Sleutel naar geluk door Sarah Dessen

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Sleutel naar geluk
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • havo/vwo | 257 woorden
  • 17 maart 2013
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
8 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Sleutel naar geluk
Shadow
Sleutel naar geluk door Sarah Dessen
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Sleutel naar geluk – geschreven door Sarah Dessen.

Samenvatting

Ruby is meisje van bijna 18 jaar. Ze woont in het gele huis met haar moeder. Haar moeder verlaat haar en dan woont Ruby alleen. Na een week of twee heeft de huisbaas in de gaten dat ze alleen woont. Jeugdzorg zorgt dat ze bij haar oudere zus Cora en haar man Jamie kan gaan wonen. Ze heeft Cora al tien jaar niet gezien. Ruby wilt ontsnappen uit het huis van Cora, want Cora heeft niks van zich laten horen toen ze vertrok naar de universiteit. Toch gaat Ruby het proberen om hij Cora te blijven wonen.  Ze gaat naar een luxe school, vindt een baantje bij een juweliersshop en ze wordt verliefd op haar buurjongen Nate. Ze krijgen verkering, maar Nate verbergt iets. Hij woont ook alleen met zijn vader en Ruby ontdekt dat zijn vader hem slaat. Nate wil geen hulp van Ruby en de relatie loopt stuk. Na een tijdje wil Nate wel hulp en dan vertrekt Nate naar zijn moeder.

Mening.

Ik vond het een  mooi  boek, al snapte ik het in het begin niet helemaal.  Ik vond het een beetje een onsamenhangend verhaal. Dan ging de schrijver weer terug naar vroeger, dan weer naar nu. Dan weer naar de vrienden van Ruby. Het was soms zo moeilijk geschreven. Het las niet lekker door en ik houd wel van doorlezen.  Ik vond het misschien iets te moeilijk voor mijn leeftijd, maar het was, toen ik het begreep, een mooi boek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Sleutel naar geluk door Sarah Dessen"