Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

Samenvatting: Paniek!Het verhaal gaat over Jorrit en Sasja.

Sasja’s ouders zijn gescheiden. Haar vader is naar Amerkia verhuisd en haar moeder bleef alleen achter met Sasja. Daar hadden ze het erg moeilijk mee. Maar toen was er Koen. Hij was een hele steun voor Sasja en haar moeder. Koen heeft ook een zoon, Felix. Wat koen en Sasja’s moeder niet weten is dat Sasja en Felix elkaar al kennen. Ze hadden elkaar al ontmoet op een feestje. Daar had Sasja tegen haar wil met hem gezoend. En nu moet ze met hem samen in één huis wonen!

Sasja is best wel bang voor Felix. Hij komt de hele tijd haar kamer binnen en begluurt haar zelfs‘s nachts! Hij is erg verliefd op haar. Ze durft het tegen niemand te vertellen. Vooral niet tegen Jorrit. Daar is ze heel erg verliefd op.Ook Jorrit heeft een probleem. Carolien (zijn zus) heeft een vriendin. Zij heet Marloes. Marloes is verliefd op Jorrits beste vriend Ruben. Jorrit vertelt dat tegen Ruben, maar die reageert een beetje lauw. Net alsof het hem niks interesseert. Jorrit weet zeker dat het hem wel interesseert en denkt dat Ruben alleen zo doet om stoer te zijn. Maar daar vergist hij zich in.

Jorrit is ook verliefd op Sasja en wil graag verkering met haar. Als hij Sasja tegen komt in de bieb, vertelt ze hem dat ze een spreekbeurt moet maken over eco-voeding. Jorrit verzint dat hij thuis een spreekbeurt heeft liggen over dat onderwerp. Hij zegt dat ze de spreekbeurt maar een keertje moet komen ophalen. Thuis gekomen vertelt hij aan Carolien wat hij heeft gezegd. Zij kent een jongen die een spreekbeurt moest maken over eco-voeding en stelt voor dat ze een deal maken. Jorrit zorgt ervoor dat Marloes en Ruben verkering krijgen en zij zorgt voor de spreekbeurt. Dat vindt Jorrit wel een goed idee. Maar het loopt allemaal een beetje anders dan hij had gewild.

Als Jorrit een keer naar Ruben gaat is Ruben er nog niet. Ruben’s moeder zegt dat Jorrit alvast naar boven mag gaan. Als Jorrit boven komt ziet hij dat de computer nog aanstaat. Dan schrikt hij. Ruben surft op internet naar homosites! Opeens valt alles als een puzzel ineen. Daarom deed Ruben steeds zo lauw als er een meisje op hem verliefd was. Ruben is een homofiel!! Jorrit staat op en fietst met een rotvaart naar huis. Hij wil niks meer met Ruben te maken hebben!

Als Carolien aan Jorrit vraagt hoe het zit met hun deal, vertelt hij het hele verhaal over Ruben. Carolien is kwaad en verteld het weer tegen haar vriendinnen en binnen de kortste tijd weet de hele school dat Ruben homo is. Ze pesten hem ermee en Ruben wil weglopen. Maar door Sasja ziet Jorrit in dat homo’s ook maar mensen zijn en probeert hem tegen te houden. Dat lukt. Maar Carolien wil Jorrit de spreekbeurt niet meer geven. Een deal is een deal zegt ze. Als Sasja die middag komt en Jorrit haar verteld dat hij de spreekbeurt niet heeft wordt ze kwaad en gaat weg. Carolien krijgt medelijden en geeft Jorrit de spreekbeurt. Jorrit gaat naar Sasja en geeft haar de spreekbeurt. Sasja is erg blij.

Als Sasja op een avond gaat slapen hoort ze gestommel op de trap. Het is Felix! Ze wordt bang. Felix gaat op haar liggen en probeert haar te verkrachten. Dan stoot hij een lamp om en door dat lawaai komen Koen en Sasja’’s moeder naar boven. Ze schrikken zich rot. Als alles is opgelost besluiten Sasja en haar moeder weer in hun eigen huis te gaan wonen. Koen komt wel nog ieder weekend logeren!

Jorrit en Ruben worden weer vrienden. Nadat Ruben de straat oprende en bijna is doodgereden omdat hij zo gepest word, is ook het pesten afgelopen. Jorrit en Sasja krijgen verkering, en zo loopt alles toch nog goed af.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

goed verslag man...
serieus ik heb er veel aan gehad
nou doei
liefs senna

18 jaar geleden

B.

B.

eeyz wassaap
tnx voor je uittreksel, ik heb er veel aan gehad.
naja, dit was het.
tnx he?
babette

18 jaar geleden

E.

E.

KLASSE boekverslag!!

18 jaar geleden

J.

J.

haaij...

Wat een goed verslag!! welk punt had je ervoor?

liefs Joelle

16 jaar geleden

T.

T.

thanks, dit had ik echt nodig!

16 jaar geleden

J.

J.

GOEDE UITREKSEL!
BEDANKT IK HEB ER HEEL VEEL AAN GEHAD!

16 jaar geleden

S.

S.

Het zijn te veel details...
Niet echt bruikbaar....

16 jaar geleden

S.

S.

heey
leuk verslag
bedankt he wahah
groeten sietse

16 jaar geleden

I.

I.

waarom alleen maar een samenvatting? ik heb meer nOdig !! mail ff de informatie naar me toe !!

16 jaar geleden

S.

S.

hey hou van je!! ik had een 8 op dat verslag wahah
doei ik ga weer xxx
sietse

16 jaar geleden

L.

L.

opzich bes wel goed maar er staat veel bijverhaal bij dat nie egt belangrijk is

16 jaar geleden

F.

F.

zorrie maar ik vind het echt heel slecht !

9 jaar geleden