Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vermist door Elle van den Bogaart

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Vermist
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas aso | 541 woorden
  • 25 december 2013
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
25 keer beoordeeld

Boekcover Vermist
Shadow
Vermist door Elle van den Bogaart
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Eva, Liz, Kathinka en Merel zijn samen op vakantie in Kroatië. Na een avondje uitgaan keert Eva niet terug naar het huisje dat ze huren op een camping. Liz, Kathinka en Merel maken zich niet ongerust en denken dat ze in de loop van de dag wel zal opdagen. Na een tijdje beginnen ze zich toch zorgen te maken en ze besluiten de campingeigenaar Jack te verwittigen.  Hij heeft gezien dat Eva thuis gebracht werd door Daniel, een jongen die ze in de discotheek leerde kennen.

De drie meisjes zoeken Daniel en stappen met hem naar het politiebureau. Daar doen de meisjes hun verhaal. De politie ondervraagt Daniel, maar hij heeft niets met de verdwijning te maken.

Terwijl dit alles gebeurt, ligt Eva op een onbekende plaats, helemaal in het donker, vastgebonden op  een bed. Ze kan zich niets herinneren van wat er die nacht gebeurd is. Af en toe brengt een man haar eten en drinken en wordt ze door een vrouw in bad of op het toilet geholpen. Ze wordt hierbij steeds geblinddoekt. Haar haren worden kortgeknipt en ze krijgt andere kleren aan. De ontvoerders noemen haar Helena.

Liz, Kathinka en Merel moeten zich een dag later opnieuw op het politiebureau melden. Daar ontmoeten ze Rina, een Nederlandse agente, gehuwd met een Kroaat. Zij zal de vriendinnen begeleiden bij het zoeken naar Eva. Daniel, zijn vriend en enkele andere verdachten, waaronder een opdringerige Duitser en een  vreemde booteigenaar worden ondervraagd. Dit zonder resultaat. De mannen hebben een geldig alibi.

Intussen worden de ouders van de meisjes op de hoogte gebracht . Zij vertrekken zo snel mogelijk richting Kroatië.

Wanneer Eva er in slaagt haar blinddoek te verwijderen , komt ze er achter dat Jack haar ontvoerder is. Wanneer Jack niet thuis is, smeekt ze aan zijn vrouw om een bad te mogen nemen. Op het moment dat haar handen niet meer vastgebonden zijn probeert ze te ontsnappen. Het komt tot een gevecht waarbij Eva verschillende  kneuzingen en een hoofdwonde oploopt. Haar ontsnappingspoging mislukt helemaal wanneer Jack thuiskomt.  Hij maakt Eva terug vast aan het bed en belt een arts om de wonde te hechten. Nadat  de dokter haar verzorgd heeft komt Eva op een geweldig idee. Met stukjes tape, gebruikt om haar mond te snoeren, kleeft ze op toiletpapier de tekst “ Help Eva Heijmans”. Ze doet alsof ze hevige buikpijn heeft  en Jack laat de arts opnieuw komen. Stiekem laat ze het papier in de tas van de dokter vallen. Wanneer de dokter het briefje thuis ontdekt, belt hij eerst de politie en daarna Jack op. Deze laatste weet dat hij ontmaskerd is en vlucht met zijn vrouw en Eva met de auto.

De politie start een massale zoekactie naar de wagen en ontvoerder. Wanneer Jack gaat tanken, kunnen de vrouw en Eva ontsnappen en worden zij al snel gevonden door de politie. Ook Jack wordt even later opgepakt.

De man heeft het nooit kunnen verwerken dat zijn puberdochter overleed aan een overdosis drugs en hij wilde Eva als plaatsvervanger. Hij verplichtte zijn vrouw mee te werken aan dit lugubere plan.

De hereniging van de vier vriendinnen en hun ouders is een geweldig einde van dit spannende avontuur.  

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vermist door Elle van den Bogaart"