Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Tegen mijn wil door Greet Beukenkamp

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Tegen mijn wil
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 750 woorden
  • 10 maart 2008
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
14 keer beoordeeld

Boekcover Tegen mijn wil
Shadow
Tegen mijn wil door Greet Beukenkamp
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Hoofdpersonen

Simone: Ze is een heel normale tiener, ze is 15 jaar.
Simon: Is de nieuwe buurman van Simone, Simone vind hem een erg leuke man, misschien wel te leuk?!
Vincent: Vincent is een jongen die Simone in de klas zit, hij vind haar al een poosje leuk, uiteindelijk krijgen ze ook verkering.
Babera: Is de vrouw van Simon, een lieve vrouw en betrouwbaar.
Amber: Is het 2 jarige kindje van Simon en Babera.

Martijn: Is het broertje van Simone en heeft ADHD daardoor zijn er vaak problemen bij Simone in huis.
Katja: Is de beste vriendin van Simone.

Plaats
Het speelt zich voornamelijk af in Haarlem, de woonplaats van Simone. Vooral bij Simone in huis, bij de buren in huis en in de school van Simone. Later gaat Simone met de buren mee op vakantie naar Zeeland.

Tijd
Het speelt zich af in de tegenwoordige tijd. Er zijn computers, mobiele telefoons. Je kunt het ook merken aan het taalgebruik dat ze gebruiken in het boek. Het verhaal begint op de eerste schooldag en eindigt ongeveer 3 weken na de herfstvakantie.
Het duurt dus ongeveer: 3 maanden.

Perspectief
Je leest het verhaal door de ogen van Simone. Je komt het meeste te weten over Simone.

Titel
De titel is denk ik gekozen omdat ze tegen haar wil seks moet hebben. Ik vind de titel goed bij het boek passen.

Onderwerpen
De onderwerpen die aan bod komen:

Liefde
Echte Vriendschap
Seksuele Mishandeling

Samenvatting van het boek:
Simone krijgt nieuwe buren, en is gelijk onder de indruk van haar nieuwe buurman Simon. Al gauw word haar gevraagd om een keer langs te komen om te kijken of ze geschikt is om op Amber te passen, het kindje van Simon en zijn vrouw. Al gauw blijkt dat Amber dol op Simone is.
Ze komt vaak bij de buren in huis om op te passen of omdat de sfeer in huis weer niet te houden is, door haar broertje Martijn die ADHD heeft. Simone vond Simon gelijk al aantrekkelijk en ze gaat hem steeds leuker vinden. Langzaam begint ze te beseffen dat ze echt verliefd op hem is, ze is graag bij hem in de buurt maar tegelijkertijd voelt ze dat er iets niet in orde is.
Als Simone door de buren mee word gevraagd om mee te gaan op vakantie naar Zeeland is ze reuze blij. En na lang zeuren mag ze dan ook mee van haar ouders. In het begin van de vakantie heeft ze de tijd van haar leven, maar op een avond voert Simon haar dronken en maakt midden in de nacht misbruik van Simone. De vakantie die ze zich zo mooi had voorgesteld, veranderd in een nachtmerrie. Simon zegt dat als ze het aan iemand verteld hij het hele verhaal verdraaid en tegen iedereen gaat zeggen dat zij de slet was.
Aan het einde van de week in Zeeland heeft Simone een fikse longontsteking, van het door de regen lopen. Thuis besluit ze niets te zeggen over de hele nachtmerrie in Zeeland.
Als ze weer naar school moet gaat het erg slecht. Haar cijfers gaan achteruit en als haar vriendin Katja vraagt hoe het met haar gaat reageert ze geïrriteerd en zegt ze dat het door haar longontsteking komt en dat ze erg moe is. Een vriend van Simone, Vincent merkt dat er iets ernstigs met Simone is. Dit merkte hij doordat zijn zusje is misbruikt en Simone precies het zelfde doet als zij in die tijd. Vincent vraagt of ze het hem wil vertellen wat er aan de hand is en Simone verteld alles. Op aanraden van Vincent schrijft Simone een brief naar haar ouders waarin ze precies verteld wat er is gebeurd. Later doet ze ook aangifte. Er komt een rechtzaak, maar er is niet genoeg bewijs van het misbruik. Simon zal dus vrij blijven rondlopen, maar gelukkig kiest Simon er voor om weer terug te verhuizen naar waar hij vandaan komt. Simone en Vincent krijgen uit eindelijk verkering.

Mijn mening van het boek.
Ik vond het een erg mooi boek, omdat het lekker snel wegleest. Je kunt het boek niet meer wegleggen nadat je het hebt geopend. Het boek is erg spannend geschreven, omdat goed beschreven word wat er op het moment gebeurd. Je komt echt in het verhaal te zitten.


De schrijver:
De schrijfster is Greet Beukenkamp. Ze heeft nog ong. 16 andere boeken geschreven, waaronder ook kinderboeken. Ze is er achter gekomen dat ze kon schrijven toen ze een musical voor haar klas moest schrijven (groep8) dus dat was vrij laat volgens haar zelf.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Tegen mijn wil door Greet Beukenkamp"