Sperling door W.J. Maryson

Beoordeling 10
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 384 woorden
  • 6 april 2007
  • 1 keer beoordeeld
  • Cijfer 10
  • 1 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1995
Pagina's
382
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Sperling
Shadow
Sperling door W.J. Maryson
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Sperling
Auteur: W.J. Maryson
Plaats van uitgave: Rijswijk
Jaar van uitgave: 1995
Aantal bladzijden: 395 bladzijden
Genre: Epische Fantasieroman

Tijd:
- Historische tijd: Het jaar 4721
- Verteltijd: blz.8-357
- Vertelde tijd: ongeveer 6 maanden
- Epische tijd: Chronologisch

Geografische ruimte:
In de Wereld van Aiden. De Candras,…

Personages:
- Hoofdpersonages: Jyll, Bougiac
- Nevenpersonages : Ilce, Esled, Asgarith, Rrior, Zecoria, Furuds

Intrige:
In het eerste deel van de Meester Magiër serie worden we geïntroduceerd in de wereld Aiden. Een wereld waarin Mensen, Alvií, Daith, Dvargen, Reuzen en Ermonds leven.

De wereld Aiden wordt bedreigd door Yrroth, de zwarte vorst. De enige die Aiden kan redden is De Ene. In de profetieën staat geschreven dat een mens de strijd aan moet gaan met de zwarte vorst en hem voor eens en voor altijd verslaan. Om dit te doen moet De Ene de vijf Aardszwaarden en het Boek van Kennis vinden. Jyll, een eenvoudige nomaden jongen, blijkt De Ene, D'Anjal Veskandar te zijn. Samen met acht reisgenoten gaat hij op zoek naar de vijf Aardszwaarden en het Boek van Kennis. Onderweg ontdekt Jyll steeds meer over zichzelf, en zijn lot. Zal hij Aiden kunnen redden?

Verhaaltechnisch aspect:
Het personage van Jyll wordt goed uitgewerkt, en is erg complex. Daarentegen zijn de andere personages nogal vlak. Alleen Esled en Bougiac de Faeldra krijgen iets meer diepgang.

Citaten:
Blz. 94:
De dood? De dood bestaat niet! Er is leven na dit leven. In ons nageslacht leven wij verder en wie is zo aanmatigend te stellen dat er Niets is na dit leven? Zelfs Endil laat ons hierover in het ongewisse.

Blz. 203
Is er dan nergens een plaats waar het kwaad niet weet door te dringen? Door mijn hersenpan sijpelt de Gitzwarte en verzekert zich van onwrikbare steunpunten. Rampzalige veldslagen worden uitgevochten en mijn lichaam en geest zijn de met bloed doordrenkte strijdperken. De wedloop tussen alles wat goed is en dat sluipende kwaad houdt nooit op.

Eigen mening:
Ik vind dat er een redelijk hoog tempo zit in het boek, het meeste wordt op een zakelijke manier verteld. Maar er zijn ook stukken tekst waar de rillingen van over je rug lopen zo mooi. Dat zijn echter niet de spannende stukken, die vind ik nogal slapjes beschreven. Het verhaal is wel aardig, niet verrassend, maar wel goed.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Sperling door W.J. Maryson"