!

22 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Maanmeisje door Kjersti Scheen"