Troost door Ronald Giphart

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 620 woorden
  • 25 juli 2007
  • 7 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.5
  • 7 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
221
Geschikt voor
havo/vwo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Prijzen
NS Publieksprijs (2005 Genomineerd)

Boekcover Troost
Shadow
Troost door Ronald Giphart
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Antwoorden op vragen leesverslag
1 De datum is 11 oktober 2006.

2 De titel is ‘Troost’.

3 De auteur is Ronald Giphart.

4 Roman.

5 De samenvatting van mijn boek “troost” ziet er als volgt uit:
De topkok Art Troost wordt als beste kok van Frankrijk gezien. Troost ziet de wereld als een groothandel in ingrediënten, als hij een mooie vrouw ziet denkt hij al snel aan oesters met een lekkere knoflook dressing.
Hij heeft zijn eigen restaurant, tv show en kookstijl. Door zijn eigen tv show, Sterallure, stijgt zijn roem enorm. Hij is door zijn wilde en rare kookstijl erg populair bij de mensen. Hij wordt alom bejubeld en hij wordt onderscheiden met Michelin-sterren.

In zijn privé gaat er veel mis, zijn geliefde, Andrea, verlaat hem en Art weet niet meer wat hij moet doen. Hij heeft in het verleden veel relaties gehad maar die duurden niet lang, omdat hij heel druk was met zijn werk en geen tijd meer over had. Alles ging mis, Andrea heeft hem verlaten en zijn 2 sterren zijn ook kwijt. Zijn enige hoop ligt nu nog bij zijn tv show maar er is nauwelijks eten meer voor het laatste avondmaal. hij smeekt bij de Frans kok La Rue voor eten en hij geeft Art animelles (stierenkloten). Uiteindelijk loopt het avondmaal gesmeerd en misschien is dat een nieuw begin voor Art?

6 Ik vind dat het verhaal slecht voor de hoofdpersoon eindigt, omdat Art Troost de beste kok van Frankrijk was en zijn ondergang heel zielig was, want alles ging fout. Niets ging er goed en zijn privé leven was één grote puinhoop.

7 Ja, ik vind dit een erg realistisch verhaal omdat het in de werkelijkheid er net zo aan toe kan gaan. Je kan wel de beste zijn, maar er komt een keer een eind aan. Daarom vind ik dit een realistisch boek.

8 De hoofdpersoon van dit boek is Art Troost. Hij is een zelfstandige, creatieve kok en is erg goed in het verzinnen van nieuwe recepten. Hij vindt koken erg leuk dus wil er zo goed mogelijk in zijn. De geliefde van Art Troost is Andrea, van haar hield Art het meeste. Over haar karakter is er niet zoveel vertelt. Bruna, de souschef van Art Troost is van Italiaans afkomst. Bruna helpt telkens met het restaurant en de opnames van zijn tv show. Zijn vader speelt ook een belangrijke rol in het leven van Art, hij was ook chef-kok.

9 Het speelt zich af in Frankrijk en het is erg goed beschreven. Ik vind wel dat ze meer over de sfeer vertellen dan over de omgeving; “ik denk dat veel van mij collega’s me hier graag zouden zien liggen, bloedend, mezelf ondergescheten, met een beschadigd gebit.”

10 Het verhaal speelt zich af in de 21ste eeuw dat weet ik omdat er moderne dingen worden beschreven en omdat er moderne taal wordt gebruikt.

11 Er wordt erg met de tijd gespeeld in dit boek, veel flashbacks. Dat is soms erg verwarend.

Zonder de flashbacks is het soms al moeilijk genoeg.

12 Je ziet alles door de ogen van Art Troost, alles is in de ik-vorm geschreven. Je leest alle gevoelens van Art en leest ook wat hij denkt.

13 Het is een ik-verhaal. Het is in de ik-vorm geschreven. Alles was je leest gaat zie je door de ogen van Art.

14 Mijn beoordeling van dit boek is dat het een origineel boek is.
Het is ook realistisch want het kan je zo maar overkomen, eerst roem en dan bittere ondergang.
Ik vind Art Troost een aardige en goede maar ook slechte en onsympathieke kok want hij kan geen relaties boven water houden. Ik vind dit wel een boek dat voor de gevorderde lezer is want ik snapte er op een gegeven moment weinig meer van

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Troost door Ronald Giphart"