Vuur door Karel Verleyen

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 541 woorden
  • 5 juni 2007
  • 49 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.2
  • 49 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Vuur
Shadow
Vuur door Karel Verleyen
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting
Noralie had het met haar huidige vriend, Yves, uitgemaakt net op de avond van het feest van Petra, Noralie’s vriendin. Die avond op dat feest ontmoette Noralie een geheimzinnige jongen die Odysseus heette. Beidde zaten op een bankje in de tuin, weg van het feest.
***
De volgende dag kreeg Noralie e-mail van ene zwerver die bleek te zijn. Die beweerde dat hij naar het feest was gekomen voor haar. Noralie begreep er niets van. Bij de e-mail zat een bijlage, een deel van odysseus ‘ dagboek. Daarin stond dat hij in de wachtkamer zat van dr. Schepens, petra’s vader. Daar opende hij de ramen en zag hij 2 meisjes lopen, noralie en Petra. Ze hadden het over een boek dat hijzelf las als de pijn hem wakker hield.
Noralie stelde voor om eens samen te praten.

***
Om vier uur in de zilveren meeuw, het café waar ze hadden afgesproken, zag Noralie een paar vriendinnen en odysseus. De linkerhelft van zijn gezicht was knap ernstig en intelligent. De rechterhelft was volledig verbrand met sporen van een oorschelp.
***
De volgende dag nodigde odysseus noralie uit om die avond samen naar de film te gaan. Eerst twijfelde noralie maar ging uiteindelijk mee. Na de film vertelde odysseus hoe hij verminkt geraakt is;door een fles brandspiritus die ontplofte op de barbecue van zijn buurman.
***
Die nacht had noralie een vreselijke droom: een jongen waarvan de kleren brandden als de hel, kwam op haar af lopen en kuste haar, hij rukte zich los en noralie schrok wakker van de pijn.
***
De volgende dag had ze haar vriendin Sofie en odysseus uitgenodigd om bij haar te komen eten. Na het eten gingen ze naar een caféetje buiten het stand. Odysseus nodigde daar noralie uit om de volgende dag bij hem te komen eten.
***

De volgende dag bij odysseus thuis. Odysseus had een prachtige tuin en kon ook goed koken. Opeens ging de bel, het was yves. Die dwong noralie mee te gaan met hem, maar odysseus kon hem weg jagen met zijn talent met een samurai zwaard uit de japanse kamer bij hem thuis.
***
De volgende dag kwam odysseus’ vader bij noralie. Hij vertelde dat odysseus zijn pillen niet meer slikte en alle operaties had afgezegd. Noralie had odysseus proberen duidelijk te maken dat hij moest voortgaan met de operaties.
***
Een paar dagen later mailde noralie hem maar wat bleek dat het adres niet meer bestond. Zijn gsm was afgesloten en als noralie naar hem thuis belt, verwijt zijn zus haar ervan dat het haar schuld is dat ze geen grote broer meer heeft.
***
Die zelfde dag las noralie nog een artikel in de krant. Ene O.P. heeft een baby uit een brandend huis gered maar is niet het huis uit gekomen. O.P was spoorloos verdwenen. Er resten alleen nog maar stoffelijke resten.
***
Zes maand later kreeg noralie een mail van ene newman. Petra had gebeld en zei dat noralie bij haar thuis moest komen om 8 u.
***
Die avond bij Petra gebeurde weer hetzelfde als zes maand geleden op het feest. Odysseus leefde nog en hij had een nieuw gezicht. Dr. Schepens was een nieuwe techniek gaan bestuderen en odysseus was zijn proefkonijn en weer had odysseus zijn boompje in de handen.
***

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vuur door Karel Verleyen"