ADVERTENTIE
Heb jij hulp nodig bij het kiezen van jouw studie?

Thijs (22 jaar) kreeg hulp van onze studiekeuzeadviseur Marise. Door telefonische gesprekken en een aantal testen weet Thijs nu welke studie het beste bij hem past. Zijn tip: “Wacht niet af, ga op onderzoek uit en laat je adviseren!”

Vraag nu jouw persoonlijke gesprek aan!


Inhoudopgave.
Eerste persoonlijke reactie. Blz. 3
Samenvatting van de inhoud. Blz. 4
Leeservaringen beschrijven. Blz. 6
Verwerkingsopdracht. Blz. 8
Informatie over de schrijver. Blz. 9
Bronvermelding. Blz. 10
Eerste persoonlijke reactie.
Ik heb het boek Razend van Carry Slee gekozen, omdat het boek me heel erg aansprak toen ik hem zag. Ik vond het boek heel leuk om te lezen, je blijft geboeid tot het eind.
Ik vind de stukken dat Sven geslagen word door zijn vader heel aangrijpend, en soms best wel eng. De stukken die over Sven en Roosmarijn gaan zijn meestal heel spannend maar toch heel leuk.
Het laatste deel van het boek dat Sven weg loopt en dan later weer thuis komt en zijn vader bedreigt met een mes. Tot dat zijn vader begint te huilen vind ik zelf aangrijpend maar toch heel mooi hoe dat beschreven is. Van Sven vind ik het ook heel knap dat hij dat durft.
Samenvatting van de inhoud.
Sven word geslagen door zijn vader, als hij niet doet wat zijn vader hem vraagt. Sven is gestopt met zwemmen. Sven vertelt zijn vader dat hij het niet meer leuk vind om te zwemmen dus er mee stopt. Sven zijn vader accepteert dat niet en slaat Sven op zijn hoofd en trapt in zijn maag, hij ligt te creperen van de pijn. Zijn moeder komt boven en zegt tegen Sven: ‘waarom doe je dat toch steeds je weet dat je vader dat niet leuk vind’. Sven begrijpt er niets van dat zijn moeder het niet voor hem opneemt. Op school gaat het ook niet zo heel goed hij moet elke keer weer een smoes bedenken waarom hij een blauw oog heeft of een opgezwollen lip. Hij word er helemaal gek van. Sven is van plan niet meer naar school te gaan, hij gaat alleen nog naar school voor Bart zijn beste vriend, Hakim en Arnout zijn 2 andere vrienden en natuurlijk voor Roosmarijn het meisje dat bij hem in de klas zit en waar hij heel erg verliefd op is.
Sven wil heel erg graag een beroemde regisseur worden. Dat komt goed uit want Roosmarijn wil graag een beroemde actrice worden. Sven bedenkt een plan om met Roosmarijn een poos vaak alleen te zijn.
Sven zit met Bart op de fiets naar school, hij vertelt Bart dat hij een film wil gaan maken met Roosmarijn in de hoofdrol. Ze zijn nog niet op school of Bart schreeuwt over het schoolplein heen dat Sven een film wil gaan maken. 3 meiden uit zijn klas komen direct naar Sven toe of hij nog mensen nodig heeft die in zijn film willen spelen. Bart zegt dat ze moeten gaan loten. Roosmarijn heeft het goede getal geraden. Die middag begint Sven direct aan de film met Roosmarijn.
