ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Gegevens

Titel: Paniek

Auteur: Carry Slee

Genre: Probleemboek/liefde

SamenvattingJorrit en Ruben zijn beste vrienden. Tot Jorrit op een dag ontdekt dat Ruben homo is. Hij is zo boos dat hij Caroline, zijn zus, per ongeluk verteld dat Ruben homo is terwijl hij beloofd had aan Ruben dat hij dat niet zou doen. Caroline verteld het door aan haar beste vriendin Marloes die het ook weer doorverteld aan haar vrienden. Binnen de kortste keren weet heel de school het. Ruben wordt heel erg gepest door veel van zijn klasgenoten. Jorrit vindt dat heel erg en wil Ruben graag helpen maar Ruben is boos op hem omdat hij heeft doorverteld dat Ruben homo is. Als Ruben op een dag zijn tas aan het inpakken is omdat hij weg wil lopen van huis, komt Jorrit bij hem langs om te vertellen dat het hem spijt. Jorrit en Ruben worden weer vrienden en het lukt Jorrit om Ruben niet weg te laten lopen. Even lijkt het gepest wat minder te worden. Berend en Edwin, twee jongen uit de klas van Jorrit en Ruben, hebben een goed plan om de drie ergste pesters te laten ophouden met het gepest. Maar het blijkt een val te zijn, Ruben wordt in elkaar geslagen en als Jorrit hulp wil bieden wordt hij vastgepakt zodat hij niks tegen de pesters kan beginnen. Als Ruben zich eindelijk los kan rukken en weg kan rennen, rent hij een rijksweg op. Iedereen denkt dat Ruben dood is en vindt het allemaal heel erg dat ze hem zoveel pijn hebben gedaan. Maar Ruben blijkt tussen twee auto’s door weggeglipt te zijn en leeft nog! Iedereen is blij en bied zijn verontschuldigingen aan. Maar dat is voor Ruben niet genoeg, Rubin heeft besloten om van school te gaan. Jorrit krijgt hem eerst niet overgehaald maar dan beseft hij dat het toch geen zin heeft om naar een anders school gaat. Op een andere school wordt hij net zo erg gepest en het heeft toch geen zin om naar een andere school te gaan alleen omdat hij homo is. Iedereen is heel blij en ze hebben zich voorgenomen om niemand meer te pesten alleen omdat diegene anders is dan jezelf. Het is laf en diegene kan er zelf ook niks aan doen!

Sasja wordt aangerand door de zoon van de vriend van haar moeder. Felix, de zoon van de vriend van haar moeder, kende ze al van een feest. Ze had toen met hem gezoend terwijl ze hem helemaal niet leuk vond. Felix vindt Sasja wel leuk en denkt dat Sasja hem ook leuk vindt maar dat is helemaal niet zo. Sasja kan er niks tegenin brengen en wordt bang in haar eigen huis. Ze durft het niemand te vertellen want ze is bang dat ze haar dom vinden. Ze probeert van alles te doen, ze verandert haar slot op de deur, maar niks helpt. Op een avond heeft Jorrit de kamer van Sasja geschilderd. Daardoor kan Sasja die nacht niet op haar eigen kamer slapen. Koen, de vriend van haar moeder, vindt dat ze maar op de zolder moet gaan slapen maar dat wil Sasja absoluut niet. Maar als ze hoort dat Felix gaat logeren bij een vriend van hem vindt ze het niet erg. Als Sasja al ligt te slapen komt Felix weer thuis met de smoes dat hij het niet leuk vond bij zijn vriend. Die nacht wil hij Sasja gaan verkrachten. Hij is net Sasja’s benen open aan het duwen als er per ongeluk een lamp valt. Koen en de moeder van Sasja horen dat en komen kijken wat er aan de hand is. Ze zien dat Felix Sasja aan het betasten is zonder dat Sasja het wil. Koen wordt heel boos op Felix en hij en de moeder van Sasja besluiten om weer apart te gaan wonen. Sasja en haar moeder trekken weer in hun oude huis. Elk weekend gaat Felix naar zijn moeder en zal Koen bij Sasja en haar moeder slapen. Sasja is heel blij en haalt weer betere cijfers op school. Ze hoeft nu immers niet meer bang te zijn dat Felix haar midden in de nacht verkracht


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

H.

H.

JE moet even goed nakijken ik heb een zusje van 12 (1 vwo) en die ziet ook al die fouten van spelling
nou leuk boek hoor paniek moet je lezen


13 jaar geleden

N.

N.

ey thanx he dat je het op internet heb gezet!!!!
hoef ik het niet meer te make!!!!

19 jaar geleden

J.

J.

hey sanne
je hebt me een veel hoger punt bespaart
dus moet ik je bedanken!
ik hoop dat ik nog vaker je uitreksles mag gebruiken. doeg
jens

19 jaar geleden

S.

S.

Hallo,

Bedankt voor dit verslag!!!! kost me heel veel tijd!!! super tof van je!!!

doeg, groetjes Sarah

19 jaar geleden

S.

S.

Haii!!!

Ik moet het al voor woensdag inleveren dus ga het haast gewoon letterlijk overtypen! wat had je voor cijfer ervoor???

doeggggg!!!! Sarah

19 jaar geleden

V.

V.

hoi sanne
ik vind het een goed uittreksel en ik ga het ook gebruiken voor school.
ik heb het boek al twee keer gelezen en dus dacht ik laat ik kijken op internet of er een goed uittreksel op staat en ik vond die van jou de beste.
veerle

18 jaar geleden

M.

M.

Hoi sanne tnx voor ej uitreksel
vooral aan samenvatting had ik iets
xx marith

18 jaar geleden

T.

T.

heee sanne, bedankt voor je uittreksel. Ik heb er erg veel aan gehad! leuk geschreven er zit allen wel een tikfoutje in
maarre thnx doei tess

18 jaar geleden

N.

N.

ik vind het een beetje raar dat je zegt van: 'ze is net de benen aan het open duwen.' je kan toch gewoon zeggen dat hij haar bijna ging verkrachten? een leraar hoeft de details denk ik niet te weten. hij weet ook wel wat verkrachten is!!

18 jaar geleden

N.

N.

Je hebt heel goed geschreven

18 jaar geleden

N.

N.

En schrijf me terug en scan een foto van je in

18 jaar geleden

F.

F.

deze samenvatting heeft me een heel goed resultaat opgeleverd ik had een 9 op m'n leesverslag van nederlands gekregen. bedankt! en mail me even terug naar het hierboven vermelde emailadres aub.!!!!!! DDDOOOOOOEEEEEIIIIi!!!!

18 jaar geleden

W.

W.

dankzij jou blijf ik dit jaar nie zitte bedankt

17 jaar geleden

S.

S.

Nou dat boekverslag kan ik goed waarderen! aangezien ik dinsdag mijn verslag moet inleveren komt dit wel goed an pas. En ik denk dat het wel goed is! zo te zien...
Thanx he!

Kus

16 jaar geleden

D.

D.

wat een slecht stuk ik had veel beter en ik had er nog een 9.5 voor ook

16 jaar geleden