Titel: Vals

Auteur: Mel Wallis de Vries

Aantal bladzijdes: 271

 

Muriël Hillenga

3Mc

Inhoudsopgave
_____________________________________________

 

Inhoudsopgave…………………………………………………………………………...2

 

Beschrijving van het boek……………………………………………………………….3

 

Mening over het boek…………………………………………………………………….5

 

Beschrijving hoofdpersonen…………………………………………………………….6

 

Beschrijving onderwerpen………………………………………………………………7

 

Keuzeopdracht…………………………………………………………………………...8

 

Aanbeveling van het boek……………………………………………………………….9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beschrijving van het boek
___________________________________________________________________

 

Het is het begin van de kerstvakantie. Kim, Pippa, Feline en Abby gaan naar de Ardennen toe om op vakantie te gaan. Pippa heeft als enige van de vier een rijbewijs dus zij rijdt er naartoe met de rest. Na veel gedoe komen ze na 4 uur aan in het vakantie huisje van de ouders van Abby. Ze hebben alle spullen uitgepakt en ze zijn van plan om te gaan avondeten. Tijdens het eten gingen ze een spelletje doen en elkaar vragen stellen. Na een tijdje ging Feline naar haar bed toe omdat ze zich de hele tijd al niet zo lekker voelde. Daarna ging Kim ook naar bed toe en Abby en Pippa bleven wat langer beneden zitten.

Feline en Kim sliepen bij elkaar en Abby en Pippa. Kim was altijd Abby's beste vriendin. Maar Pippa heeft later Kim haar plaats in genomen. Daar voelt Kim zich heel rot over. Iedereen ging slapen en de volgende dag sneeuwde het de hele dag. Het hele huisje is ingesneeuwd en het elektriciteit is uitgevallen. Ze kunnen nergens naartoe want het dichtstbijzijnde huisje is een paar kilometer verderop. Het maakt hun niet zoveel uit en ze proberen er nog een leuke vakantie te maken. Kim en Pippa kregen ruzie. Kim gaat daarom ook naar buiten om een luchtje te scheppen. Pippa wil het graag met Kim goedmaken. Daarom gaat ze ook naar buiten om Kim te zoeken. Pippa kan Kim nergens vinden. Kim is verdwenen. De volgende dag vertrouwen ze het niet en gaan ze op zoek naar Kim.
 Ze wandelen wat door het bos en dan denkt Feline dat ze Kim hoort. Ze loopt van het pad af en weg van Abby en Pippa. Na lang lopen is Feline verdwaald en weet ze niet hoe ze weer terug moet komen. Ook heeft ze Kim niet gevonden. Dan begint Feline hard te schreeuwen en dan komen Pippa en Abby haar halen. Ze lopen weer terug naar het vakantie huisje en dan krijgt Pippa een sms'je van Kim. Ze is weer terug gegaan naar Amsterdam met een paar jongens die ze de vorige dag tegenkwamen. Ze besteden er geen aandacht meer aan.
Feline doet al een paar dagen lang voor alsof ze ziek is.

Dit doet ze omdat het bij haar thuis niet zo goed gaat. Haar vader is zijn baan kwijt en de relatie tussen haar vader en moeder gaat ook niet helemaal goed. Dit en al haar geheimen schrijft ze in een klein dagboekje. Wanneer Feline haar boekje kwijtraakt, raakt ze in de stress omdat haar vriendinnen niet mogen weten wat er allemaal in dat dagboekje staat. Pippa en Feline zitten alleen beneden. Pippa zegt tegen Feline dat ze haar dagboekje heeft gevonden. Natuurlijk heeft ze erin zitten lezen. Pippa moet Feline nog 250 euro teruggeven, omdat ze dat had geleend van Feline om een nieuwe broek te kopen. Ze probeert Feline te chanteren.

Feline krijgt het dagboekje terug, als ze die 250 euro niet terug hoeft te geven. Feline gaat daar niet mee akkoord en slaat Pippa haar in het gezicht en ze zegt tegen Pippa dat ze het dagboekje kan houden. Dan gaat Feline ook naar buiten. Pippa neemt het besluit om er niet achteraan te gaan en gaat naar boven toe om te slapen. De volgende dag worden Abby en Pippa wakker en gaan naar beneden toe. Feline is nergens te bekennen. Ze doen kleren aan en ze gaan naar buiten om te kijken of Feline ergens te vinden is. Ze kunnen niet met de auto weg omdat er nog steeds hevige sneeuwbuien zijn.

Wanneer ze buiten zijn zien ze bloed liggen, maar Feline is nergens te bekennen.

Ze gaan snel weer naar binnen. Wanneer ze binnen zijn zien ze voetstappen op de grond.

Abby vraagt aan Pippa of dat er eerder ook al lag. Pippa zegt tegen Abby dat ze zich niet zo moet aanstellen en dat het niks is. Ze gaan naar de keuken en zien de telefoon van Kim tussen de borden en bekers. Ze weten meteen dat dit niet klopt.

