Valsspeler door Koen D'Haene

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • vwo | 340 woorden
  • 8 mei 2007
  • 48 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 48 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
146
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Valsspeler
Shadow
Valsspeler door Koen D'Haene
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Schrijver
De schrijver is Koen d’Haene. De eerste druk heb ik niet kunnen vinden.

Samenvatting
Er is op school een groep kinderen die iedereen pest, ook Jens wordt het slachtoffer van de groep. De leider van die groep is Stan Somers. Dat is een jongen die altijd wel een smoes kan bedenken om uit de problemen te blijven. De meeste kinderen volgen hem ook, vooral uit angst. Ook Jens heeft er een hekel aan om achter Stan aan te lopen. Maar hij durft niks te doen tegen hem. Als Jens dan ook nog verliefd wordt op Hella, wordt het helemaal ingewikkeld. Want ook Stan is op haar verliefd. Er is een jongen die in opstand durft te komen tegen Stan. Dat is Pieter. Helaas moet Pieter dat bezuren. Pieter raakt gewond en moet thuis blijven. Als Jens daarna ook het slachttoffer van Stan wordt, opent dat zijn ogen. Met de hulp van Pieter zorgt hij ervoor dat Stan van school gestuurd wordt.

Soort verhaal
Het is een Dramaverhaal. Het speelt zich af in onze tijd.


Mening
Ik vind het een leuk verhaal, want ik vind verhalen leuk als ze ook echt gebeurd kunnen zijn, omdat je dan ook kan zien wat er in het echt ook kan gebeuren

Koen d'Haene
Koen d’haene: zijn geboorteplaats is Wevelgem. Dat ligt in België. Hij is geboren op 14 februari 1964, dus hij is nu 43 jaar oud. Hij heeft 3 boeken geschreven. valsspeler, De oversteek en hel in New York. De valsspeler gaat over pesten en verliefdheid, De oversteek gaat over de 1e wereldoorlog in New York en het boek De hel in New York gaat over straatkinderen en daklozen die leven in New York.
Hij schrijft alleen op zondag, want hij heeft weinig vrije tijd. Een aantal jaren is hij leraar geweest. Nou werkt hij in een bibliotheek. Hij geeft daar rondleidingen en projecten voor kinderen.
Twee van zijn boeken werden bekroond. In 2001 kreeg De hel in New York de 3e prijs. Door dit boek is hij bekend geworden. De oversteek werd genomineerd in 2002.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

dit is echt goed,heb net een boekbespreking gehad,ik had een tien dank u allemaal

11 jaar geleden

Andere verslagen van "Valsspeler door Koen D'Haene"