Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Hoofdpersonen
Simone: Ze is een heel normale tiener, ze is 15 jaar.
Simon: Is de nieuwe buurman van Simone, Simone vind hem een erg leuke man, misschien wel te leuk?!
Vincent: Vincent is een jongen die Simone in de klas zit, hij vind haar al een poosje leuk, uiteindelijk krijgen ze ook verkering.
Babera: Is de vrouw van Simon, een lieve vrouw en betrouwbaar.
Amber: Is het 2 jarige kindje van Simon en Babera.


Martijn: Is het broertje van Simone en heeft ADHD daardoor zijn er vaak problemen bij Simone in huis.
Katja: Is de beste vriendin van Simone.
Plaats
Het speelt zich voornamelijk af in Haarlem, de woonplaats van Simone. Vooral bij Simone in huis, bij de buren in huis en in de school van Simone. Later gaat Simone met de buren mee op vakantie naar Zeeland.
Tijd
Het speelt zich af in de tegenwoordige tijd. Er zijn computers, mobiele telefoons. Je kunt het ook merken aan het taalgebruik dat ze gebruiken in het boek. Het verhaal begint op de eerste schooldag en eindigt ongeveer 3 weken na de herfstvakantie.
Het duurt dus ongeveer: 3 maanden.


Perspectief
Je leest het verhaal door de ogen van Simone. Je komt het meeste te weten over Simone.
Titel
De titel is denk ik gekozen omdat ze tegen haar wil seks moet hebben. Ik vind de titel goed bij het boek passen.
Onderwerpen
De onderwerpen die aan bod komen:
Liefde
Echte Vriendschap
Seksuele Mishandeling
Samenvatting van het boek:
Simone krijgt nieuwe buren, en is gelijk onder de indruk van haar nieuwe buurman Simon. Al gauw word haar gevraagd om een keer langs te komen om te kijken of ze geschikt is om op Amber te passen, het kindje van Simon en zijn vrouw. Al gauw blijkt dat Amber dol op Simone is.
Ze komt vaak bij de buren in huis om op te passen of omdat de sfeer in huis weer niet te houden is, door haar broertje Martijn die ADHD heeft. Simone vond Simon gelijk al aantrekkelijk en ze gaat hem steeds leuker vinden. Langzaam begint ze te beseffen dat ze echt verliefd op hem is, ze is graag bij hem in de buurt maar tegelijkertijd voelt ze dat er iets niet in orde is.
Als Simone door de buren mee word gevraagd om mee te gaan op vakantie naar Zeeland is ze reuze blij. En na lang zeuren mag ze dan ook mee van haar ouders. In het begin van de vakantie heeft ze de tijd van haar leven, maar op een avond voert Simon haar dronken en maakt midden in de nacht misbruik van Simone. De vakantie die ze zich zo mooi had voorgesteld, veranderd in een nachtmerrie. Simon zegt dat als ze het aan iemand verteld hij het hele verhaal verdraaid en tegen iedereen gaat zeggen dat zij de slet was.
Aan het einde van de week in Zeeland heeft Simone een fikse longontsteking, van het door de regen lopen. Thuis besluit ze niets te zeggen over de hele nachtmerrie in Zeeland.
Als ze weer naar school moet gaat het erg slecht. Haar cijfers gaan achteruit en als haar vriendin Katja vraagt hoe het met haar gaat reageert ze geïrriteerd en zegt ze dat het door haar longontsteking komt en dat ze erg moe is. Een vriend van Simone, Vincent merkt dat er iets ernstigs met Simone is. Dit merkte hij doordat zijn zusje is misbruikt en Simone precies het zelfde doet als zij in die tijd. Vincent vraagt of ze het hem wil vertellen wat er aan de hand is en Simone verteld alles. Op aanraden van Vincent schrijft Simone een brief naar haar ouders waarin ze precies verteld wat er is gebeurd. Later doet ze ook aangifte. Er komt een rechtzaak, maar er is niet genoeg bewijs van het misbruik. Simon zal dus vrij blijven rondlopen, maar gelukkig kiest Simon er voor om weer terug te verhuizen naar waar hij vandaan komt. Simone en Vincent krijgen uit eindelijk verkering.
Mijn mening van het boek.
Ik vond het een erg mooi boek, omdat het lekker snel wegleest. Je kunt het boek niet meer wegleggen nadat je het hebt geopend. Het boek is erg spannend geschreven, omdat goed beschreven word wat er op het moment gebeurd. Je komt echt in het verhaal te zitten.
De schrijver:
De schrijfster is Greet Beukenkamp. Ze heeft nog ong. 16 andere boeken geschreven, waaronder ook kinderboeken. Ze is er achter gekomen dat ze kon schrijven toen ze een musical voor haar klas moest schrijven (groep8) dus dat was vrij laat volgens haar zelf.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.