Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Rafael door Jan Eilander

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Rafael
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 306 woorden
  • 4 september 2007
  • 246 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
246 keer beoordeeld

Boekcover Rafael
Shadow
Rafael door Jan Eilander
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Rafael
Schrijver: Jan Eilander
Illustrator: Peter van Dongen
Uitgever: Thomas Rap

1 Ik heb dit boek gekozen, omdat... Ik in de VI (voetbal international) had gelezen dat het een goed en boeiend boek is.

2 De hoofdpersoon uit dit boek heet: Rafael de Reuver. Hij is 11 jaar en heet de volgende eigenschappen: Koppig, soms egoistisch maar meestal behulpzaam.

3 Hij maakt het volgende verhaal mee (KORT!) .... Rafael gaat verhuizen naar Waterland en gaat daar stiekem op een voetbalclub en komt er ook achter dat zijn opa vroeger prof-voetballer was.
Dan wordt hij gescout door Ajax en komt zijn moeder erachter dat hij voetbalt, ze is er niet echt blij mee maar hij mag door voetballen. Ook staat er bij de trainingen van Ajax steeds een rare man naar hem te kijken, die later zijn opa blijkt te zijn.

En heeft zijn vriend Nando ruzie met oom 'snor' (die later mensenhandelaar blijkt te zijn).

4 De persoon uit het verhaal die ik het liefst wil zijn, is Maarten. Dit wil ik, omdat hij keeper is bij Ajax enik zelf ook keeper ben.

5 Het mooiste stuk uit het boek vind ik ... Dat Rafael en Nando weer even bij HBOK horen en daardoor van hun eigen team bij Ajax winnen.

6 Toen ik het boek koos en erin begon te lezen, verwachtte ik .... dat het een spannend boek zou zijn. Nu ik het boek uit heb, weet ik ... Dat het ook zo is.

7 Mijn mening over de titel en de omslag is ... Het ziet eruit als een stoer voetbalboek over een jongen 'Rafael' die bij Ajax voetbalt

8 Ik zou dit boek wel/niet aan een ander aanraden, omdat ... WELomdat het een spannend en boeiend boek is en geen moment saai.

9 Iets wat me verder nog is opgevallen of dat ik nog wil opmerken, is ... SUPER-BOEK [S] en er is ook een deel 2 uit die heet Raffie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Rafael door Jan Eilander"