Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Symen sonder soeticheydt door G.A. Bredero

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
Boekcover Symen sonder soeticheydt
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 147 woorden
  • 28 juli 1999
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
16 keer beoordeeld

Boekcover Symen sonder soeticheydt
Shadow
Symen sonder soeticheydt door G.A. Bredero
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel Symen sonder soetichheydt Samenvatting Symen is een arme sloeber. Hij trekt een net pak aan en gaat naar een bruiloft van familie. Hij probeert daar een vrouw (Teuntje) te versieren. Zij krijgen slaande ruzie. Teuntje wordt onwel. Symen biedt haar wat te drinken aan en ze leggen de ruzie bij. Teuntje stelt Symen huwelijkskandidaten voor hem voor, maar hij keurt ze een voor een af. Teuntje verwijt hem dat er best vrouwen op hem vallen, maar dat hij te kieskeurig is. Ze beginnen weer even te ruzi‰n. Symen houdt Teuntje voor de gek door haar te vertellen dat er ook adellijke personen op haar vallen. Dit blijken woordspelingen. Teuntje informeert nog naar wat kennissen en wil dn weggaan. Symen smeekt haar om te blijven. Hij probeert haar over te halen met hem te trouwen door zijn verdiensten op te sommen. Uiteindelijk stemt zij hierin toe.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Symen sonder soeticheydt door G.A. Bredero"