Het gaat allemaal goed tot dat zijn vader bedenkt een film te gaan maken voor een grote wedstrijd die Lennart de broer van Sven moet zwemmen. Zijn vader snapt niet dat die film heel veel voor Sven betekent. Eerst kan hij nog een smoes bedenken dat ze eerst het script af moeten hebben. Maar als ze die afhebben heeft hij geen smoes meer. Dan komt hij er achter dat zijn vader de videocamera in de bureau la heeft liggen. Sven pakt de camera en gaat filmen. Hij legt hem net op tijd terug. Een keer komt Sven zijn vader eerder thuis van het werk en kan de camera niet vinden. Als hij op Sven zijn kamer kijkt ziet hij hem daar liggen. Als Sven thuis komt staat zijn vader hem al op te wachten, hij word geslagen, geschopt beland met zijn hooft tegen de tafel punt. Sven rent naar boven zijn moeder komt achter hem aan. Ze zegt weer: ‘waarom heb je je camera nou gepakt je weet hoe je vader is` Sven word niet goed en rent naar de wc en moet overgeven. Zijn moeder word door zijn vader geroepen en zegt tegen Sven ‘red je het ik heb geen zin in meer ruzie`.
De volgende dag komt Sven op school ze hebben wiskunde van Bob. Roosmarijn zit naast Halima. Bob wil Roosmarijn wat uitleggen maar dan legt hij zijn hand tegen haar borst aan. Roosmarijn versteent helemaal Halima vraagt zich af wat er is. Ze vertelt het haar als ze de klas uit zijn. Halima zegt ‘morgen zit jij bij het raam dan kan hij je niets doen`. De volgende de dag bij wiskunde, Roosmarijn zit bij het raam. Maar dan komt bob achter haar staan en zegt van ‘even wat frisse lucht’ hij kijkt mee in het schrift van Roosmarijn, op dat moment laat Halima haar etui vallen. Bob gaat het Roosmarijn uit leggen en legt dan weer zijn hand op haar borst. Als Halima haar etui heeft ingepakt loopt bob net weg. Ze ziet het aan Roosmarijn en pakt haar tas en die van Roosmarijn in. Ze zegt Roosmarijn voelt zich niet zo lekker we gaan even naar buiten. Als de bel gaat, gaat Halima bij de deur van de het lokaal staan ze zegt tegen de hele klas dat ze even naar de aula moeten komen. Als de hele klas er is vertelt Halima wat bob bij Roosmarijn doet. Sven komt voor haar op, hij is de enige die het gelooft.
Sven heeft nog steeds zijn camera niet terug en hij heeft Roosmarijn belooft om te filmen. Hij bedenkt een smoes om niet te kunnen filmen. Het lukt hem alleen gooit Roosmarijn de deur boos voor zijn neus dicht. Hij heeft het wel verpest Roosmarijn hoeft hem niet meer, ruzie met Bart en dat is nog niet alles zijn vader blijft hem slaan.
De volgende dag komt hij op school, ze hebben wiskunde van Bob, Roosmarijn is er niet dat valt Sven direct op. Hij komt te laat de klas binnen met een dikke lip, Bob ziet direct zijn lip de rest van de klas ook. Ze zeggen ‘te veel gezoend met Roosmarijn` Bob doet gewoon mee. Sven word kwaad en zegt alles dat hij zijn handen niet thuis kan houden dat hij het lekker vind om aan leerlingen te zitten. Sven moet zich gaan melden bij de conrector hij word geschorst. Hij word thuis helemaal uitgescholden door zijn vader. Hij mag zijn kamer niet meer af. Die nacht gaat hij van zijn kamer pakt zijn camera en verstopt hem in de tuin. De volgende dag gaat hij weg waarheen dat weet hij allen nog niet.
De volgende de dag loopt Roosmarijn door de gang op school naar haar kluisje dan komt ze bob tegen en hij duwt haar de leraren kamer in. Hij pakt haar hand en legt hem op zijn gulp. Dan komt de conrector er aan en zegt ‘van der Steen direct naar mijn kamer!’, dan komt Halima er aan die moest Roosmarijn gaan halen omdat ze zo lang weg bleef maar die treft daar een huilende Roosmarijn aan. De conrector zegt ‘Sven had toch gelijk`. Roosmarijn weet niet wat ze hoort pakt haar fiets en gaat naar Sven toe. Maar Sven is niet meer thuis Roosmarijn, ze raakt in paniek.
Ondertussen komt Sven bij de ijzerwinkel aan en koopt een groot mes.
’s Avonds rond etenstijd gaat hij naar huis. Loopt stil naar binnen. Als hij tegen over zijn vader staat word zijn vader razend. Maar sven is niet meer bang en zegt ‘hier is het mes je wil me toch dood hebben’. Dan begint zijn vader te huilen. Ze zoeken hulp!. Als Sven later die avond naar Bart fietst komt hij Roosmarijn tegen hij vertelt haar alles dan zoenen ze ze hebben verkering.
Leeservaringen beschrijven.
Onderwerp.
-Ben je door het verhaal aan het denken gezet?
Ja, ik ben door het verhaal aan het denken gezet hoe het zou zijn om in z’n thuis situatie te leven.
-Is uit gekomen wat je aan het begin van het verhaal verwachte?
Ja, ik had direct het gevoel van Sven en Roosmarijn krijgen verkering.
-Wordt het onderwerp goed uitgewerkt of blijft het tamelijk oppervlakkig?
Ik vind dat het verhaal goed uitgewerkt is met veel details.
-Heb je wel eens een ander verhaal of dit onderwerp gelezen?
Eigenlijk niet, maar wel 1 die er zeer op lijkt dat vond ik ook een heel mooi boek.
Gebeurtenissen.
-Bevat het verhaal genoeg gebeurtenissen om je te blijven boeien?
Het bevat verschrikkelijk veel gebeurtenissen dus je blijft zeker beboeit.
-Zijn de gebeurtenissen herkenbaar, geloofwaardig en waarschijnlijk?
Alle gebeurtenissen zouden allemaal in werkelijkheid gebeurd kunnen zijn de 1 wat eerder dan de ander maar het zou allemaal kunnen.
-Zijn de gebeurtenissen verrassend, origineel en ongewoon?
De meeste gebeurtenissen zijn heel erg verrassen en origineel zo heel af en toe ongewoon.
-Heb je zelf wel eens iets meegemaakt wat lijkt op de gebeurtenissen in het verhaal?
Nee, ik heb nooit iets meegemaakt wat op het verhaal lijkt.
Personages.
-Is de hoofdpersoon iemand die voor je gaat leven?
In sommige opzichten lijkt het wel dat Sven gaat leven.
-Hoe levensecht zijn de andere personages?
De andere personages vind ik heel levensecht vooral Roosmarijn.
-Heeft 1 van de verhaal personen je beïnvloed?
Nee, geen 1 persoon heeft mij beïnvloed.
-Veranderen de personages door wat ze meemaken?
Ja, zeker vooral Sven die veranderd van een zielig jochie tot een zelfverzekerd persoon.
Bouw.
-Is het verhaal spannend opgebouwd?
Ja, omdat Sven niet de hele tijd in 1 omgeving blijft, er meerdere personages zijn die invloed hebben op het leven van Sven.
-Heeft het verhaal een ingewikkelde opbouw?
Nee, het verhaal begint heel makkelijk.
-Heeft het verhaal een slot dat goed past bij de beschreven gebeurtenissen?
Ja, het slot is wat je aan het begin van het verhaal al verwachte.
Taalgebruik.
-Vind je het verhaal lastig of makkelijk om te lezen?
Ik vind het verhaal makkelijk om te lezen, er staan geen moeilijke woorden of dialogen in je snapt alles.
-Bevat het verhaal veel beschrijvingen?
Het verhaal bevat veel beschrijvingen van de omgeving waar hij is niet van de andere personages.
-Zitten er veel dialogen in het verhaal?
Ja, er zitten veel dialogen in het verhaal. Ik stoor mij er niet aan soms vind ik het leuk om te lezen en soms denk je ik weet dit al


Inhoudopgave.
Eerste persoonlijke reactie. Blz. 3
Samenvatting van de inhoud. Blz. 4
Leeservaringen beschrijven. Blz. 6
Verwerkingsopdracht. Blz. 8
Informatie over de schrijver. Blz. 9
Bronvermelding. Blz. 10
Eerste persoonlijke reactie.
Ik heb het boek Razend van Carry Slee gekozen, omdat het boek me heel erg aansprak toen ik hem zag. Ik vond het boek heel leuk om te lezen, je blijft geboeid tot het eind.
Ik vind de stukken dat Sven geslagen word door zijn vader heel aangrijpend, en soms best wel eng. De stukken die over Sven en Roosmarijn gaan zijn meestal heel spannend maar toch heel leuk.
Het laatste deel van het boek dat Sven weg loopt en dan later weer thuis komt en zijn vader bedreigt met een mes. Tot dat zijn vader begint te huilen vind ik zelf aangrijpend maar toch heel mooi hoe dat beschreven is. Van Sven vind ik het ook heel knap dat hij dat durft.
Samenvatting van de inhoud.
Sven word geslagen door zijn vader, als hij niet doet wat zijn vader hem vraagt. Sven is gestopt met zwemmen. Sven vertelt zijn vader dat hij het niet meer leuk vind om te zwemmen dus er mee stopt. Sven zijn vader accepteert dat niet en slaat Sven op zijn hoofd en trapt in zijn maag, hij ligt te creperen van de pijn. Zijn moeder komt boven en zegt tegen Sven: ‘waarom doe je dat toch steeds je weet dat je vader dat niet leuk vind’. Sven begrijpt er niets van dat zijn moeder het niet voor hem opneemt. Op school gaat het ook niet zo heel goed hij moet elke keer weer een smoes bedenken waarom hij een blauw oog heeft of een opgezwollen lip. Hij word er helemaal gek van. Sven is van plan niet meer naar school te gaan, hij gaat alleen nog naar school voor Bart zijn beste vriend, Hakim en Arnout zijn 2 andere vrienden en natuurlijk voor Roosmarijn het meisje dat bij hem in de klas zit en waar hij heel erg verliefd op is.
Sven wil heel erg graag een beroemde regisseur worden. Dat komt goed uit want Roosmarijn wil graag een beroemde actrice worden. Sven bedenkt een plan om met Roosmarijn een poos vaak alleen te zijn.
Sven zit met Bart op de fiets naar school, hij vertelt Bart dat hij een film wil gaan maken met Roosmarijn in de hoofdrol. Ze zijn nog niet op school of Bart schreeuwt over het schoolplein heen dat Sven een film wil gaan maken. 3 meiden uit zijn klas komen direct naar Sven toe of hij nog mensen nodig heeft die in zijn film willen spelen. Bart zegt dat ze moeten gaan loten. Roosmarijn heeft het goede getal geraden. Die middag begint Sven direct aan de film met Roosmarijn.
Het gaat allemaal goed tot dat zijn vader bedenkt een film te gaan maken voor een grote wedstrijd die Lennart de broer van Sven moet zwemmen. Zijn vader snapt niet dat die film heel veel voor Sven betekent. Eerst kan hij nog een smoes bedenken dat ze eerst het script af moeten hebben. Maar als ze die afhebben heeft hij geen smoes meer. Dan komt hij er achter dat zijn vader de videocamera in de bureau la heeft liggen. Sven pakt de camera en gaat filmen. Hij legt hem net op tijd terug. Een keer komt Sven zijn vader eerder thuis van het werk en kan de camera niet vinden. Als hij op Sven zijn kamer kijkt ziet hij hem daar liggen. Als Sven thuis komt staat zijn vader hem al op te wachten, hij word geslagen, geschopt beland met zijn hooft tegen de tafel punt. Sven rent naar boven zijn moeder komt achter hem aan. Ze zegt weer: ‘waarom heb je je camera nou gepakt je weet hoe je vader is` Sven word niet goed en rent naar de wc en moet overgeven. Zijn moeder word door zijn vader geroepen en zegt tegen Sven ‘red je het ik heb geen zin in meer ruzie`.
De volgende dag komt Sven op school ze hebben wiskunde van Bob. Roosmarijn zit naast Halima. Bob wil Roosmarijn wat uitleggen maar dan legt hij zijn hand tegen haar borst aan. Roosmarijn versteent helemaal Halima vraagt zich af wat er is. Ze vertelt het haar als ze de klas uit zijn. Halima zegt ‘morgen zit jij bij het raam dan kan hij je niets doen`. De volgende de dag bij wiskunde, Roosmarijn zit bij het raam. Maar dan komt bob achter haar staan en zegt van ‘even wat frisse lucht’ hij kijkt mee in het schrift van Roosmarijn, op dat moment laat Halima haar etui vallen. Bob gaat het Roosmarijn uit leggen en legt dan weer zijn hand op haar borst. Als Halima haar etui heeft ingepakt loopt bob net weg. Ze ziet het aan Roosmarijn en pakt haar tas en die van Roosmarijn in. Ze zegt Roosmarijn voelt zich niet zo lekker we gaan even naar buiten. Als de bel gaat, gaat Halima bij de deur van de het lokaal staan ze zegt tegen de hele klas dat ze even naar de aula moeten komen. Als de hele klas er is vertelt Halima wat bob bij Roosmarijn doet. Sven komt voor haar op, hij is de enige die het gelooft.
Sven heeft nog steeds zijn camera niet terug en hij heeft Roosmarijn belooft om te filmen. Hij bedenkt een smoes om niet te kunnen filmen. Het lukt hem alleen gooit Roosmarijn de deur boos voor zijn neus dicht. Hij heeft het wel verpest Roosmarijn hoeft hem niet meer, ruzie met Bart en dat is nog niet alles zijn vader blijft hem slaan.
De volgende dag komt hij op school, ze hebben wiskunde van Bob, Roosmarijn is er niet dat valt Sven direct op. Hij komt te laat de klas binnen met een dikke lip, Bob ziet direct zijn lip de rest van de klas ook. Ze zeggen ‘te veel gezoend met Roosmarijn` Bob doet gewoon mee. Sven word kwaad en zegt alles dat hij zijn handen niet thuis kan houden dat hij het lekker vind om aan leerlingen te zitten. Sven moet zich gaan melden bij de conrector hij word geschorst. Hij word thuis helemaal uitgescholden door zijn vader. Hij mag zijn kamer niet meer af. Die nacht gaat hij van zijn kamer pakt zijn camera en verstopt hem in de tuin. De volgende dag gaat hij weg waarheen dat weet hij allen nog niet.
De volgende de dag loopt Roosmarijn door de gang op school naar haar kluisje dan komt ze bob tegen en hij duwt haar de leraren kamer in. Hij pakt haar hand en legt hem op zijn gulp. Dan komt de conrector er aan en zegt ‘van der Steen direct naar mijn kamer!’, dan komt Halima er aan die moest Roosmarijn gaan halen omdat ze zo lang weg bleef maar die treft daar een huilende Roosmarijn aan. De conrector zegt ‘Sven had toch gelijk`. Roosmarijn weet niet wat ze hoort pakt haar fiets en gaat naar Sven toe. Maar Sven is niet meer thuis Roosmarijn, ze raakt in paniek.
Ondertussen komt Sven bij de ijzerwinkel aan en koopt een groot mes.
’s Avonds rond etenstijd gaat hij naar huis. Loopt stil naar binnen. Als hij tegen over zijn vader staat word zijn vader razend. Maar sven is niet meer bang en zegt ‘hier is het mes je wil me toch dood hebben’. Dan begint zijn vader te huilen. Ze zoeken hulp!. Als Sven later die avond naar Bart fietst komt hij Roosmarijn tegen hij vertelt haar alles dan zoenen ze ze hebben verkering.
Leeservaringen beschrijven.
Onderwerp.
-Ben je door het verhaal aan het denken gezet?
Ja, ik ben door het verhaal aan het denken gezet hoe het zou zijn om in z’n thuis situatie te leven.
-Is uit gekomen wat je aan het begin van het verhaal verwachte?
Ja, ik had direct het gevoel van Sven en Roosmarijn krijgen verkering.
-Wordt het onderwerp goed uitgewerkt of blijft het tamelijk oppervlakkig?
Ik vind dat het verhaal goed uitgewerkt is met veel details.
-Heb je wel eens een ander verhaal of dit onderwerp gelezen?
Eigenlijk niet, maar wel 1 die er zeer op lijkt dat vond ik ook een heel mooi boek.
Gebeurtenissen.
-Bevat het verhaal genoeg gebeurtenissen om je te blijven boeien?
Het bevat verschrikkelijk veel gebeurtenissen dus je blijft zeker beboeit.
-Zijn de gebeurtenissen herkenbaar, geloofwaardig en waarschijnlijk?
Alle gebeurtenissen zouden allemaal in werkelijkheid gebeurd kunnen zijn de 1 wat eerder dan de ander maar het zou allemaal kunnen.
-Zijn de gebeurtenissen verrassend, origineel en ongewoon?
De meeste gebeurtenissen zijn heel erg verrassen en origineel zo heel af en toe ongewoon.
-Heb je zelf wel eens iets meegemaakt wat lijkt op de gebeurtenissen in het verhaal?
Nee, ik heb nooit iets meegemaakt wat op het verhaal lijkt.
Personages.
-Is de hoofdpersoon iemand die voor je gaat leven?
In sommige opzichten lijkt het wel dat Sven gaat leven.
-Hoe levensecht zijn de andere personages?
De andere personages vind ik heel levensecht vooral Roosmarijn.
-Heeft 1 van de verhaal personen je beïnvloed?
Nee, geen 1 persoon heeft mij beïnvloed.
-Veranderen de personages door wat ze meemaken?
Ja, zeker vooral Sven die veranderd van een zielig jochie tot een zelfverzekerd persoon.
Bouw.
-Is het verhaal spannend opgebouwd?
Ja, omdat Sven niet de hele tijd in 1 omgeving blijft, er meerdere personages zijn die invloed hebben op het leven van Sven.
-Heeft het verhaal een ingewikkelde opbouw?
Nee, het verhaal begint heel makkelijk.
-Heeft het verhaal een slot dat goed past bij de beschreven gebeurtenissen?
Ja, het slot is wat je aan het begin van het verhaal al verwachte.
Taalgebruik.
-Vind je het verhaal lastig of makkelijk om te lezen?
Ik vind het verhaal makkelijk om te lezen, er staan geen moeilijke woorden of dialogen in je snapt alles.
-Bevat het verhaal veel beschrijvingen?
Het verhaal bevat veel beschrijvingen van de omgeving waar hij is niet van de andere personages.
-Zitten er veel dialogen in het verhaal?
Ja, er zitten veel dialogen in het verhaal. Ik stoor mij er niet aan soms vind ik het leuk om te lezen en soms denk je ik weet dit al

