Vuur door Karel Verleyen

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 237 woorden
  • 24 juli 2007
  • 44 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.6
  • 44 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Vuur
Shadow
Vuur door Karel Verleyen
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Informatie
In dit boek gaat het vooral om (thema, genre): vriendschap, liefde
Mijn indruk en waarom ik het zo ervaar: Er waren toffe vergelijkingen.
bv. het uiterlijk van iemand is niet belangrijk maar wel het innerlijke; dit werd vergeleken met een cadeau: de verpakking is niet belangrijk, maar wel het cadeau zelf, de inhoud.

Samenvatting

Na haar breuk met Yves ontmoet Noralie Odysseus. Ze spreken af en Noralie merkt dat de linkerhelft van Odysseus verminkt is, een oude brandwonde. Toch blijven ze afspreken en worden ze goede vrienden. Omdat Noralie Odysseus neemt zoals hij is wilt hij niet doorgaan met de operaties om zijn gezicht te verbeteren. Maar Odysseus verwacht meer van Noralie en na een gesprek met de vader van Odysseus merkt Noralie dat ze Odysseus te veel hoop heeft gegeven. Noralie verbreekt haar contact met Odysseus en wanneer hij niets meer van zich laat horen vreest ze dat hij zelfmoord heeft gepleegd.

Eigen mening

Ik vond het een heel goed boek. Ik kon me goed in de personages inleven en ik vind dat dat wel belangrijk is voor een boek want dan begrijp je ook het gedrag van de personages en kan je je goed inleven in het verhaal. Het boek toont ook aan dat er ook mooie vriendschappen kunnen zijn met verminkte mensen. Het boek toont dat je niet mooi moet zijn om gelukkig te zijn. Dat was de belangrijkste boodschap van het verhaal.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

leuk ik doe me boekverslag jhiet ook over,

10 jaar geleden

Andere verslagen van "Vuur door Karel Verleyen"