Abby en Pippa realiseren zich nu dat die voetstappen er net ook niet lagen. Abby en Pippa beginnen in paniek te raken. Ze weten niet wat ze moeten doen. Er is geen elektriciteit en het is super donker. Ze kunnen niemand bellen. Dan komen ze op het idee om hier zo snel mogelijk weg te gaan. Ze rennen naar boven en pak zo snel mogelijk hun tassen. Ze rennen weer naar beneden en gaan naar de auto toe.

Ze stoppen hun spullen erin en Pippa probeert de auto te starten. De auto start niet en Pippa gaat kijken wat eraan de hand is. De benzineslang is doorgeknipt en ze beseffen zich dat ze in de val zitten. Ze rennen weer naar binnen en gaan zo snel mogelijk naar boven. Onderweg naar boven gaat Pippa door haar enkel. Pippa kan bijna niet meer lopen. Abby biedt Pippa aan om alleen naar het dorp te rennen en hulp te halen. Pippa gaat ermee akkoord en ze blijft alleen in het vakantie huisje achter. Wanneer Abby naar buiten gaat heeft ze gelijk het gevoel dat ze achtervolgd wordt. Dan blijft ze stilstaan.

Er zit iemand achter haar zwaar te ademhalen. Ze schreeuwt keihard Pippa haar naam. Pippa hoort haar naam en probeert zo snel mogelijk naar Abby toe te gaan. Als ze eindelijk buiten is ziet ze Abby naast de auto liggen. Ze raakt in paniek en gaat snel naast Abby zitten en gaat kijken hoe het met haar gaat. Er stroomt bloed uit Abby haar hoofd. Ze heeft een ernstige hoofdwond. Er staat een schaduw achter Pippa. Pippa durft zich niet om te draaien maar ze doet het maar toch. Het is Casper. Het vriendje van Abby.
Pippa is aan het nadenken. Wat doet hij hier?! Is hij een psychopaat?! Wat gebeurt hier?! Dan probeert Casper het Pippa heel rustig uit te leggen. Hij zegt dat hij het voor Pippa heeft gedaan. Hij vond haar al heel lang leuk. Hij wist ook van deze vakantie. Uiteindelijk wil hij zeggen dat hij met Pippa wilt vluchten. Naar een warm, veilig land. Alleen Pippa en Casper. Pippa schrikt daarvan en zegt dat hij gestoord is en dat ze niet met Casper mee wilt.

Wanneer Casper dat gehoord heeft wil hij Pippa laten stikken en bewusteloos maken. Dan opeens klinkt er een schot. Een kogelschot die recht door Casper gaat. Dan kijkt Pippa, Abby aan. Abby heeft het geweer in haar hand. Dan kijkt Abby, Pippa aan en zegt hoe kon je. Dan belt Pippa de politie en even later komen er ambulances en polities.
De polities gaan opzoek naar Feline en Kim. Uiteindelijk zijn ze gevonden in een oude schuur waar ze zijn verwaarloosd en zijn vastgebonden. Ze gaan mee met de politie en gaan later mee met de ambulance naar het ziekenhuis. Abby en Pippa zijn daar ook en na wat onderzoeken kunnen ze elkaar eindelijk weer zien.
Wanneer ze klaar zijn uit het ziekenhuis gaan ze eerst allemaal naar huis toe om van de schrik bij te komen. Na een paar dagen komen er wat polities langs om ze wat vragen te stellen over wat er daar allemaal is gebeurd. Casper ligt in het ziekenhuis en moet over een paar weken voor de rechter komen. Het gaat heel goed met Pippa, Feline, Kim en Abby.
Na een paar weken zijn ze weer naar school gegaan en Casper zit in de gevangenis.
Mening over het boek
___________________________________________________________________

 

Dit boek vond ik heel spannend, raar en avontuurlijk. ik vond dit boek heel spannend omdat je niet wist wat er allemaal ging gebeuren. Je verwachtte niet dat Casper hier allemaal achter zat. Opeens verdween er iemand en een paar dagen later verdween er weer iemand. Ik vind het ook raar omdat Casper hier uiteindelijk achter zat. Je denkt dat er een gek is en uiteindelijk is het je eigen vriendje. Het is heel avontuurlijk omdat je opzoek gaat naar je vriendinnen en je kan ze niet vinden. Elke dag gebeurt er wel iets anders waardoor je elke keer banger wordt. Als het zo doorging bleef je als enige over en dan weet je niet wat je moet doen. Het is een heel mooi boek en ik ga het sowieso vaker lezen. Het is ook heel realistisch omdat het lijkt alsof je het zelf aan het meemaken bent. Je kan je heel goed inleven in het verhaal. Ik heb het boek binnen een week uitgelezen omdat ik het heel erg spannend vond. Aan het einde van het boek wordt het heel erg spannend omdat je wilt weten wie hier allemaal achter zit. Je leest het boek lekker snel uit omdat het goed bij je leeftijd past omdat er niet super veel moeilijke woorden in voor komen. Dit boek is een echte aanrader.

