Razend door Carry Slee

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 351 woorden
  • 24 juli 2007
  • 13 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 13 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
144
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2001 Winnaar) , Jonge Jury (2002 Genomineerd)

Boekcover Razend
Shadow

Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op YouTube. Hij vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Zij mag echter niet te weten komen dat hij thuis regelmatig een park rammel krijgt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houd…

Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op YouTube. Hij vraagt Roosmarijn om…

Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op YouTube. Hij vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Zij mag echter niet te weten komen dat hij thuis regelmatig een park rammel krijgt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houden totdat hij er op een dag zo slecht aan toe is dat hij bij zijn oma onderduikt. Daardoor mist hij zijn verjaardag. Roosmarijn denkt dat hij haar niet meer leuk vindt en ook zijn vrienden zijn boos op hem. Hij besluit om voor eens en voor altijd met zijn vader af te rekenen, totdat hij ontdekt waarom zijn vader hem slaat.

Razend door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Boekverslag

De titel van het boek is: Razend
De auteur is : Carry Slee
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 2000

Hoofdpersonen:
-Sven Feije
-Lennart Feije
-Roosmarijn

Samenvatting:

Sven is een jongen die vaak word geslagen door zijn vader, omdat hij geen dingen doet waarvan zijn vader van wel vindt. (dingen zoals zwemmen, scouting.) Sven wil later regisseur worden. Sven heeft ook een broer Lennart die steeds maar wordt voorgetrokken, omdat hij wel die dingen doet van wat zijn vader wild.

Sven is verliefd op een meisje uit zijn klas genaamd roosmarijn, zij wil na de eindexamen een opleiding doen, om actrice te worden. Sven had vorig jaar een film gemaakt, en hij besloot het dit jaar ook te doen. Hij vraagt roosmarijn of zij wil mee spelen, ze vindt het goed. Maar de vader van Sven wil met de camera de zwemprestaties van Lennart filmen. Omdat het filmen niet door kan gaan gaat Sven een paar smoesjes verzinnen. Maar Roosmarijn was die smoesjes van Sven zat en wilde niet meer spelen. Roosmarijn kwam een keer bij Sven langs maar de broer was er ook en vroeg of Roosmarijn bij zwemmen kwam kijken. Roosmarijn zij oké maar ze wilde eigenlijk niet, omdat ze een probleem had dat haar steeds dwars zat.


De moeder ging naar Svens kamer, maar hij was er niet er lag alleen een brief er stond op voor mijn moeder. Ze las het brief en begreep allen dat hij werd geslagen en zij smoesjes van de film. Roosmarijn besloot een brief terug te schrijven. Sven ging naar een winkel en kocht daar een mes. Hij besloot toch maar naar huis te gaan. Svens vader werd boos op Sven maar Sven trok zijn mes en gaf het aan zijn vader en zij maak me dan dood dat wil je toch Svens vader liet het mes vallen, Sven wilde net gaan maar zijn vader riep hem terug, en zij “nu is het afgelopen.” Ze begonnen allebei te huilen. Er kwam iemand om hun te helpen het bleek dat de vader van Sven ook werd geslagen door zijn opa. Sven had verkering met Roosmarijn.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Razend door Carry Slee"