Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Poepoe door Jan de Zanger

Beoordeling 3.8
Foto van een scholier
Boekcover Poepoe
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas bso | 546 woorden
  • 30 juni 2009
  • 42 keer beoordeeld
Cijfer 3.8
42 keer beoordeeld

Boekcover Poepoe
Shadow
Poepoe door Jan de Zanger
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. 22 oktober 2005

2. Poepoe

3. Jan de Zanger

4a.detective

4b. moord op poepoe

5a. Abe’s oma poepoe komt te overlijden. Maar Abe denkt dat ze niet perongeluk van de kelder trap is gevallen maar dat ze er af gegooid of de geduwd is.
5b. Abe vind over al in huis briefjes dat allen voor hem bedoeld is dat allen hij snapt. Die briefjes lijden tot een grotere brief voor Abe.
Daar in staat dat er een zekere persoon soms in het huis van poepoe komt en dar dreig briefjes neerlegt dat ze op 1 april komt te overlijden en nog meer van die dreigementen. Poepoe is heel bang en daarom heeft ze die brief voor Abe geschreven voor als ze toch komt te overlijden.
5c. het boek heeft een goede afloop.

5d.de moordenaar van poepoe word op gepakt en hij bekend dat hij haar heeft vermoord maar dat het perongeluk is gegaan.
5e.het boek heeft een gesloten einde.
5f. de moord op de oma van Abe ( poepoe ) is op gelost ze weten wie de moordenaar is en de moordenaar bekent dat het zijn schuld is dat poepoe dood is.

( 167 woorden )

1. Ja de schrijver heeft het onderwerp goed uitgeschreven. Er wordt duidelijk aan gegeven dat het moord was en niet een ongeluk en dat word er eigenlijk in het hele boek omdar zocht wie is nou de schuldige aan het overlijden van poepoe.

2. Na de oorlog werd Jan de Zanger om aan te sterken door zijn ouders naar Denemarken gestuurd. In Nederland behaalde hij zijn h.b.s.-diploma en daarna ging hij weer naar Scandinavië, waar hij verschillende baantjes had. Hij studeerde Nederlands en was van 1957 tot 1977 leraar in Schiedam en Lochem. Omdat Deens zijn tweede moedertaal was geworden begon hij in de jaren '60 boeken en verhalen te vertalen; niet alleen uit het Deens, maar ook uit het Zweeds en het Duits. Later begon hij ook zelf te schrijven. In 1967 verscheen zijn eerste gedichtenbundel. Zijn eerste kinderboek kwam pas 14 jaar later uit. Intussen was hij in 1977 gaan werken bij een organisatie op het gebied van lees- en literatuuronderwijs. Hij overleed tijdens een bezoek aan Denemarken. Jan de Zanger schreef boeken voor kinderen vanaf een jaar of 12. In zijn eerste boeken speelt de romantiek een belangrijke rol: een jongen (de hoofdpersoon van het boek) en een meisje zoeken samen iets uit en krijgen daardoor een relatie. Doordat ze vaak stukje bij beetje achter de waarheid komen, hebben de boeken ook iets detective-achtigs. Vaak treden er jongeren in op die om de een of andere manier afwijken: ze zijn gehandicapt, hebben een andere huidskleur, zijn homoseksueel. In de latere boeken wordt de aandacht voor de karakters van de personen groter. Jan de Zanger schreef ook een paar boeken voor dove kinderen.

3. 1981 Ben is dood
1983 Gekke Bril en gekke Rooie
1983 Ik ben naar Wladiwostok
1984 Voor een halve zak drop
1985 De opschepper
1986 De knikker

4a. romantiek en ditective
4b. dat stond in een heel stuk van zijn levens ervaring

5. ja omdat het best wel hele spannende boek was en ik denk dat de rest ook wel spannende boeken zullen zijn en als je het boek leest moet je goed na denken is dat wat nu gebeurd of is dat een flashback en dat vind ik leuk aan een boek

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Poepoe door Jan de Zanger"