Beschrijving hoofdpersonen
___________________________________________________________________

 

Dit boek bestaat uit meerdere hoofdpersonen. De hoofdpersonen in dit boek zijn: Pippa, Kim, Feline, Abby en Casper.

 

 

Pippa is een gemeen en arrogant meisje die best veel lef heeft. Tegen Abby doet ze altijd heel aardig en tegen Feline en Kim is ze altijd heel gemeen. Als je verder in het verhaal bent wordt ze steeds gemener.

 

 

Kim is een onzeker meisje maar toch is ze heel erg aardig. In het begin denkt ze nog steeds dat haar beste vriendin Abby is maar later komt ze erachter dat dat niet meer zo is. Ze wordt als eerste ontvoerd van de meisjes.

 

 

Feline is het stille en lieve meisje. Later wordt duidelijk dat ze echt een hekel heeft aan Pippa. Feline wordt als tweede ontvoerd.

 

 

Abby kan met iedereen van het groepje heel goed omgaan. Iedereen vindt haar aardig. Toch gaat ze het meest met Pippa om. Daardoor is haar beste vriendin niet Kim meer maar Pippa. Abby heeft een relatie met Casper

 

 

Casper heeft een relatie met Abby. Hij is een aardige jongen maar later in het verhaal veranderd hij en doet hij heel vreemd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beschrijving onderwerpen
___________________________________________________________________

Het verhaal speelt zich eigenlijk af op twee verschillende plaatsen. In het begin speelt het zich af in Amsterdam, waar ze wonen. Daar doen ze alle voorbereidingen en dan gaan ze met de auto weg naar de Ardennen. Daar begint dus eigenlijk het hele verhaal en daar gebeurt ook alles.

Het verhaal speelt zich eigenlijk af op twee verschillende plaatsen. In het begin speelt het zich af in Amsterdam, waar ze wonen. Daar doen ze alle voorbereidingen en dan gaan ze met de auto weg naar de Ardennen. Daar begint dus eigenlijk het hele verhaal en daar gebeurt ook alles.

Het verhaal speelt zich af in het heden omdat er in het begin veel computers in voor komen en er gewoon elektriciteit in het vakantiehuisje is.

Omdat het boek zich in het heden afspeelt is er geen jaartal waarop het gebeurd. Het probleem dat er hier is dat de meisjes een voor een verdwijnen en ze niet terug komen. De overgebleven meisjes kunnen uiteindelijk geen een kant op.

De sfeer in het begin van het verhaal is gewoon normaal maar later in het verhaal is de sfeer helemaal niet prettig.

Keuzeopdracht

___________________________________________________________________

 

De keuze opdracht die ik heb gekozen is als ik de hoofdpersoon zou zijn wat zou ik dan doen.

 

 

Omdat er vier hoofdpersonen zijn moet ik er tussen een kiezen en ik neem Kim.

 

Als ik Kim zou zijn en ik zou ruzie met Pippa hebben dan zou ik sowieso niet

s' avonds naar buiten toe gaan, omdat er geen andere mensen zijn die jou eventueel zouden kunnen helpen als jij ze nodig zou hebben. Ik zou op vakantie niet met iemand ruzie maken omdat je dan je hele tijd dat je daar bent zou kunnen verpesten. ook al zou iemand mij uitdagen. Ik ging dan naar boven en slapen en hopen dat het de volgende dag over zou kunnen zijn. Als je met een persoon niet goed kan opschieten zou ik er niet mee op vakantie gaan omdat je eigenlijk wel weet dat het fout kan gaan. Verder denk ik wel dat Kim goeie keuzes had gemaakt om soms haar mond dicht te houden tegen Pippa of Abby.

 

 

 

Aanbeveling van het boek

___________________________________________________________________

 

Mensen moeten dit boek lezen als ze veel van spannende boeken houden. Ook moet je dit boek lezen als je niet van te lange boeken houdt. Wanneer je goed in het verhaal zit heb je het boek zo uit. Lezen is niet mijn ding maar als het spannende boeken zijn, dan heb ik het boek binnen een week uit. Ik ga dit boek vaker lezen omdat je na een tijdje het verhaal vergeet en als je het opnieuw leest, herken je het verhaal niet meer en kan je hem dus vaker lezen.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Lieke

Lieke

JE MOET NIET HET EINDE VAN HET BOEK VERKLAPPEN!!!!!!!

4 maanden geleden

Antwoorden

gast

gast

*no name included*

*no name included*

Casper is geen hoofdpersoon, er wordt veel over hem gepraat.
alle hoofdpersonen hebben een stukje in het en Casper heeft er geen.
dat is wel jammer maar voor de rest wel een goed verslag!

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast