Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vechten voor overmorgen door Evert Hartman

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Vechten voor overmorgen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 400 woorden
  • 23 oktober 2007
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
4 keer beoordeeld

Boekcover Vechten voor overmorgen
Shadow
Vechten voor overmorgen door Evert Hartman
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting
Maarten ging op een dag met de hond wandelen, het was al aan het schemeren. Hij had net gehoord dat er een aanslag was gepleegd op Tihams Chemicals. Plotseling begon de hond van Maarten te grommen, omdat er iemand in de struiken zat. De man, genaamd André vroeg Maarten om hem te helpen. De man had een hevige bloeding aan zijn been en was gewond aan het hoofd. Toen Andre vertelde waar hij vandaan kwam schrok Maarten, de man was een van de daders van de aanslag op Tiham Chemicals. André zei tegen Maarten dat hij niets mocht vertellen van de aanslag want, anders zou hij een groot probleem krijgen. De volgende dag kwam Eddy zijn kamer binnen stormen en hij beweerde dat hij de code van de viewdata van de politie bij zijn vader had gezien. Maarten en Eddy besloten om te gaan kijken naar de betreffende computer. Maarten zag dat een zekere Claus Lankhorst en nog een man gepakt waren, die achter de aanslag zaten. Er was nog een derde man, maar die was spoorloos. Die derde man was André. Diezelfde dag kreeg Maarten een telefoontje van een zekere Joke, het scheen dat Joke de zus van André was en ze moest hem spreken. Maarten vertrouwde haar echter niet en vroeg Joost een vriend van Maarten, om mee te gaan. Eenmaal op de ontmoetingsplaats vroeg Joke aan Maarten om de andere twee mannen die wel opgepakt waren via zijn vader te vinden. Maarten mocht Joke wel en Joke hem ook. De volgende dag belde Maarten Joke op om te vertellen waar die mannen zaten maar hij kreeg geen gehoor en dus ging hij naar Joke toe. Ze was gewoon thuis en was blij met het nieuws van Maarten. Maarten vertelde dat de andere mannen op het oude politiebureau vastzaten. De zaterdag daarop ging Maarten met Joke en Eddy naar een toespraak van de leider van de ASP. De ASP was (in het verhaal) een politieke partij die later aan de macht komt. Maarten was zeer enthousiast. Alle daarop volgende dagen verliepen normaal, tot op de dag waarop een aanslag werd gedaan op de leider van de ASP waar Maarten getuige van was. Later deed de ASP een bomaanslag op de pijpleiding.
De ASP gaf de schuld aan de regering. De ASP riep een revolutie uit en uiteindelijk trad de regering af en kwam de ASP aan de macht.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vechten voor overmorgen door Evert Hartman"