Verwerkingsopdracht.
Ik heb deze verwerkingsopdracht gekozen:
Zoek 4 foto’s of tekeningen die goed bij het verhaal passen. Schrijf onder elke afbeelding waarom die zo goed bij het boek past.
Ik heb deze ruziënde mensen gekozen omdat:
Sven heel vaak ruzie met zijn vader heeft.
Ik heb deze “vrienden”gekozen omdat:
Sven zelf 3 vrienden heeft waaronder 1 hele goed Bart.
Ik heb dit zwemmend meisje gekozen omdat:
Toen Sven ophield met zwemmen zijn vader heel boos werd. Vanaf toen werd het uitschelden, slaan en schoppen alleen maar erger.
Ik heb dit hartje gekozen omdat:
Sven verliefd word op Roosmarijn en ze uiteindelijk verkering krijgen.
Informatie over de schrijver.
Carry Slee.
Carry Slee is geboren op 1 juli 1949 in Amsterdam. Ze studeerde aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht. Daarna ging ze op een school in Utrecht werken als drama docente.
Nu woont ze met haar vriendin en 2 dochters in Bergen.
Toen Carry 40 was begon ze met boeken schrijven haar eerste boek heet: Rik en Roosje.
De boeken Kappen, Spijt, Radeloos en Paniek worden ook wel echte Carry Slee boeken genoemd omdat, ze allemaal ongeveer het zelfde beginnen.
In 2002 verscheen haar 50ste boek Hebbes.
Carry Slee schrijft onder 2 namen: onder Carry Slee schrijft ze boeken die kinderen zo veel mogelijk plezier doen. Onder Sofie Mileau schrijft ze boeken die haar zelf een plezier doen zegt Carry Slee.
Carry Slee heeft zelfs al 3 boeken verfilmd: Afblijven, Timboektoe en Radeloos.
Bronvermelding.
- Het boek Razend.
- Het basisboek.
- www.carryslee.nl
- www.google.nl
- www.leesplein.nl 


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

goed hoor

8 jaar geleden

O.

O.

geweldig

8 jaar geleden