Te snel door Caja Cazemier

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Te snel
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 690 woorden
  • 22 mei 2011
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
5 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1997
Pagina's
139
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Te snel
Shadow
Te snel door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

A : algemeen gedeelte
Datum leesverslag: 3 juni 2010
Titel van het boek: Te snel
Auteur: Caja Cazemier
Genre: Psychologische roman
Aantal pagina’s: 142
Plaats van uitgave:Houten, Nederland
Jaar van uitgave: 2001
Uitgeverij: Uitgeverij Van Holkema & Warendorf
ISBN:9001 55980 8


B: inhoud

Samenvatting:

Tim en Eline hebben verkering, ze is hopeloos verliefd op Tim, na vijf weken is Tim jarig, hij krijgt een brommer cadeau . Eline en Tim verheugen zich om samen met de school op excursie te gaan naar Luxemburg. Het blijkt dat Tim niet komt opdagen en Eline gaat alleen op excursie, wat ze niet weet is dat Tim de dag voor de excursie heel zwaar gewond is geraakt doordat hij met zijn brommer te hard reed en tegen een boom aanbotste, Tim is hieraan overleden. Dit nieuws hoort Eline pas wanneer ze terug komt van de excursie. Ze is er helemaal stuk van. De broer van Tim, Frank is ook helemaal van streek met dit nieuws, Eline en Frank zoeken troost bij elkaar en hebben na een tijdje ook verkering, dan is de relatie uit maar ze blijven nog wel goede vrienden. Eline kan de dood van Tim niet verwerken dus besluit ze na een jaar , samen met Frank een herdenkingsdienst te houden, hierdoor vermindert de pijn en kan ze verder met haar leven.


Personages

Hoofdpersonen:

Eline: Eline is het vriendinnetje van Tim. Ze is erg verliefd op Tim. Ze kan zijn dood niet verwerken en daardoor voelt ze zich vaak zielig en alleen. Ze heeft donker blond haar en donker blauwe ogen.

Tim: Tim is een slimme jongen maar doet zijn best niet op school ; hierdoor is hij al twee keer blijven zitten, hij voelt zich vaak ook eenzaam en kan het daarom dus goed vinden met Eline. Als hij de nacht voor de excursie op zijn brom veel te hard wegrijdt slipt hij en komt tegen een boom aan. Hij overleeft deze aanrijding niet . Tim heeft kort krullend haar en donkere ogen.

Frank: Frank is de broer van Tim , hij voelt zich net als Tim ook vaak alleen maar heeft dit nooit besproken met Tim omdat hij dacht dat hij uitgelachen zou worden. Hij heeft het ook heel moeilijk met de dood van Tim en omdat zijn ouders het niet erover willen hebben , kan hij met zijn problemen bij Eline terecht .Frank lijkt sprekend op Tim en heeft ook kort krullend haar en donkere ogen.

Bij personen:
Floris: Floris is de beste vriend van frank , hij weet ook hoe het is om een broer te verliezen want toen hij 8 maanden was stierf ook zijn oudere broer. Floris is klungelig en gezellig, hij heeft lang blond haar en draagt een bril.

Ilse: Ilse is de beste vriendin van Eline , ze ondersteunt Eline bij haar verdriet, Ilse is erg lief en zacht aardig, Ze is kort en heeft lang blond haar.

De moeder van Tim: de moeder van Tim is een vrouw die wil dat haar kinderen zelfstandig alles doen, dat vond ze altijd wel best tot de dag dat Tim overleed, ze vond het erg dat ze zo weinig tijd met hem heeft doorgebracht, ze is nog steeds erg emotioneel over de dood van Tim. Ze heeft kort bruin haar.

Plaats van afspelen:
Amsterdam, Nederland.

Tijd van afspelen:
21ste eeuw.

Verteltijd:
precies 1 jaar

Probleem en afloop:
het probleem is dat Eline en Frank de dood van Tim niet kunnen verwerken en er dagelijks mee zitten, ze proberen het te vergeten maar het lukt niet. Samen organiseren ze een herdenkingsdienst om Tim een beetje los te laten om zo toch verder te kunnen gaan met hun leven.

Dit boek is een realistisch boek, omdat
alle mensen dood gaan en de nabestaanden hier meestal verdriet over hebben, men moet door alle pijn heen toch proberen door te gaan met het leven, want het leven heeft niet alleen negatieve kanten, men moet meer de positieve kanten gaan opzoeken om zodoende toch gelukkig te kunnen leven.

Titel verklaring:
het boek heet “te snel” omdat alles in de ogen van Frank en Eline te snel gaat, ze kunnen zich nergens op concentreren en denken voortdurend aan Tim. Ook omdat Eline en Tim maar zes weken verkering hadden en hij haar te snel heeft verlaten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Te snel door Caja Cazemier"