Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Waanzinnig verliefd
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 604 woorden
  • 19 december 2004
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
21 keer beoordeeld

Boekcover Waanzinnig verliefd
Shadow
Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Auteur: Bobje Goudsmit. Titel: Waanzinnig verliefd
Uitgever: holland te Haarlem
Jaar uitgave: 2002
Genre: Liefde Gebeurtenissen: De hoofdpersoon Florien wordt verliefd op een jongen die Renko heet. Haar vriendin Kim probeert haar ervan te overtuigen dat hij niet deugt. Maar tegen het advies van haar vriendin gaat ze toch met hem uit. Omdat ze maar één keer in de maand uit mag, liegt ze tegen haar ouders om toch naar hem te kunnen gaan. Maar hij komt niet opdagen en ze is teleur gesteld maar als ze weer op school komen maakt hij het weer goed en Ze is meteen weer vergeten wat er dat weekend is gebeurt. Ze spreken elke dag om 8 uur af in een speeltuintje. Als ze dan toch uitgaan wordt hij dronken en staat de hele avond met andere meisjes flirten. Ze vond het helemaal niet leuk en gaat naar huis. De volgende dag moet Florien oppassen Bij de buren, Renko komt ook hij wil met haar vrijen maar zij wil niet maar hij praat wel zo tegen haar dat ze het uiteindelijk toch doet maar ze worden betrapt Florien schaamt zich. Als Renko dan ook nog achter Willemijn een meisje van school gaat is de maat vol. Florien belt Renko op en vraagt als hij naar het speeltuintje wil komen dan, dan maakt ze het uit. Maar ze blijven nog wel vrienden. Personen: Florien: ze is een meisje en is lief ,zacht en vrolijk en vooral verlegen. Renko :de jongen op wie Florien verliefd word. Het is een stoere en knappe jongen die veel meiden wel zien zitten. Kim: beste vriendin van Florien ze is stoer en zelfverzekerd . Willemijn: het meisje achter wie renko aan gaat ze is zelfverzekerd en irritant.
Plaats: Het speelt zich af in Noordwijk en op het College van Noordwijk. Een gedeelte speelt ook af in het cafe waar ze heen gaan cafe in de vier wezen. Voor de rest speelt het af bij Florien in huis en het speeltuintje bij hun in de straat de leeuwenrikenlaan. Tijd: Het speelt zich af in deze tijd. Dat lijd je af uit het volgende: Er wordt in jongeren taal gesproken en er wordt op scooters gereden. De vertel tijd is een maand of andere halfe maand dat is niet helemaal duidelijk. Het is in de chronologische volgorde geschreven en je hebt af en toe een flash back hebt bv over de brugklas of als er wat gezegd is. Begin: Het verhaal begint als volgt: “De regen kletterde op het dak van het noodgebouw. Florien zat op de achterste bank in de hoek van het klaslokaal, leunde met haar rug tegen de muur en staarde over de gebogen hoofden heen naar de klok boven het bord…enz….’’ Het verhaal begint met een soort inleiding over waar ze is en wat ze aan het doen is. Probleem: Het probleem is dat Florien super verliefd is op Renko . En dat Kim zegt dat hij niet te vertrouwen is en dat ze voor hem uit moet kijken omdat hij haar gewoon gebruik. In het laatste stuk van het boek heeft Willemijn ook een grote rol in het verhaal omdat zij ook met Renko wil. Perspectief: Het verhaal is geschreven in het perspectief van Florien. Haar denken word opgeschreven en de gebeurtenissen waar zij bij is staan er in. Titel: De titel van het boek is waanzinnig verliefd. Dat slaat op Florien de waanzinnig verliefd op Renko is.
Thema Eigenlijk gaat het verhaal er over dat een jongen zich heel anders voor kan doen dan dat hij is. En dat je als je verliefd bent door je vriend / vriendin niet moet laten bedotten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit"