Zoals het gebeurd is door Herman van de Wijdeven

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Zoals het gebeurd is
Shadow
 • Boekverslag door een scholier
 • Klas onbekend | 531 woorden
 • 1 februari 2015
 • 155 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
155 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2013
Pagina's
172
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Zoals het gebeurd is
Shadow
Zoals het gebeurd is door Herman van de Wijdeven
Shadow

Dia 1

Ik hou mijn boekpresentatie over het boek: Zoals het gebeurd is.

Dia 2

 1. Inleiding
 2. Gegevens
 3. Personages
 4. Samenvatting
 5. Chronologisch, of niet?
 6. Slot

Dia 3

Ik heb dit boek gekozen omdat de voorkant en de titel mij erg aanspraken. De hoofdpersoon is Bent, hij is altijd samen met zijn beste vriend Joeri totdat er een nieuwe jongen in de klas komt.

Dia 4

Dit is Herman van de Wijdeven. Hij is geboren op 21 november 1961 in Sint-Oedenrode. Hij is afgestudeerd als acteur aan de Toneelacademie in Eindhoven. Hij werkt nu nog altijd als acteur. Hij woont samen met zijn vriendin en zoon in België. En zijn 1e boek is zoals het gebeurd is, dit is ook het boek dat ik heb gekozen voor mijn boek presentatie. Het boek zoals het gebeurd is heeft 175 bladzijdes, de uitgever van het boek is Manteau, ik heb de 1e druk gelezen en gebruikt voor mijn boekpresentatie,en het boek heeft 29 hoofdstukken.

Dia 5

 • Bent

Bent is de hoofdpersoon van het verhaal. Bent is 11 jaar, en zijn beste vriend is Joeri en ze zijn altijd samen. Hij zit nog op de basisschool, en hij groeit op in een klein dorp. Samen met zij vriend Joeri durft hij bijna alles

 • Joeri

Joeri is de beste vriend van Bent, en zit bij hem in de klas. Hij ongeveer net zo oud als bent.

 • Finn

Finn is een nieuwe jongen op school, komt na de zomervakantie bij Bent en Joeri in de klas, en word een vriend van Joeri.

Bijrollen:

 • Bent’s moeder
 • Joeri’s moeder
 • Buis

Buis is een man en hij heeft een boerderij en een hut aan het meer, hij is erg streng.

Dia 6

Bent is elf. Zijn beste vriend is Joeri. Ze zijn altijd samen. Altijd op zoek naar spannende avonturen. Ze spelen vaak een spel waarbij ze elkaar uitdagen om gevaarlijke dingen te doen. Dingen die ze alleen niet zouden durven, maar samen wel. Er is één ding dat ze zelfs samen niet durven: over de houten balken lopen, hoog boven de stenen vloer van de lege steenfabriek. Ze fantaseren er wel over, maar ze weten dat het echt te gevaarlijk is, omdat de balken oud zijn en verrot. Op de eerste schooldag, na een lange, warme zomervakantie, verschijnt Finn in hun leven. Finn is de nieuwe. Joeri en Finn kunnen direct goed met elkaar opschieten en Bent heeft al snel het gevoel dat hij er een beetje bij hangt. Hij ziet hoe Joeri en Finn dikke vrienden worden. Bent voelt zich verraden en in de steek gelaten. Hij begint Joeri op te stoken zoals daarvoor, maar nu krijgt het spel een gevaarlijk randje. Bent daagt Joeri uit om over de houten balk in de steenfabriek te lopen, dit loopt natuurlijk niet goed af de balk stort in en Joeri valt.

Dia 7

Mijn boek loopt niet in chronologische volgorde, dit is erg duidelijk te zien aan de hoofdstukken, ook heeft het boek veel flashbacks.

Dia 8

Het boek sprak mij als 1e aan om de buitenkant en de titel, maar het verhaal zelf was nog leuker dan ik had verwacht. Een heel aangrijpend boek, dat je maar niet aan de kant kan leggen echt een aanrader!

REACTIES

J.

J.

het is een heel stom en saai boek GEEN AANRADER!

5 jaar geleden

N.

N.

wat is genre

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.