Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Pest door Henk van Kerkwijk

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Pest
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 625 woorden
  • 17 augustus 2006
  • 31 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
31 keer beoordeeld

Boekcover Pest
Shadow
Pest door Henk van Kerkwijk
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A: De omslag Auteur: Henk van Kerkwijk
Uitgever: Wolters-Noordhoff
Druk (niet vermeld) Jaar van verschijnen: 2003 B: Hoofdpersonen De hoofdpersonen in dit verhaal zijn Alessandro, Klaas en Chester. Alessandro: Een jongen van 14-15 jaar oud. Hij werd te vondeling gelegd, gevonden en opgevoed door zijn pleegmoeder en pleegvader. (Zijn pleegvader heet Carlo en komt uit het gilde der beeldsnijders, dus hij had beeldsnijden als beroep.) Klaas: Hij is een medicus die in Vlaanderen woonde, maar op een onbekende manier in Italië is terechtgekomen.Hij traint ratjes. Chester: Hij is een oude, vaak dronken heraut die Alessandro helpt en alles vertelt over het leven als edelman. D: Eigen mening: Ik vond dit een zeer interessant boek, ik hou er ook van om historische boeken te lezen, maar het was niet altijd even duidelijk geschreven, bv. de flashbacks. Ook werden sommige details heel erg uitgeweid(de flashback over Alessandro’s leven) en sommige juist helemaal niet( Ze trokken drie dagen door de bergen). Daarom geef ik dit boek een 7,8.
E: Verwerkingsopdracht. Abc van het boek Pest. A van Alessandro, de hoofdpersoon van het boek die ervan wordt beschuldigd een pestduivel te zijn. B van Baldini, het familiegeslacht van Alessandro
C van Chester, de dronken heraut die alles weet over het gedrag van de adel en daarover veel aan Alessandro vertelt. D van De Pure Compagnie, de compagnie die gelooft dat Alessandro een pestduivel is en hem daarom achternazit. E van Epidemie, omdat de pest eindeloos lijkt te woeden, en bijna iedereen wordt erdoor getroffen. F van Familie, omdat Alessandro veel familieleden aan de pest verliest. G van Getuigen, want Alessandro moet getuigen vinden om zijn onschuld te bewijzen. H van Haat, omdat de Pure Compagnie Alessandro haat doordat ze geloven dat hij een pestduivel is, en de man van de leidster van de groep, signora Braggartelli, heeft vermoord door de pestziekte, omdat Alessandro naar hem wees. I van Innerlijk, want in het boek wordt heel erg uitgeweid over de innerlijke gevoelens van Alessandro en hoe hij zich voelt over zijn (aan de pest gestorven) nichtje Lucia. J van Jong, Alessandro is nog maar 14, en heeft alle moeilijke obstakels overwonnen en zijn missie volbracht. Dat vond ik wel knap. K van Klaas, een medicus die Alessandro helpt op zijn reis en ratten kunstjes leert. L van Lucia, Alessandro’s nicht die gestorven is aan de pest. M van Milaan, Dat is de stad waar signor Moro uit angst voor het uitbreken van de pest naartoe vlucht. De pest is daar toch uitgebroken, toen Alessandro erheen kwam. N van Naasten, Alessandro heeft hier heel veel behoefte aan, omdat hij een wees is, en veel van zijn andere familieleden ook heeft verloren aan de pest. O van Owen van Usk, een ridder van de Pure Compagnie waarmee Alessandro veel te stellen heeft gehad. P van Pest, De ziekte die in de middeleeuwen zoveel levens heeft gekost en waar veel mensen bang voor waren. R van Race, omdat Alessandro en zijn bondgenoten constant racen tegen de pest, om niet ziek te worden. S van Strijd, Alessandro moet op zijn reis strijden tegen de pest en de Pure Compagnie. T van Tegenslag, Alessandro wordt op zijn reis getroffen door veel tegenslagen, o.a. de dood van zijn nichtje en vriendin Lucia. U van Uiteindelijk, want uiteindelijk, aan het eind van het boek, heeft Alessandro de Pure Compagnie overwonnen en de verklaring opgehaald en afgeleverd, om zijn onschuld te bewijzen
V van Verklaring, Alessandro moet deze ophalen bij signor Moro en afleveren bij de paus in Avignon. Dat is het belangrijkste gedeelte van zijn reis. W van Wees, Dat is Alessandro, omdat zijn ouders hem achtergelaten hebben, en zijn pleegouders gestorven zijn aan de pest. Z van Zwarte Dood, een synoniem voor de pest.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pest door Henk van Kerkwijk"