Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Waanzinnig verliefd
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 953 woorden
  • 11 augustus 2008
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 6
3 keer beoordeeld

Boekcover Waanzinnig verliefd
Shadow
Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
- Titel: Waanzinnig verliefd
- Schrijver: Bobje Goudsmit
- Uitgeverij: Wolters-Noordhoff, Groningen
- Eerste druk: 2001
- Gelezen druk: De 3de druk uit 2004

- Samenvatting:

Florien is 15 jaar zit op de middelbare school. Ze wordt op een dag waanzinnig verliefd op een jongen die net nieuw op haar school is gekomen. Kim, de beste vriendin van Florien, kent die jongen en zegt dat hij van geen kant deugt. En dat hij niet de vertouwen is. De jongen waar Florien op verliefd wordt heet Renko en hij komt halverwege het jaar op haar school. Renko wil eigenlijk niet vertellen waarom hij in z’n examenjaar van school verwisselt. Na een tijdje begint Florien, Renko te leren kennen. Ze vindt het een aardige jongen, maar ze snapt niet waarom hij soms zo apart doet en nooit eens wat meer vertelt over waar hij eerst woonde enzo. Ze spreken een keer af in het speeltuintje bij Florien in de straat, ze praten over van alles met elkaar. Florien merkt dat Renko niet graag over zichzelf praat en laat het voor namelijk aan Florien over.
Ze spreken steeds vaker af bij het speeltuintje en ze wordt ze waanzinnig verliefd op hem en kan ze nergens anders meer aan denken dan aan Renko. Florien snapt niet waarom Kim steeds zo raar over Renko praat en als ze het aan haar vraagt geeft ze geen antwoordt. Als zij over Renko begint reageert meestal heel erg maf en gaat ze gelijk op een andere onderwerp over Ze als ze een keer uitgaan leert de vrienden van Renko kennen. Ze merkt ook dat Renko erg populair is bij de andere meisjes die daar dan ook zijn. Renko neemt zelfs meisjes mee naar buiten het strand op en vergeet dan helemaal dat hij een vriendin heeft die nog binnen zit. Florien zit daar echt mee en heeft dan ook niet veel plezier meer die avond. Walter (vriend van Renko) zegt dan dat ze zich er niks van moet aan trekken en hem z’n gang moet laten gaan, Renko wil graag vrij zijn en dat Florien dat gewoon moet accepteren. Florien wordt niet echt boos maar wel geïrriteerd dat ze hem gewoon niet voor zich zelf kan houden.

Na een tijdje begint ze dreigbrieven te ontvangen zonder afzender. In die brieven staat dan dat ze het moet uit maken met Renko, maar ze trekt zich er niks van aan.
Op een avond gingen ze met z’n allen uit. Walter en Florien gingen eventjes naar buiten, omdat het binnen zo warm was en toen hoorde ze dingen die ze liever niet had willen horen. Ze hoorde eigenlijk pas voor het eerst waarom Renko in zijn examen jaar van school verwisselde en nooit over zichzelf wilde praten. Er was namelijk een meisje op Renko’s oude school die heel knap was en dat zelf ook wist. Zij had het één avond met Renko gehad, maar Renko wilde haar niet als vaste vriendin en dat vond zij niet leuk. Ze begon roddels te verspreiden over dat Renko drugs dealde en heeft zelfs een keer drugs in zijn tas gedaan. Renko had haar gezegd dat als ze er mee door zou gaan hij haar zou slaan. Ze begon heel hard te gillen terwijl hij haar nooit heeft aangeraakt. Ze begon had tegen een leraar gezegd dat hij haar had geslagen en iedereen geloofde haar en Renko werd van school gestuurd en moest dus een nieuwe school zoeken. Blijkbaar waren die dreig brieven van dat meisje. Net toen Walter het hele verhaal had verteld zag ze Renko met een meisje richting het strand gaan, maar ze pikte het niet langer. Nu werd Florien echt boos en zou dit laten merken ook.
De volgende dag belde ze hem op dat hij naar het speeltuintje moest komen. Hij kwam een half uur te laat en Florien wist niet hoe ze dit alles aan hem kon vertellen. Ze begon met dat ze het niet leuk vond dat hij steeds met meisjes naar buiten ging. Renko ging helemaal door het lint en zei dat ze haar bek moest houden en dat hij niet haar eigendom was.
Ze was boos, verdrietig en opgelucht tegelijk Ze had verwacht dat Renko het einde zou zijn. Maar dat had ze goed mis. Ze was ondanks haar verliefdheid toch nog bij gebleven. Ze zag dat het zo niet verder kon. Ze maakte het de zelfde dag nog uit en probeerde hem maar zo snel mogelijk te vergeten .

- Soort verhaal:
Liefdesverhaal, alles draait hier om de verliefdheid van Florien bij Renko. Waardoor ze uit eindelijk ook nog verkering kregen. Dit ging een tijdje goed maar toen Florien te weten kreeg wie Renko echt was ging het de verkeerde kant op en maakte Florien een einde aan hun relatie.

- Realistisch vehaal:
Eigenlijk best realistisch maar niet iedereen zal zoiets als dit zo heftig meemaken. Het is heel erg open geschreven waardoor het lijkt als of je het op je netvlies ziet dat is heel fijn lezen.

- Wat wil de schrijver je leren?
Doel is vermaken, maar omgaan met je eigen problemen en liefdes vind ik in dit boek ook heel belangrijk, ik denk dat de schrijver dit ook als bedoeling had. Maar het meest belangrijke is toch vermaak.

- Mijn eigen mening:
Dit is heel erg fijn te lezen boek. Ik zou nog wel meer van deze schrijver willen lezen. Ook is het heel snel te lezen. Het verhaal heeft maar een hoofdlijn waardoor het verhaal meer geuit is op bepaalde punten. Ook is in dit boek een klein vlak van humor te bekennen waardoor bepaalde problemen minder erg worden gezien dan dat ze eigenlijk zijn. Dit boek is voor mij een heel fijn vermaak geweest en plezierig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit"