Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Razend door Carry Slee

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover Razend
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 549 woorden
  • 16 juni 2001
  • 74 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
74 keer beoordeeld

Boekcover Razend
Shadow

Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op YouTube. Hij vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Zij mag echter niet te weten komen dat hij thuis regelmatig een park rammel krijgt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houd…

Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op YouTube. Hij vraagt Roosmarijn om…

Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op YouTube. Hij vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Zij mag echter niet te weten komen dat hij thuis regelmatig een park rammel krijgt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houden totdat hij er op een dag zo slecht aan toe is dat hij bij zijn oma onderduikt. Daardoor mist hij zijn verjaardag. Roosmarijn denkt dat hij haar niet meer leuk vindt en ook zijn vrienden zijn boos op hem. Hij besluit om voor eens en voor altijd met zijn vader af te rekenen, totdat hij ontdekt waarom zijn vader hem slaat.

Razend door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titelbeschrijving Slee, C
Razend
van Holkema & Warendorf, Houten, 1e druk, 2000
Eerste druk: 2000 Titelverklaring Het boek heet Razend omdat Sven en z’n vader altijd boos (‘razend’) op elkaar zijn, en ruzie hebben. Samenvatting Het boek speelt zich af op school en bij Sven thuis, wanneer is niet echt te zeggen, maar het zou zich in deze tijd kunnen afspelen. De hoofdpersonen zijn: Sven, een jongen van ongeveer 15/16 jaar. Hij wil films maken. En Roosmarijn, ook 15/16 jaar oud, ze is een knap meisje en wil filmster worden. Sven wordt mishandeld door z’n vader, en z’n broertje pest hem. Volgens z’n vader is z’n broertje veel beter, omdat z’n broertje, Lennart, hetzelfde als z’n vader leuk vindt. In de klas van Sven zit een meisje: Roosmarijn. Ze heeft problemen met de wiskundeleraar: Bob. Hij kan niet van d’r afblijven. Ze vertelt het iedereen, maar alleen Sven en haar beste vriendin, Halima geloven het. Sven is verliefd op Roosmarijn. Bart, z’n beste vriend bedenkt een plan om een film te maken en nog een meisje zoekt: Roosmarijn. Thuis krijgt Sven weer flinke ruzie en loopt weg. Ondertussen is Bob betrapt terwijl hij Roosmarijn weer lastig viel. Als Sven weer heeft besloten om naar huis te gaan koopt hij eerst een mes. Vader moet Sven neersteken, maar durft niet. Het blijkt dat z’n vader ook is geslagen vroeger. Later maakt Sven het weer goed met z’n vader, ook krijgt hij nog verkering met Roosmarijn. Eigen mening Ik vind dit boek echt heel erg leuk, ook is het boek leuk om te lezen en erg spannend, want als je begonnen bent aan dit boek, wil je het ook meteen uitlezen en niet meer wegleggen. Soms is het boek erg grappig Bijvoorbeeld toen Bart en Saven gingen chatten met twee jongens uit hun klas, maar dan onder een valse naam. Het boek is ook niet moeilijk om te lezen, want er staan geen moeilijke woorden in die ik niet begrijp. Het is een realistisch verhaal, want het gebeurt in het echt ook dat er iemand mishandeld wordt door z’n vader, net als Sven. En ik hou wel van realistische boeken. Soms gebeuren er wel veel dingen te gelijk, bijvoorbeeld het verliefd zijn van Sven op Roosmarijn en andersom, de mishandeling van Sven’s vader en de problemen van Roosmarijn door de aanrandingen van haar leraar. Wat wel een nadeel van het boek is, is dat het erg voorspelbaar is, maar zo zijn bijna alle Carry Slee boeken. Ik vind dat Sven heel goed met zijn probleem (zijn vader die hem mishandelt) omgaat. Hij is heel sterk en laat zich niet zomaar wegzetten. Zelf denk ik niet dat ik zo sterk zal zijn. Ik zou niet weten hoe ik in zo’n situatie zou handelen. Ik denk dat ik de kindertelefoon zou bellen en om hulp vragen. Wat ik wel erg eng vind en dus ook zeker niet gedaan zou hebben, is een mes kopen. Want het had ook anders af kunnen lopen. Ik vind dat Roosmarijn het slim heeft gedaan om meteen bij de eerste keer dat de leraar haar betaste, het tegen de hele klas te zeggen. Ik denk niet dat ik dat zou durven, want ik zou bang zijn voor vreemde reacties.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Razend door Carry Slee"