Terug naar de kust door Saskia Noort

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Terug naar de kust
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 307 woorden
  • 22 april 2011
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
14 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2003
Pagina's
244
Geschikt voor
vmbo/havo/vwo
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Verfilmd als
Prijzen
Gouden Strop (2003 Genomineerd)

Boekcover Terug naar de kust
Shadow
Terug naar de kust is een razend spannende thriller over een jonge, alleenstaande moeder wier grootste angst waarheid wordt. Vlak nadat Maria een zwangerschap vroegtijdig heeft beëindigd, wordt ze met de dood bedreigd. Zij besluit onder te duiken bij haar zus, die nog altijd in hun ouderlijk huis aan zee woont. Daar wordt ze geconfronteerd met haar verdrongen jeu…
Terug naar de kust is een razend spannende thriller over een jonge, alleenstaande moeder wier grootste angst waarheid wordt. Vlak nadat Maria een zwangerschap vroegtijdig heeft be&…
Terug naar de kust is een razend spannende thriller over een jonge, alleenstaande moeder wier grootste angst waarheid wordt. Vlak nadat Maria een zwangerschap vroegtijdig heeft beëindigd, wordt ze met de dood bedreigd. Zij besluit onder te duiken bij haar zus, die nog altijd in hun ouderlijk huis aan zee woont. Daar wordt ze geconfronteerd met haar verdrongen jeugdherinneringen en beginnen haar dierbaren steeds meer aan haar geestelijke gezondheid te twijfelen. Ondertussen komt haar belager dichterbij.
Terug naar de kust door Saskia Noort
Shadow

Samenvatting
Maria raakt zwanger, maar ze heeft al twee kinderen en dat vindt ze genoeg. Ze besluit een abortus te plegen. Dan krijgt ze allemaal vreemde, anonieme dreigbrieven en een dode rat bij de post. Ze gaat naar de politie, maar die kan niets doen. De rechercheur adviseert Maria wel om een tijdje onder te duiken. Maria vlucht met haar kinderen Merel en Wolf naar haar ouderlijk huis in zeeland, waar nu haar zus Ans woont. Terwijl ze bij haar zus Ans is, brandt haar huis in Amsterdam af. Maria en Ans hebben een moeilijke jeugd gehad. Sinds Maria bij Ans is, komen er allerlei jeugdherinneringen naar boven. De man van Ans, Martin, is spoorloos verdwenen, Ans zegt dat hij haar verlaten heeft. Volgens Maria en Harry (een vriend van Maria) wijst alles erop dat Martin het heeft gedaan. Maria breekt samen met Harry in in het kantoor van Martin. Ze worden betrapt door Ans, die ze allebei bewusteloos slaat. Ze sluit Maria op op zolder en zegt tegen haar dat ze Harry vermoord heeft, want die lijkt dood te zijn. Ook heeft Ans de kinderen van Maria verdoofd. Ans heeft een kinderwens en ze was ook zwanger, maar dat kind is in de baarmoeder overleden en moest worden weggehaald. Toen Ans hoorde van Maria’s abortus, draaide ze door.

Maria probeerde te ontsnappen, maar Ans neemt haar mee naar het strand om haar te vermoorden, wat ze ook met haar man Martin heeft gedaan. Maria weet te ontkomen aan haar dood en neemt Ans mee terug naar huis. Ze bindt Ans vast op een stoel en belt Victor, een collega van Ans. Als hij bij het huis van Ans aankomt, treft hij Maria aan met een jachtgeweer gericht op Ans. Hij gelooft Maria, dat Ans alles gedaan heeft en Ans wordt opgepakt en in de gevangenis gegooid.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Terug naar de kust door Saskia Noort"