Pizzamaffia door Khalid Boudou

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Pizzamaffia
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 353 woorden
  • 19 mei 2011
  • 62 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
62 keer beoordeeld

Boekcover Pizzamaffia
Shadow

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en…

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, …

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en moet Brahim de leiding over het restaurant op zich nemen.

Niet veel later start oom Faris samen met Haas een eigen hippe pizzeria in de buurt. Dit is het begin van een pizzaoorlog die met de allergekste middelen wordt uitgevochten en waarbij zelfs junks en een buikdanseres worden ingezet. Brahim raakt verwikkeld in de hevige strijd tussen beide families. School, goede vrienden en zelfs zijn liefje Alice verdwijnen naar de achtergrond. Langzaamaan wordt het Brahim duidelijk dat er een smerig spelletje met hem wordt gespeeld.

Pizzamaffia is een roman over de zin en onzin van oorlogvoeren, over familie-eer en trots, geschreven in de snelle, eerlijke en tegelijk poëtische stijl waar Khalids werk om bekend staat.

Pizzamaffia door Khalid Boudou
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Titel van het boek : Pizzamafia
Naam van de schrijver : Khalid Boudou

INHOUD

Genre : jeugdboeken en drama en komedie


Vertel in max. 75 woorden over de inhoud van het boek :
Brahim werkt, samen met zijn oom Faris en zijn neef Haas, in de pizzeria van zijn vader. Zijn vader is ziek daarom word de oom de baas.Maar zijn vader en zijn oom die krijgen ruzzie en zijn oom en neef gaan weg. Brahim moet nu de baas worden. Maar zijn neef en oom beginne een eigen pizzeria in de wijkt. Brahim raakt hierdoor betrokken in een strijd tussen de families. En door dit is school en zijn vrienden Alice niet meer belangrijk


Beschrijf het uiterlijk en het karakter van de hoofdpersoon (hoofdpersonen) :
–Brahim: Marokkaanse jongen van 16 jaar. Hij heeft half lang zwart haar, en dat meestal naar achteren. Hij heeft blauwgrijze ogen. Hij is een aardige en eerlijke jongen, die goed van vertrouwen is. Hij doet soms stoer en scheld

–Alice: De vriendin Brahim, ze is een jaar jonger dan hem. Brahim vindt haar een model. Omdat ze lange benen, lange blonde haren en groene ogen heeft. Ze is een vriendelijk en trouw meisje. Haar ouders zijn rijk maar ze gedraagt zich niet verwend.

Met welk probleem krijgt de hoofdpersoon te maken

hij zit midden in een ‘oorlog’ die zijn vader en zijn oom zijn begonnen, en hij moet er zal ik maar zeggen onder lijden.



Waar speelt het verhaal zich af
meestal in de pizzeria, en in de stad


In welke tijd speelt het verhaal zich af
Deze tijd


Wil de schrijver je in dit boek iets duidelijk maken of je ergens over na laten denken
ja allebij wel, want zo krijg je ongeveer een beeld hoe het er soms aan toe gaat in de ‘niet zo nette’ wijken


MENING

Maak in enkele zinnen duidelijk wat je van het boek vond geef 3 beoordelingswoorden en argumenten
Ik vond het een spannend boek omdat Brahim Haas bijna had doodgeschoten en ook wel grappig omdat door soms de moppen en de teksten bijv. van Rome tot aan de Sahara, iedereen is voor Novara’ (Novara zo heet de pizzeria van Brahim)

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pizzamaffia door Khalid Boudou"