Zoals het gebeurd is door Herman van de Wijdeven

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
 • Boekverslag door een scholier
 • Klas onbekend | 531 woorden
 • 1 februari 2015
 • 139 keer beoordeeld
 • Cijfer 6.3
 • 139 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2013
Pagina's
172
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Zoals het gebeurd is
Shadow
Zoals het gebeurd is door Herman van de Wijdeven
Shadow
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!

Dia 1Ik hou mijn boekpresentatie over het boek: Zoals het gebeurd is.Dia 2
 1. Inleiding

 2. Gegevens

 3. Personages

 4. Samenvatting

 5. Chronologisch, of niet?

 6. SlotDia 3Ik heb dit boek gekozen omdat de voorkant en de titel mij erg aanspraken. De hoofdpersoon is Bent, hij is altijd samen met zijn beste vriend Joeri totdat er een nieuwe jongen in de klas komt.Dia 4Dit is Herman van de Wijdeven. Hij is geboren op 21 november 1961 in Sint-Oedenrode. Hij is afgestudeerd als acteur aan de Toneelacademie in Eindhoven. Hij werkt nu nog altijd als acteur. Hij woont samen met zijn vriendin en zoon in België. En zijn 1e boek is zoals het gebeurd is, dit is ook het boek dat ik heb gekozen voor mijn boek presentatie. Het boek zoals het gebeurd is heeft 175 bladzijdes, de uitgever van het boek is Manteau, ik heb de 1e druk gelezen en gebruikt voor mijn boekpresentatie,en het boek heeft 29 hoofdstukken.Dia 5
 • BentBent is de hoofdpersoon van het verhaal. Bent is 11 jaar, en zijn beste vriend is Joeri en ze zijn altijd samen. Hij zit nog op de basisschool, en hij groeit op in een klein dorp. Samen met zij vriend Joeri durft hij bijna alles
 • JoeriJoeri is de beste vriend van Bent, en zit bij hem in de klas. Hij ongeveer net zo oud als bent.
 • FinnFinn is een nieuwe jongen op school, komt na de zomervakantie bij Bent en Joeri in de klas, en word een vriend van Joeri.Bijrollen:
 • Bent’s moeder

 • Joeri’s moeder

 • BuisBuis is een man en hij heeft een boerderij en een hut aan het meer, hij is erg streng.Dia 6Bent is elf. Zijn beste vriend is Joeri. Ze zijn altijd samen. Altijd op zoek naar spannende avonturen. Ze spelen vaak een spel waarbij ze elkaar uitdagen om gevaarlijke dingen te doen. Dingen die ze alleen niet zouden durven, maar samen wel. Er is één ding dat ze zelfs samen niet durven: over de houten balken lopen, hoog boven de stenen vloer van de lege steenfabriek. Ze fantaseren er wel over, maar ze weten dat het echt te gevaarlijk is, omdat de balken oud zijn en verrot. Op de eerste schooldag, na een lange, warme zomervakantie, verschijnt Finn in hun leven. Finn is de nieuwe. Joeri en Finn kunnen direct goed met elkaar opschieten en Bent heeft al snel het gevoel dat hij er een beetje bij hangt. Hij ziet hoe Joeri en Finn dikke vrienden worden. Bent voelt zich verraden en in de steek gelaten. Hij begint Joeri op te stoken zoals daarvoor, maar nu krijgt het spel een gevaarlijk randje. Bent daagt Joeri uit om over de houten balk in de steenfabriek te lopen, dit loopt natuurlijk niet goed af de balk stort in en Joeri valt.Dia 7Mijn boek loopt niet in chronologische volgorde, dit is erg duidelijk te zien aan de hoofdstukken, ook heeft het boek veel flashbacks.Dia 8Het boek sprak mij als 1e aan om de buitenkant en de titel, maar het verhaal zelf was nog leuker dan ik had verwacht. Een heel aangrijpend boek, dat je maar niet aan de kant kan leggen echt een aanrader!


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

het is een heel stom en saai boek GEEN AANRADER!

4 jaar geleden

N.

N.

wat is genre

4 jaar geleden