ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis
Samenvatting
Vier vriendinnen (Maud, Feline, Pippa en Abby) besluiten in de kerstvakantie een paar dagen door te brengen in een huisje in de Ardennen. Maar geen van allen hadden ze dit weer verwacht: sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Na een tijdje hebben de meiden geen elektriciteit meer en zitten ze vast in de sneeuw. Het enige wat ze kunnen doen is wachten. Eén van de vriendinnen, Maud, raakt zoek na een ruzie. De overgebleven drie denken dat Maud misschien naar het dorp is gelopen of ergens anders naar toe, daarom slaan ze geen alarm. Een tijdje later verdwijnt ook Feline plotseling. Dan begint de spanning van Vals toe te slaan: Pippa en Abby kunnen geen kant op, ze kunnen niemand bellen en weten niet hoe ze hun vriendinnen moeten vinden. Langzaam maar zeker beseffen ze dat ze in de val zitten

Mijn versie

Ik vind de samenvatting een beetje te beknopt.
Het boek gaat over 4 vriendinnen : ABBY ,FELINE ,KIM ,PIPPA die wonen in Amsterdam die in de kerstvakantie opreis gaan naar een huisje in de Ardennen.
Door het slechte weer sneeuwen ze in. Na een een rondleiding in het huis gingen ze eens gaan wandelen in het mooie gebied en pippa leerd 4 jongens kennen en die nodigd ze ook uit naar het huisje. Kim is Jaloers op de band tussen Abby en pippa omdat Abby haar beste vriendin is. Door de vele sneeuw is er is geen elektriciteit meer. Na een hevige ruzie verdwijnt Kim, later krijgen de vriendinnen van Kim een berichtje dat ze mee is met 1 van de Jongens terug naar Amsterdam omdat ze het niet meer leuk vond. Het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop door de bossen heen. Feline die rustiger is dan normaal zegt steeds dat ze haar ziekjes voelt maar niemand mag weten dat haar vader ontslaan is en er veel problemen zijn thuis. Dit schreef ze allemaal in het dagboek maar opeens was ze haar dagboek kwijt en kwam ze erachter dat Pippa dit boek heeft gestolen en al gelezen had. Feline was zo kwaad dat ze haar jas aandeed en even naar buiten ging om af te koelen op dat moment lag Abby al te slapen .Maar toen Abby en Pippa de dag erna wakker werden was ook feline nergens meer te bespeuren. Zoeken was heel moeilijk door de sneeuwbuien en er geen elektriciteit was om lichten aan te doen. maar opeens vonden de 2 meiden Bloed in de sneeuw of het van Feline was waren ze niet zeker maar ze dachten van wel. Abby en Pippa worden nu wel onrustig, ze weten niet wat te doen met de auto konnen ze niet wegrijden omdat dat door de sneeuw niet mogelijk is. Met kaarsen probeerden ze zich wat veiliger te voelen ze sluiten de deuren zodat niemand binnen kon want bang waren ze. toen besloten ze een plan of het een goed was weten ze pas als het lukt ,het plan was dat Abby naar het dorp probeerd te stappen en dat Pippa in huis blijf een gevaarlijk plan was het wel. het was koud ze konnen niets goed zien en makkelijk was het niet door de sneeuw maar het was ook ver tot het dorp als ze in het dorp kon geraken zou ze bellen voor de hulpdiensten en de politie. Toen Pippa binnen angstig en bang zat hoorde ze Abby schreeuwen. ...


Leesverslag

In deze beoordeling bespreek je kort :

Personages – karakters : kan je meeleven met één of meerdere personages of doet het hoofdpersonage je niets?

Er zijn 4 personages en ze beschrijft ze heel goed hun karakter trekjes zoals Pippa is de stoere en Feline is de kalme en heel ongerust. Abby die is makkelijk om rond je vinger te draaien en Kim is iemand die bang is om haar vrienden te verliezen maar wanneer er iets is zich toch te uiten.
Ik zie me meer in Kim en het is ook men favourite personage in het boek. Pippa vond ik het minst leuk.


VERHAALANALYSE.
1. Noteer schrijver en titel.
Mel Wallis de Vries : Vals
2. Wat is het belangrijkste thema?
vriendschap en bedrog
3. Tijd?
3.1. Kalendertijd? Nu, de 21ste eeuw
3.2. Vertelde tijd? kerstvakantie
3.3. Verteltijd? 271 pagina’s
3.4. chronologisch? Ja

Geef de naam van de medespeler.
Casper ,Jeroen ,Stijn en daan
Geef de naam van de tegenspeler.
Casper (weet je pas op het einde)

Wordt het hoofdpersonage expliciet of impliciet voorgesteld? Bewijs aan de hand van een voorbeeld uit het boek.
Expliciet ,ze legt veel uit van de personages.
Pippa: slank ,blond , Kim: Slank ,blond
Feline: bruinhaar
en ze zitten alle 4 in hun laatste jaar

Beschrijf het uiterlijk van het hoofdpersonage.

Het uiterlijk staat er niet letterlijk in maar je weet wel dat het 2 jonge dames zijn die heel mode bewust zijn.

Beschrijf het innerlijk van het hoofdpersonage.
Feline : Kalm ,Stilletjes ,meelevend
Pippa : Arrogant ,juist tegen Abby lief
Kim : Vriendelijk , lief en soms ook stil
Abby : zorgt soms dat iedereen overeen komt , vriendelijk

Is het een dynamisch of een statisch personage? Bewijs.
Dynamisch je leert de personages 1 voor 1 beter kennen
1e deel verteld kim ,2e deel Feline ,3e Abby en 4e Pippa
je komt de geheimen en gedachten te weten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

H.

H.

wie was ook al weer vreemd gegaan met die ander zijn vriendin??

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

dat komt omdat er herdrukken zijn van dit boek.. het ene boek is Kim en andere boek is Maud

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

N.

N.

Wie is Maud en waarom staat er 4 jongens in plaats van 3??
Verder is het wel mooi geschreven.
Het heeft me erg geholpen :)

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

..

..

mr 3 jongens,, beter lezen.

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

N.

N.

Pippa leert maar 3 jongens kennen niet 4.

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

wie is maud?

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast