Het derde antwoord door Tais Teng

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
Boekcover Het derde antwoord
Shadow
 • Boekverslag door een scholier
 • groep 8 | 776 woorden
 • 10 april 2013
 • 6 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
6 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1998
Pagina's
129
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Het derde antwoord
Shadow
Het derde antwoord door Tais Teng
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Boekverslag: Het derde antwoord door Tais Teng

 1. Het derde antwoord is geschreven door Tais Teng. Zijn echte naam is Thijs van Ebbenhorst Tengbergen. Hij is geboren op 14 april 1952 in Den Haag. Tegenwoordig woont hij in Amersfoort. Als kind wilde hij ruimtepiloot worden. Hij was niet goed in lezen en kreeg zelfs bijles. Later ging hij lezen toch leuk vinden en hij had talent voor schilderen en tekenen. In de jaren ’70 werd hij kunstenaar en kreeg ook opdrachten om kaften van boeken te ontwerpen. In de jaren ’80 ging hij ook zelf kinderboeken schrijven. Inmiddels heeft hij meer dan 100 boeken geschreven, vooral griezelboeken maar ook detectives en historische romans.
 2. De titel is Het derde antwoord.
 3. Het boek heeft 128 bladzijden.
 4. De uitgeverij is Elzenga in Amsterdam.Het boek werd voor het eerst uitgegeven in 1998.
 5. Het is een griezel- en avonturenverhaal.
 6. Hoofdpersonen zijn:Meral: Ze heet eigenlijk Esmeralda. Ze is een heks maar weet weinig vanzwarte magie. Ze is verliefd op Paul. Meester Rudolf: Hij is de leraar van Meral en helpt haar vaak met problemen. Carmilla: Zij is een vampier en de vijand van Meral. Ze wil Meral bijten zodat ze zusjes worden. Paul: Hij is Merals vriendje en weerwolf. Hij eet konijnen en ratten en 1 keer de buurman.
 7. Andere belangrijke personen: Lucy: Ze is de zus van Carmilla en ook vampier. Crom: Hij is een lepraechaun. Hägar: Hij is een dwerg. Anton: Hij heet eigenlijk Aton-Amnehoteph en is een mummy. Nadine: Zij is een boomnimf. Sylvia: Zij is een kelpie. Peridoor: de demon die als Meral hem 3x antwoordt haar mag verscheuren. Pan: de God van de wicca.
 8. Het verhaal speelt zich af in de klas, in het huis van Meral, op een eiland en in Nadine’s bos.
 9. De gebeurtenissen spelen zich af in de tegenwoordige tijd.
 10. Het verhaal begint als Meral tot twee keer toe haar naam hoort roepen. Twee keer geeft ze antwoord maar er komt nooit antwoord terug.
 11.  Het verhaal eindigt als de demon Pan de twaalf bruiden van Satan weet te verslaan. Daardoor is Meral gered van Peridoor.
 12. Demon Peridoor wil Meral, tegen haar zin, als zijn dertiende bruid. Daarvoor moet ze hem 3x antwoord geven. Ze heeft al 2x geantwoord. Nu moet ze oppassen dat ze hem niet nog een keer antwoord geeft.
 13. Samenvatting: Meral houdt zich bezig met zwarte magie omdat zij een van de beste heksen wil worden. Opeens gebeurt er iets vreemds. Meral hoort iemand haar naam fluisteren en antwoord: “Ja wat is er?”. Ze krijgt nooit antwoord terug. Dit is haar al twee keer overkomen. Ze gaat naar meester Rudolf toe en ze gaan samen informatie zoeken over de demon de Meral aan het volgen is. Ze vinden 3 mogelijkheden. Eén daarvan is een demon die je 3 keer moet antwoorden en dan mag hij je verscheuren. Meral gokt dat het die demon is en zegt een spreuk die de demon terugstuurt naar de hel. Die nacht wordt Meral wakker in een vreemde plaats waar ze de 12 Bruiden van Satan ontmoet. Die heksen hadden de demon op haar afgestuurd zodat ze konden zien of Meral de dertiende (en laatste) bruid van Satan kan worden. Maar er is nog een laatste test die Meral moet doorstaan. Ze moet een kraaienpoot leggen op de drempel van de persoon de ze het meest haat. Als ze dat gedaan heeft bereidt ze zich voor op de nieuwe nacht dat ze de heksen zal ontmoeten. Eigenlijk wil ze helemaal geen slechte heks zijn maar een goede heks, een wicca. Als ze dit aan de 12 bruiden vertelt worden ze boos en roepen Satan op en ze zeggen: “Machtige meester met poten van een geit, sta uw bruiden bij!”. Maar de heksen hebben Satan niet bij zijn naam opgeroepen dus komt de Demon Pan die de God van wicca is (en ook geitenpoten heeft). Pan verslaat de 12 bruiden en neemt Meral weer mee naar huis. Pan vertelt Meral dat ze een echte wicca is. De volgende dag vertelt Meral alles aan haar vrienden, vriendinnen en ook aan de meester dat het allemaal goed afgelopen is. Ze vertelt ook dat ze alleen maar witte magie zal gebruiken en dat ze een wicca is.
 14.  Ik vond dit een leuk en spannend boek. Dit was het derde deel van De Griezelklas en de eerste twee delen heb ik ook al gelezen. Die vond ik ook spannend. Daarom ben ik dit deel ook gaan lezen. Het is aan te raden voor iedereen die van griezelverhalen houdt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het derde antwoord door Tais Teng"