The Chemical Garden Trilogy 1 door Lauren DeStefano

Beoordeling 8
Foto van Maartje
Boekcover The Chemical Garden Trilogy 1
Shadow
  • Boekverslag door Maartje
  • 2e klas havo | 760 woorden
  • 16 september 2015
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 8
6 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Verwelken
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2011
Pagina's
350
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The Chemical Garden Trilogy 1
Shadow

Stel je voor: je leeft in een wereld waarin door een genetisch virus niemand ouder wordt dan vijfentwintig jaar. Je bent een meisje van zestien en je wordt ontvoerd om te trouwen met een jongen die je nog nooit hebt gezien. Je wilt ontsnappen, maar daarvoor moet je het vertrouwen van je echtgenoot zien te winnen…
Dit is het verhaal van Rhine. Een verplet…

Stel je voor: je leeft in een wereld waarin door een genetisch virus niemand ouder wordt dan vijfentwintig jaar. Je bent een meisje van zestien en je wordt ontvoerd om te trouwen m…

Stel je voor: je leeft in een wereld waarin door een genetisch virus niemand ouder wordt dan vijfentwintig jaar. Je bent een meisje van zestien en je wordt ontvoerd om te trouwen met een jongen die je nog nooit hebt gezien. Je wilt ontsnappen, maar daarvoor moet je het vertrouwen van je echtgenoot zien te winnen…
Dit is het verhaal van Rhine. Een verpletterende, meeslepende pageturner die je steeds confronteert met de vraag: wat zou jij doen? Wie kun je vertrouwen? Hoe moet je beslissingen nemen in een wereld waarin niets is wat het lijkt?

The Chemical Garden Trilogy 1 door Lauren DeStefano
Shadow
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Lauren DeStefano, Verwelken (Wither). Houten, 2011. Vertaal uit het Engels door Esther Ottens. Voor het eerst verschenen in 2011.

Samenvatting:

Verwelken speelt zich af in een duisteren toekomst. Door een 3e wereld oorlog verdwijnen alle contineten behalve Amerika. In een periode van de wetenschap waren alle ziektes uitgebannen, waardoor iedereen erg oud werd (dit wordt de eerste generatie genoemd). Later kwam er een virus waardoor jongens niet ouder worden dan 25, en meisjes niet ouder dan 20. Hierdoor zijn veel kinderen wees geworden. Zo ook de 16-jarige tweeling Rhine en Rowan. Meisjes worden ontvoerd door rijke huisheren. Op een dag gebeurt dat ook bij Rhine. Ze wordt ontvoerd door huisheer Linden en zijn vader meester Vaughn, samen met de 13-jarige Cecily en de 18-jarige Jenna. Ze moeten alle 3 trouwen met Linden en worden gevangen gehouden in het landhuis. Linden had al een vrouw, Rose. Maar zij is gestorven door het virus in de tijd dat de andere meiden er ook al waren. Rhine wilt niet zoals Rose sterven in het landhuis, maar ontsnappen zodat ze haar broer kan terug vinden. Haar plan is om het vertrouwen van Linden te winnen zodat ze vrij door het huis en de tuin kan lopen en op deze manier kan ontsnappen. Haar plan lukt en ze wordt de eerste vrouw (de vrouw die mee mag naar feestjes en dus het meest geliefd is) van Linden. Maar ondertussen raakt ze verliefd op de bediende Gabriël. Samen met hem wilt ze ontsnappen. Na enige tijd en een paar mislukkingen lukt dit en samen met Gabriël vlucht ze.

Het vervolg lees je in Vrees (Fever)

Belangrijke personen:

Rhine Ellery: Rhine is het meisje waaruit het boek is geschreven. Ze heeft lang bruin haar. Ook heeft ze Heterochromie. Dat is dat je 2 verschillende kleuren ogen hebt, in haar geval bruin en blauw. Ze komt uit Manhattan. Ze is het tweelingzusje van Rowan. Haar ouders waren van de eerste generatie. Ze waren allebei wetenschappers die op zoek waren naar een medicijn voor het virus. Toen Rhine en Rowan 12 waren, was er een explosie in het lab waardoor beide ouders zijn omgekomen. Hierdoor waren Rhine en Rowan wees geworden. Rhine is nu 16 jaar oud. Ze werd ontvoerd samen met vele andere meisjes om te trouwen. Rhine was uitgekozen door Linden. Tijdens haar verblijf wordt ze vrienden met Rose, de eerste vrouw van Linden. Later als Rose sterft word ze vrienden met Jenna, en groeit ze ook dichter bij Cecily. Ze wordt verliefd op Gabriël, de bediende.

Huisheer Linden Ashby: Linden heeft blond haar. Hij is 21 jaar oud. Huisheer Linden was getrouwd met Rose. Toen Rose het virus kreeg trouwde hij met 3 andere meisjes. Rhine, Cecily & Jenna. Toen Rose dood ging was hij in diepe rouw. Als hij over Rose haar dood heen is wordt hij verliefd op Rhine, zij wordt zijn eerste vrouw. Ondertussen krijgt hij een kind met Cecily, Bowen.

Meester Vaughn Ashby: Meester Vaughn is de vader van huisheer Linden. Hij is een oude man van de eerste generatie. Hij heeft een kelder waar niemand mag komen. Er wordt niet veel over die kelder gezegd. Alleen dat hij daar enge dingen doet, maar niemand weet wat.

Wie ik zal willen zijn: Rhine Ellery, omdat ze een sterke meid is, want ze zet al haar kracht in om te ontsnappen uit een huis waarbij het bijna onmogelijk is om uit ontsnappen.

Wat ik goed/slecht vindt aan dit het boek:

Ik vindt het echt spannend, omdat er in dit landhuis waarin Rhine is opgesloten van alles gebeurd. Zoals Vaughn die van alles uitspookt in deze mysterieuze kelder. Het hele boek is dan ook opbouwend geschreven, je weet op het begin bijna niks, maar tijdens het lezen weet je steeds meer. Die opbouwing maakt het spannend. Het is zo geschreven dat je echt door wilt lezen en niet kan stoppen.

Het is ook een ontroerend boek. Het heeft veel emotie in zich. De paar bladzijdes dat Jenna doodziek is, maar dat Rhine er elke dag bij zit en haar probeert te helpen, maar niks kan doen, moest ik soms zelfs huilen.

Laat je meeleven. Omdat alles uit Rhine is geschreven, leer je haar ook echt een soort van kennen. En begrijp je haar dus ook.

Waarom heb ik dit boek gekozen:

Ik heb het boek gekozen omdat ik er al in aan het lezen was toen ik dit boekverslag op kreeg. Ik vond het echt een heel erg goed boek en daarom vond ik het dus een goed idee om over dit boek mijn boekverslag te maken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Chemical Garden Trilogy 1 door Lauren DeStefano"

Ook geschreven door Maartje