Timboektoe rules! door Carry Slee

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 591 woorden
  • 27 augustus 2006
  • 40 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.7
  • 40 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
221
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Timboektoe rules!
Shadow
Timboektoe rules! door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Zakelijke gegevens
Schrijfster: Carry Slee
Titel: Timboektoe rules!
Jaar van uitgave: 2005
Aantal blz.: 221

Soort boek
Ik vind het een realistisch verhaal.
Voorbeeld:
· Dat Brian op Jules valt, en blijkt dat hij homo is.
· Dat Brian uit het kano valt en dat hij naar het ziekenhuis moet.
Maar ik vind het toch ook wel fictie.
Voorbeeld:
· Dat Anouk en Valerie gasten op een gemene manier gaan lokken naar Paradiso(Door valse informatie te verspreiden.)
· Het grote barbecuefeest.Samenvatting
Eindelijk is het grote barbecuefeest voorbij. Isa, Kars, en hun vrienden zijn nu weer druk bezig om het eilandje, in de rivier bij camping Timboektoe op te bouwen tot: Love Island. Maar raar genoeg is Brian er niet helemaal met zijn hoofd bij. Hij heeft namelijk ontdekt dat hij verliefd is op Jules. Dat wil dus zeggen dat hij homo is! Hij durft Jules niet eens meer aan te kijken. Gelukkig voor Brian heeft Jules niks in de gaten, die maakt zich namelijk meer zorgen over zijn vader. (Zijn vader is namelijk alcoholist.)

Maar ondertussen is Camping Timboektoe in gevaar. Een ander Nederlands gezin begint namelijk vlakbij Timboektoe een (veel luxer) camping:Paradiso. Alsof dat nog niet erg genoeg is bedenken de dochters van de eigenaar van Paradiso een gemeen plan om gasten van Timboektoe naar Paradiso te krijgen! Anouk(dochter van de eigenaar van Paradiso) versiert Kars om informatie over Timboektoe los te krijgen. En ze verspreiden ook nog eens vals informatie over Timboektoe. Zodra alle gasten dit(valse informatie) te weten komen willen ze natuurlijk vanzelfsprekend naar een ander camping, en Paradiso is het enige camping waar ze in de buurt terecht kunnen komen.

Ook willen de ouders van Linda en Marco meteen weg van Timboektoe. Jammer genoeg zijn zij een bekende(belangrijke) familie, vanwege dat volgen natuurlijk veel gasten hun voorbeeld. En gaan ze ook naar Paradiso.
Terwijl Jules en Brian een kanotocht naar een andere camping maken verteld Brian dat hij verliefd op Jules is. Jules reageert niet zoals gehoopt, en is van slag weggelopen. Brian is van deze reactie erg geschrokken en gaat maar verdrietig in zijn eentje varen. Doordat hij niet meer goed op let, en alleen aan Jules denkt komt hij in een gevaarlijk stuk rivier terecht. Hier is de stroming zo erg dat zijn kano omklapt. Hierbij stoot hij zijn hoofd aan een steen, en raakt bewusteloos. Na een tijdje gaan Kars en Isa hem zoeken. Ze vinden alleen een mobieltje. Na een tijdje vinden ze ook Brian. Hij is er slecht aan toe. Natuurlijk brengen ze hem zo snel mogelijk naar een ziekenhuis.

Kars en Isa hebben Anouk en Valerie in de buurt gezien, waar ze het mobieltje hebben gevonden. Ze verdenken hun van wat er met de gasten van Tinboektoe is gebeurd. Ze gaan naar Paradiso. Als ze het mobieltje terugbrengen herkent hun vader het mobieltje. Gelukkig worden daardoor de twee ontmaskerd.(Van het valse informatie die ze hebben verspreid.) Gelukkig komen alle gasten weer terug en loopt alles weer op rolletjes. Natuurlijk komt Brian weer uit het ziekenhuis.


Mijn mening
Ik vond het een leuke boek om te lezen omdat:
1. Het was niet saai, en soms zelfs spannend.
2. Je kunt het boek niet laten liggen, doordat ze je elke keer nieuwsgierig maken. (Daardoor wil je het uitlezen.)
3. Je leert er ook wat van: dat je bijvoorbeeld niet iedereen kunt vertrouwen.
Ik heb deze boek gekozen, omdat ik deel 1 en 2 ook al had gelezen.
Maar ook omdat ik Carry Slee gewoon een goed schrijver vind: zij maakt namelijk boeken die je gewoon moet uitlezen.
REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

K.

K.

er staat "ik heb deze boek gekozen...."en ik dacht ik meld het even

14 jaar geleden

X.

X.

Hoi,
In het boekverslag staat iets over realistisch, en dan gaat het over Fictie, daar staan bij: Grote barbeque feest, maar dat kan echt gebeurt zijn!

15 jaar geleden

A.

A.

nuttig om te gebruiken, alles staat er goed uitgelegd in en goeie volgorde.

10 jaar geleden

Andere verslagen van "Timboektoe rules! door Carry Slee"