Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Spijt! door Carry Slee

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Spijt!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 503 woorden
  • 28 januari 2000
  • 42 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
42 keer beoordeeld

Boekcover Spijt!
Shadow

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldi…

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Jochem lijkt zich niets a…

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond nooit opengedaan? Samen met een vriendin gaat hij Jochem zoeken om te zeggen dat het hem spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer.

Misschien is het al te laat...

Spijt! door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Spijt! Geschreven door Carry Slee
David is een jongen van ongeveer veertien jaar. Hij zit in de tweede klas, bij o.a. Niels, Vera, Jochem, Justin, Remco en Sanne. Jochem Steenman wordt vaak gepest door Sanne, Justin en Remco. Ze gaan zelfs zo ver dat ze, als Jochem staat te douchen na gym, zijn kleren wegpakken en ergens verstoppen omdat ze niet willen dat Jochem op de klassenfoto komt, want ze vinden dat de foto dan verpest wordt. Ook zorgen ze ervoor dat Jochem niet gebeld wordt wanneer ze het eerste uur vrij hebben. En zo gaat het nog wel even door. Maar de klas doet er niks aan en laat het maar gebeuren. David wil Jochem wel helpen maar hij durft niet omdat hij bang is dat híj dan gepest wordt. Op een middag gaat hij toch naar Jochem toe. Hij verwacht dat Jochems moeder hem allemaal dingen zal verwijten, maar ze zegt niks. Later blijkt dat z’n moeder helemaal niet weet dat Jochem zo gepest wordt, omdat ze het jaar daarvoor helemaal gek was geworden van ongerustheid. Jochem heeft haar dus maar verteld dat het over is en dat hij zelfs een paar vrienden heeft, wat helemaal niet waar is. Een paar dagen later komt een leraar erachter dat de klas Jochem buitensluit en probeert er iets aan te doen. Ze hebben het samen over de situatie en uiteindelijk bieden Remco, Justin en Sanne hun excuses aan, aan Jochem. Een paar weken later op een klassenfeest hebben, Sanne, Remco en Justin Jochem volgegoten met likeur. Jochem vraagt David om hulp, maar David ziet op dat moment zijn vriendinnetje met een ander zoenen, en negeert Jochem. Die gaat naar buiten, en moet overgeven. Daarna komen Sanne, Justin en Remco naar buiten en rollen Jochem door z’n eigen kots. Jochem loop weg en komt die avond niet meer terug. De volgende dag is Jochem niet op school...... Hij is niet thuisgekomen na het feest....... David gaat hem samen met een vriendin van Jochem zoeken. Ze gaan eerst naar een plek waar Jochem vaak heengaat als hij boos of verdrietig is ; een oude stacaravan op een camping in de buurt. Maar daar is hij niet en niemand heeft hem daar ook gezien. Ze gaan ook naar het meer waar Jochem vaak heenging als hij alleen wilde zijn, of als hij de hond uit ging laten. Bij het meer aangekomen zien ze de tas van Jochem in het water liggen. Ze rijden snel terug naar huis en waarschuwen de ouders van Jochem. Die bellen de reddingsbrigade en als even later twee duikers gaan zoeken naar het lichaam van Jochem in het water, staat de hele klas toe te kijken, spijt hebbend dat ze niet hebben ingegrepen. Na een lange zoekactie, vinden de duikers het lichaam van Jochem.......dood. De hele klas is erg geschokt en richt een anti-pestclub op zodat zoiets ergs niet nog een keer kan gebeuren, en kinderen die gepest worden hulp kunnen vragen en er niet alleen voor staan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Spijt! door Carry Slee"