Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Stiefland door Karlijn Stoffels

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Stiefland
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 417 woorden
  • 5 juni 2007
  • 69 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
69 keer beoordeeld

Boekcover Stiefland
Shadow
Stiefland door Karlijn Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Motivatie voor de keuze
Ik heb dit boek gekozen omdat de voorkant van het boek een mooie illustratie heeft. De jongen op de voorkant, Ossei, ziet er een beetje boos en eenzaam uit, omdat hij alleen op de voorkant is en de buurt somber en verlaten eruit ziet. Ik was benieuwd wat er was gebeurd en waarom hij een beetje boos en eenzaam eruit zag.

Samenvatting
Rasjid is een jongen van 15 jaar en hij wordt ook wel Sjid genoemd door zijn vrienden. Op een dag moet hij een pakketje bezorgen, en hij vindt een man bloedend op straat. Rasjid besluit hem mee te nemen naar het ziekenhuis, en de man verteld zijn naam niet. Rasjid vroeg hem in het Engels: “What’s your name?” Hij antwoordde niet. Hij vroeg in het Frans: “Votre nom?” En de man zei “Mjoemjoe”, de man werd later geholpen door de arts en Rasjid ging naar huis. Op een gegeven moment komen Rasjid en Aysel, een meisje uit zijn klas, erachter dat Osei samen met zijn broertje Joey is ondergedoken omdat hun vader een avond een avond niet thuis kwam en verdwenen is. Ze besloten om allerlei bureaus langs te gaan en de vader van Osei te zoeken. Uiteindelijk nadat Rasjid en Aysel overal gezocht hebben, vonden ze de vader van Osei terug, en mochten Osei mocht met zijn vader en broertje in Nederland blijven. Rasjid is op Aysel verliefd geworden, en blijven ze steeds afspraakjes maken. Rasjid en Aysel maken een speciaal afspraakje, en op die kwam Aysel niet. Een paar dagen later kreeg Rasjid een brief van Aysel waarin stond dat ze het land werd uitgezet.

Hoofdpersonen (zitten bij elkaar in de klas)
Rasjid: wordt ook Sjid genoemd door vrienden - 15 jaar oud- 3e klas VMBO – wil graag mensen helpen – normaal postuur – donkere huidstint – Marokkaanse vader en Turkse moeder

Osey: normaal postuur – donkere huidstint – hij en zijn familie komen uit Ghana (ligt in West-Afrika)
Aysel: de vriendin van Rasjid – dik – donkere huidstint - Turks

Tijd
Het boek speelt zich ongeveer een paar jaar geleden af, omdat er een maar 1 jongen is met een mobiel, en die noemen ze een draagbare telefoon in het boek, en ze gaan niet bijvoorbeeld MSN-en.

Plaats
Het verhaal speelt zich af in Amsterdam bij Rasjid thuis in zijn kamer en op school. Ook speelt het verhaal zich af in allerlei asielen waar ze de vader van Osei probeerden te vinden.

Titelverklaring
Het boek heet Stiefland, omdat het boek over mensen gaat die terug naar hun geboorte land moeten, dus hun stiefland.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Stiefland door Karlijn Stoffels"