Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Stad in de storm door Thea Beckman

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Stad in de storm
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 478 woorden
  • 19 augustus 2006
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
20 keer beoordeeld

Boekcover Stad in de storm
Shadow
Stad in de storm door Thea Beckman
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. De schrijver Thea Beckman werd op 23 juli 1923 in Rotterdam geboren. Haar vader was werkloos, waardoor ze niet rijk opgroeide, ze hielp thuis dan ook mee in de huishouding. Ze kon dan dus ook niet studeren of zo. Als kind wilde ze al schrijfster of ontdekkingsreiziger worden. Na haar mulo-diploma, had ze wat kantoorbaantjes, totdat ze trouwde in 1945. Ze kreeg drie kinderen. Sinds 1956 woont ze in Bunnik. Naast het huishouden en de kinderen opvoeden begon ze met schrijven, puur om bij te verdienen. Ze schreef journalistieke stukjes voor in damesbladen en de Haagse Post. Toen haar kinderen groot waren, besloot ze om echt te gaan schrijven. Ze haalde haar atheneumdiploma en ging psychologie studeren. Ze interesseert zich vooral voor geschiedenis en de toekomst. Vanaf 1970 begon ze echt met boeken schrijven. Ze schrijft hele verschillende boeken. Voordat ze aan een boek begint bereidt ze zich goed voor; ze bezoekt het gebied waar het verhaal zich afspeelt, bestudeert plattegronden en boeken… Haar boeken bevatten dan ook aardig wat feiten. Aardig wat van haar boeken zijn al bekroond, zoals: Zwerftocht met Korilu, Kruistocht in Spijkerbroek, Stad in storm en nog vele anderen. In 1984 kreeg zij de Huib de Ruyterprijs voor haar historische boeken, omdat zij daarmee een nieuwe tintje aan het geschiedenisonderwijs heeft gegeven. Haar boeken (dat zijn er nu inmiddels 29) zijn ook in andere talen vertaald, zoals in het Engels, Spaans, Duits, Japans, Russisch… In de nacht van 4 op 5 mei 2004 overleed Thea Beckman in haar woonplaats Bunnik. Boeken die zij heeft geschreven: - De gouden dolk, De droge ring van Venetië, De stomme van Kampen - De verloren schat, Een bos vol spoken, Geef me de ruimte - Hasse Simons’dochter, Het geheim van Rotterdam, Het rad van Fortuin - Het wonder van Frieswijck, Kinderen van moeder aarde, Kruistocht in spijkerbroek - Mijn vader woont in Brazilile, Saartje Tadema 2. De titel Stad in de storm: Deze titel komt overeen met de storm aan het eind van het boek met zijn vernietigende kracht die veel mensenlevens heeft geëist. Het gaat niet alleen maar over de storm maar ook over de bezetting door de Fransen.
3. De opbouw Het boek bestaat uit hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft geen aparte titel, maar alleen een nummer. Het verhaal wordt in een chronologische volgorde verteld. Er zijn ook vaak flashbacks, gebeurtenissen die zich eerder hebben afgespeeld. 4. Het onderwerp/thema Het verhaal gaat vooral over Hans die verliefd was op Lina. Het verhaal komt met haar
op gang en er komen steeds meer mensen bij. Toch is aan het einde van het boek de
grote storm waar het uiteindelijk om draait. 5. De boodschap Het verhaal heeft niet een echte duidelijke boodschap. Het is een boek die je laat zien hoe het was in de tijd van de Franse Revolutie. Er gebeuren niet alleen maar leuke dingen, maar laten ook een andere kant zien. 6. Genre De genre: Historische Roman

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Stad in de storm door Thea Beckman"