Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Schaduwzuster door Simone van der Vlugt

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Schaduwzuster
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 6e klas vwo | 444 woorden
  • 3 maart 2009
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
19 keer beoordeeld

Boekcover Schaduwzuster
Shadow
Schaduwzuster door Simone van der Vlugt
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Schaduwzuster
Schrijver: Simone van der Vlught
Uitgeverij: Ambo/Anthos Amsterdam
Jaar uitgave: 2005
Druk: 1e

Thema: Geweld op (zwarte) scholen.

Korte inhoud:
Marjolein is getrouwd met Raoul en heeft een dochtertje Valerie ze geeft les op het Rotterdam College, een zwarte school, als ze op een dag bedreigd word door haar leerling Bilal leeft ze geen dag meer zonder angst. Marjolein heeft een erg hechte band met haar tweelingzus Marlieke en als ze langs gaat om over het voorval te vertellen komt Sylvie langs, de beste vriendin van Marlieke, waar Marjolein niet blij mee is! Ze mag haar absoluut niet omdat ze achter haar man Raoul aanzit. Ook Thomas een goede vriend van Marlieke mag Marjolein niet en dat is wederzijds, Marjolein vind Thomas maar een norse man, waar Thomas niet blij mee is omdat hij smoorverliefd is op Marlieke. Uiteindelijk word Marjolein vermoord en haar zus probeert er achter te komen wie de moordenaar is. Ging het de moordenaar wel om Marjolein en niet om Marieke? Aangezien de kogels waarmee Marjolein is vermoord uit een dienstpistool die is gestolen afkomstig zijn. En laat dat dienstpistool nou net van een politieagent uit Amsterdam afkomstig zijn, waar Marlieke jaren heeft gestudeerd.
Als uiteindelijk blijkt dat de nieuwe vriend van Sylvie’s moeder die politieagent is en Marlieke het pistool in Sylvie’s huis vind denkt Marlieke dat Sylvie de moordenaar is, maar niets blijkt minder waar. Thomas heeft het pistool van Sylvie ‘geleend’ en Marjolein omgebracht omdat Marjolein volgens hem veelste overheersend over Marlieke haar leven was. Tijdens het opbiechten van het hele verhaal drinkt Marlieke haar kop koffie waar Thomas GHB heeft ingedaan om zo Marlieke en zichzelf samen om te brengen. Marlieke overleeft op het nippertje maar Thomas overlijd.


Oordeel en argumenten:
Het was een erg mooi boek omdat het boek erg spannend en onvoorspelbaar is. Het boek is bijna geen enkel moment niet vol spanning daardoor heb ik het in 1,5 dag uitgelezen. Het leuke was ook dat je iedereen haast gaat verdenken van de moord op Marjolein zoals; Sylvie, Raoul, Thomas en Luuk. Ook zijn er heel veel dingen ‘onzeker’ in het boek voorbeelden zijn: Raoul verteld dat hij verliefd is en Marlieke gaat er vanuit dat het over haar gaat, Sylvie verteld over een date en Marlieke gaat er vanuit dat het met Thomas is en was het de bedoeling Marjolein of Marlieke te doden?

Opvallende zaken/diversen:
Het boek word verteld door Marjolein en Marlieke. Vanaf het moment dat Marlieke voor het eerst verteld is Marjolein al dood. Vervolgens verteld Marjolein omstebeurt met Marlieke het verhaal, tot Marjolein dood is en Marlieke het verhaal verder verteld, met enkele flashbacks, om de moordenaar te achterhalen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Schaduwzuster door Simone van der Vlugt"