Voor een halve zak drop door Jan de Zanger

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 440 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 13 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.6
  • 13 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1984
Pagina's
186
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Voor een halve zak drop
Shadow
Voor een halve zak drop door Jan de Zanger
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Titel: Voor een halve zak drop

Schrijver / Schrijfster: Jan de Zanger

Aantal bladzijdes: 168 (met ’’Over de schrijver’’ erbij 175)

Aantal hoofdstukken: 21

Uitgever: Wolters-Noordhoff BV Groningen
Oorspronkelijke uitgever: Leopold Den haag

Jaar van de uitgave: 1984

Motto:
Met dank aan
Katja
Bente en Kaj
en alle collega’s van Vermey

Het begint op een avond als Frank samen met Aad en Wout uit woedde een sigarettenautomaat vernielt. Daarna gooien ze het raam van Mr. Broekman ook in.
Frank vindt alle jongens uit de klas heel erg kinderachtig. Sommige meisjes zijn wel aardig.Hier gaat hij een maand voor sinterklaas anders over denken. Frank trekt het briefje met Heleen erop en weet zeker dat zij hem ook heeft. Frank wordt later verliefd op Heleen en zij op hem. Ze gaan veel met elkaar om.Nadat ze op een avond naar het jongerencafé waren geweest liepen ze naar huis en gooiden ze met sneeuwballen op allerlei dingen . Daarbij vernielden ze etalages van winkels en verkeersborden. Ze worden door de politie betrapt.Als dit op een avond nog een keer gebeurt, worden Frank en zijn vrienden ervan verdacht. Ze worden overhoord door de politie maar ze ontkennen . Dat gelooft de politie niet. Als Annemarie dat te weten komt geeft ze een anonieme tip aan de politie. Frank zou herkend zijn. Ze deed het om het verhaal nog geloofwaardiger te maken. Toen Heleen erachter kwam dat Annemarie het had gedaan, vertelde ze het aan de politie.

Het was erom Heleen uit de buurt van Frank te houden. Maar het was mislukt. Frank wordt vrijgelaten en later komt hij erachter dat de zus van Aad het allemaal gedaan had.
Aad, Frank en Wout groeien steeds meer uit elkaar en zien elkaar bijna nooit. Mr. Broekman en Frank worden dikke maatjes en Heleen en Frank ook.En daarnaast loopt alles goed af.

De hoofdpersonen die in het verhaal problemen hebben zijn Frank en Heleen.Zij hebben wat met elkaar.En op een avond worden ze opgepakt door de politie omdat ze winkelruiten en verkeersborden vernielen.Ze worden later vrijgelaten en mogen naar huis.Een paar dagen later gebeurd het weer dat er winkelruiten en verkeersborden zijn vernield.De politie verdenkt daarom meteen Frank en Heleen.Maar dit keer zijn ze onschuldig.Later worden de vrienden van Frank ook verdacht van deze zaak.Er komt een anoniem bericht van Annemarie binnen.Ze zegt dat ze Frank heeft herkent.Dit is natuurlijk niet zo.Maar ze doet dit alleen maar om Frank en Heleen uit elkaar te drijven.Later ontdekken ze dat het zusje van Aad de schuldige is.En komt alles weer goed.De problemen zijn dus ook weer opgelost.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Voor een halve zak drop door Jan de Zanger"